Ahojte, rád bych si udělal online check in zdarma na Volotea, ale check-in jde pouze zdarma 4 dny před. To by nebyl problém. Nicméně - nechce mě to pustit, aniž bych si neudělal check in i na cestě zpět zároveň s cestou tam. Tím pádem musím platit za sedačky na cestě zpět, protože tam budu déle jako čtyři dny. A na letišti to stojí už kolem 20 éček. Takový začarovaný kruh. Nevíte, co s tím? .

Volotea a odbavení (check–in)

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

7 reakcí

Ahojte, rád bych si udělal online check in zdarma na Volotea, ale check-in jde pouze zdarma 4 dny před. To by nebyl problém. Nicméně - nechce mě to pustit, aniž bych si neudělal check in i na cestě zpět zároveň s cestou tam. Tím pádem musím platit za sedačky na cestě zpět, protože tam budu déle jako čtyři dny. A na letišti to stojí už kolem 20 éček. Takový začarovaný kruh. Nevíte, co s tím?

0

Někde musíš dělat něco špatně. S Voloteou jsme letěli na přelomu srpen/září a normálně jsem dělal check in na cestu tam a zpět zvlášť, abych nemusel platit za sedačky. Bohužel ti takhle nejsem schopný říct co a kde, tak se tam zkus ještě podívat a prozkoumat to :))

0 Citovat

Stáhni aplikaci a na cestě zpět se odbav den předem přes appku, můžeš mít v mobilu boarding passy i od ostatních spolucestujících. U nízkonákladovek se berou všechny lety zvlášť, proto se vztahuje časový limit odbavení na každý let extra.

edit: Teď mě napadlo, že mají appku pouze pro iOS. To samozřejmě nevadí, můžeš se odbavit na mobilu přes webové rozhraní. Stačí pak jenom ukázat kód. Koukni sem, zda je možné na tom konkrétním letišti využít mobilní odbavení http://www.volotea.com/en/mobile/

0 Citovat

Díky David-Lukáš, vyskakovalo tam okýnko na zaškrtnutí "pouze check-in na cestě tam" a já si ho nevšiml :)

0 Citovat

Ahoj. Stalo se to také někomu? Jedna rezervace online check-in normálně proveden a druhá (na ten samý let) to prostě nechce načíst a vyhodí to hlášku : Online check-in is no longer available for this flight. You can pick up your boarding pass at the airport check-in desk for no additional fee.

 A to je dělano par minut po sobě. Do odletu tři dny.

Jako je mi to celkem jedno,  jen se obávám, aby prostě na check-inu neřekli sorry, to je blbost zaplat 30 euro. Jedině si udělat Print Screen?

Dík
0 Citovat

Jojo, už se to tu někde řešilo. Dojdi si pro letenku na checkin.

0 Citovat

Ahoj,

Tak vypadá to, že moresy Ryanair-u nepřevzal pouze Wizz. Viz info z Volotea:

"Only 75 cabin bags (55x40x20 cms) can be carried in the cabin, so any remainder, even though they have correct measures and weight, shall be carried free of charge in the aircraft hold."

 
0 Citovat

Ano, je to tak, cerstva zkusenost z vikendu...v Praze kontrolovali pocet, zpet bez problemu, za to nechávali kontrolovat rozmery...plus teda rozesazovani v letadle a nasledne neskutecny zmatek kdo s kym bude sedet...

0
7 reakcí