Prosím o radu zkušené cestovatele: stalo se někomu, že by při check-inu vážili příruční zavazadlo, které splňuje předepsané rozměry a není ničím nápadné? Konkrétně se jedná o let z Bangkoku do Siem Reap a nejsem si jistá, jestli se vejdu do povolených 7 kg. Děkuji za všechny postřehy a zkušenosti. .

Air Asia příruční zavazadlo

Založila ve fóru Letecké společnosti

22 reakcí

Prosím o radu zkušené cestovatele: stalo se někomu, že by při check-inu vážili příruční zavazadlo, které splňuje předepsané rozměry a není ničím nápadné? Konkrétně se jedná o let z Bangkoku do Siem Reap a nejsem si jistá, jestli se vejdu do povolených 7 kg. Děkuji za všechny postřehy a zkušenosti.

0

Nikdy jsem nezažil, že by jakkoliv řešili.

0 Citovat

Při cestě z USA kde jsem trochu provětral kreditku jsem měl příruční zavazadlo velké jako taška co v ní hokejoví brankáři vozí výstroj a těžké bylo že jsem ho málem neunesl.

Letěl jsem s AF. Nikdo mi nic neřekl, ale měl jsem premium economy.

0 Citovat

Ptala jsem se konkrétně na Air Asia, se kterou jsem ještě neletěla. Příruční zavazadlo mi nikdy nikde nevážili, ale chtěla jsem vědět, jestli nejsou AirAsia v Bangkoku protivní...

0 Citovat

hanca.zlamalova napsal(a):

Ptala jsem se konkrétně na Air Asia, se kterou jsem ještě neletěla. Příruční zavazadlo mi nikdy nikde nevážili, ale chtěla jsem vědět, jestli nejsou AirAsia v Bangkoku protivní...

Air Asia byla v pohodě, ale Cebupacific mi v Manile vážili příručák

0 Citovat

S Air Asia mam asi 6 letov a prirucnu batozinu nam vazili na jednom Cebu -> Kuala Lumpur... Situacia bola celkom komicka.. Obaja sme prekracovali hmotnost, priatelka nieco vybrala z ruksaku a dala ho odvazit znova uz to malo 7 kg tak povedali ze OK napisali to na listok, to ze si tie veci hned vtedy vratila spat uz nevadilo :) .... ja som tam mal hlavne fotovybavu a notebook a vahu som mal cca 10 kg.... chlapik sa ma spytal ze ci to chcem zadarmo odbavit.... Vysvetli som mu ze to nemozem odbavit lebo tam mam cenne veci ako pocitac a fotoaparat... len pokrutil hlavou na listok napisal 7kg + notebook a bolo to v poriadku..... Inac na tom lete rozmery neriesili iba tu vahu.... ostatne lety nastastie nekontrolovali vobec nic vzdy sme mali ruksaky okolo 10 kg....

0 Citovat

Pár letů s Air Asia mám za sebou taky. Zatím to byla vždy lážo plážo ignorance, ale na letišti mají na to připravenu vytuněné ohrádky - na rozdíl od Evropy je na spodní straně váha.

0 Citovat

Letos jsem letěl s Air Asia 12x (2x z Bangkoku) a ani jednou se o příruční zavazadlo nezajímali. Možná že bez odbaveného zavazadla se kouknou a při větších rozměrech i zváží, ale podle předchozích odpovědí spíše ne. Já měl kromě 1 letu vždy i odbavené.

0 Citovat

Jinak, jestli se bojíš vážení zavazadla, je nejlepší se vyhnout přepážce a pokud to jde, udělat si online check-in. Aspoň v případě vnitrostátních letů z Bangkoku to šlo.

0 Citovat

kopecky napsal(a):

Jinak, jestli se bojíš vážení zavazadla, je nejlepší se vyhnout přepážce a pokud to jde, udělat si online check-in. Aspoň v případě vnitrostátních letů z Bangkoku to šlo.

Videl som váhy aj priamo na gatoch :D Každopádne taktiež mám skúsenosť (len lokálne lety v Malajzii), že nekontrolovali nič a to môj batoh vyzeral byť veľký.

0 Citovat

Ty jsem samozřejmě viděl taky. Jak v Bangkoku, tak na Krabi a Chiang Mai. Vyřazením přepážky aspoň eliminujeme jednu možnost vážení. A to tu nejklasičtější.

