Ahoj,museli jsme minulý rok zrušit na poslední chvíli letenky do USA z Česka i vnitrostátní letenky v USA - samostatně koupené (koupeno přes nějakou pochybnou OTA, nicméně cena dobrá).U vnitrostátních jsme od DL dostali ecredit ve formě slevy na nový nákup, cca $27/let  při zadání čísla letenky u nového nákupu. U mezinárodních nám bylo zasláno  toto:===I'm happy to help with your request regarding a refund.We're sorry you couldn't use your ticket as planned. Since your ticket was issued with a nonrefundable fare or document, the value can be applied towards the purchase of a new ticket. To be helpful, detailed information regarding ticket changes and validity can be found on our website. If you are traveling on Delta, Delta Connection®, or Delta Shuttle®, you can change your ticket at delta.com.Please be advise the change fee waiver cannot be applied online (delta.com) You will need to need contact our Reservation team at 800-221-1222. They'll be able to access the waiver authorization and exchange this ticket for your new travel.===Následně jsem se ptal na možnost využití při online bookingu nebo kontakt z Evropy, ale to prý nejde, musí se na americkém 1-800.Máte někdo představua) Zda na tom waiveru bude nějaká smysluplná hodnota? Podle fór to vypadá, že lze využít celou hodnotu minus change fee $150.b) Lze použít ecredit i z Česka, kde se na 1-800 nedovolám?Případně jiný způsob, jak tohle řešit. Díky .

Delta nonrefundable fare - uplatnění kuponu z Česka

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

1 reakce

Ahoj,

museli jsme minulý rok zrušit na poslední chvíli letenky do USA z Česka i vnitrostátní letenky v USA - samostatně koupené (koupeno přes nějakou pochybnou OTA, nicméně cena dobrá).

U vnitrostátních jsme od DL dostali ecredit ve formě slevy na nový nákup, cca $27/let  při zadání čísla letenky u nového nákupu. U mezinárodních nám bylo zasláno  toto:

===

I'm happy to help with your request regarding a refund.

We're sorry you couldn't use your ticket as planned. Since your ticket was issued with a nonrefundable fare or document, the value can be applied towards the purchase of a new ticket. To be helpful, detailed information regarding ticket changes and validity can be found on our website. If you are traveling on Delta, Delta Connection®, or Delta Shuttle®, you can change your ticket at delta.com.

Please be advise the change fee waiver cannot be applied online (delta.com) You will need to need contact our Reservation team at 800-221-1222.

 

They'll be able to access the waiver authorization and exchange this ticket for your new travel.

===

Následně jsem se ptal na možnost využití při online bookingu nebo kontakt z Evropy, ale to prý nejde, musí se na americkém 1-800.

Máte někdo představu

a) Zda na tom waiveru bude nějaká smysluplná hodnota? Podle fór to vypadá, že lze využít celou hodnotu minus change fee $150.

b) Lze použít ecredit i z Česka, kde se na 1-800 nedovolám?

Případně jiný způsob, jak tohle řešit. Díky

0

A o něčem jako třeba Skype jsi někdy slyšel? S tím se tam v pohodě dovoláš...

0
1 reakce