0 Citovat

Zahraju si hru na Tonica:-) https://www.airasia.com/my/en/ba...ggage.page

Něco jako google znáte?

0 Citovat

si to prehnal cali ...

stacilo by aj slusne

https://www.google.sk/search?q=a...in+baggage

0 Citovat

Cali, budu stejně protivná jako vy: a číst umíte? Můj dotaz zněl, cituji: "stalo se někomu, že by při check-inu vážili příruční zavazadlo, které splňuje předepsané rozměry a není ničím nápadné?" Informace na webu aerolinek si umím přečíst taky a četla jsem je, než jsem sem dala dotaz. Ptala jsem se na osobní zkušenosti lidí. Pokud je sám nemáte, nemusíte dělat chytrého.

0 Citovat

To ale nebyla odpověď na Tvůj příspěvek z před 2 měsíců, ale na nějakej "chytrej" dotaz, co sem někdo hodil včera a zase ho stihl už i smazat. Ptala se tam na rozměry zavazadla....

0 Citovat

Ahoj, nakupuji x přeletů po Indonesii a teď už konečně ten finální z Indonesie do Kuala Lumpur.


Společnost je Air Asia a dává mi to možnost přikoupit odbavené zavazadlo 30 Kg za 399.000 IDR, ale nedokážu zjistit jaký je  zavazadlo bez příplatku. Vypadá to jen 7kg příruční. Je to možné ?

Další možnost je letět s Malindo Air, kde  vidím, že tam je 25 kg ( a případných 30kg přikoupit....)


0 Citovat

Ak je Malindo porovnateľné - aj mierne drahšie -, ber ho, v zime som s nimi letel na Langkawi a bolo to pre mňa veľmi príjemné prekvapenie.... Miesta na nohy viac, než v "prémiových" aerolinkách, nové lietadlo, krásne letušky a aj nejaké drobné občerstvenie - a skutočne 25 kg  batožina v cene.

0 Citovat

Ano, jen příruční (jako u většiny low-costů), viz: https://www.cestujlevne.com/lete...st/airasia


Naproti tomu Malindo má skutečně odbavené zavazadlo v ceně.

0 Citovat

Jj ber Malindo, lepsi nez Airasia :)

0 Citovat

Jiste, jen prirucni, je to nizkonakladovka. Je mozne prikoupit i lehci nez 30 kg. Mne vysla letos na teto trase se zavazadlem nejlevneji KLM.

0 Citovat

Moc Všem děkuji za odpovědi. Malindo je o chlup dražší i s odbavenou batožinou, ale šáhneme tedy po něm. Děkuji

0 Citovat

pavlina.minibull napsal(a):

Moc Všem děkuji za odpovědi. Malindo je o chlup dražší i s odbavenou batožinou, ale šáhneme tedy po něm. Děkuji

Tak Ejbinka z Hedvabne stezky se presunula uz i sem. Nechci te strasit, ale ten Adam co te natahl na to Sengihe se mi moc nezdá. Celou dobu doporucoval to jedno ubytko a nakonec jsi zjistila, že majitelem je čech. Je zvláští, že to nezmínil hned na začátku, nemyslíš? Nic bych za to nedal, že tím majitelem je on. Sorry ostatním za OT. Jinak Melinda je opravdu jasná volba.

0 Citovat

Promiň, ale to je problém, že si při plánování a nákupu letenek zajišťuji informace? Ona už hedvábná stezka moc nefrčí a ani se nedivím, když tam občas čtu co anonymita lidem propůjčí do "huby". Bohužel.

K Adamovi. Je mi jedno jestli to je Michal nebo Adam. O Sangihe pár cestopisů v angličtině včetně fotek je a my se tam těšíme.  Vypadá to na ráj bez turistů. Ostrovy nám nabízejí vše co jsme očekávali  - šnorchl, vodopády, sopku, zvířata, svatbu..v jednom bez náročných přesunů na které tentokrát nemáme moc času.

Takže upřímně je mi jedno jestli je to Adam nebo Michal z ubytování. Není zas jediný turista, který tam kdy byl. Stačí se podívat třeba na videa na youtube. Popřípadě stačí najít na Instagramu jeden český pár, který  tam cestoval a s kterým jsem v kontaktu a to už Adam určitě není. 

Takže pokud tě Sangihe třeba taky zajímá, vzhůru do toho :-)

0
22 reakcí