Dobrý den, Plánuju cestu na Bali a při vyhledávání letenek sem narazil na 2 možnosti : v mém termínu můžu letět s jedním krátký přestupem v tchaj pej a nebo druha varianta přestup 5 hod bangkok a 14 hod tchaj pej . Moje otázka zní dá se za tech 14 hodin neco v tchaj peji vidět ? Budu muset platit nejake poplatek (víza) spojené s opuštěním letiště ? Varianta delšího letu je asi jen o 1000 Kč levnější takže radši než bych sedel 14 hodin nekde na letisti bych dal 1000 Kč navic na druhou stranu možnost podívat se do dalsi destinace byť jen na chvilku mi príjde také zajímavé . Prosím o názor zkušených cestovatelů . Mnohokrát děkuji ! Edit : konkrétně je to letiště ( tchaj-pej Tchaj-wan taoyuan) .

Přestup Tchaj-pej

Založil ve fóru Letiště

8 reakcí

Dobrý den, Plánuju cestu na Bali a při vyhledávání letenek sem narazil na 2 možnosti : v mém termínu můžu letět s jedním krátký přestupem v tchaj pej a nebo druha varianta přestup 5 hod bangkok a 14 hod tchaj pej . Moje otázka zní dá se za tech 14 hodin neco v tchaj peji vidět ? Budu muset platit nejake poplatek (víza) spojené s opuštěním letiště ? Varianta delšího letu je asi jen o 1000 Kč levnější takže radši než bych sedel 14 hodin nekde na letisti bych dal 1000 Kč navic na druhou stranu možnost podívat se do dalsi destinace byť jen na chvilku mi príjde také zajímavé . Prosím o názor zkušených cestovatelů . Mnohokrát děkuji !


Edit : konkrétně je to letiště ( tchaj-pej Tchaj-wan taoyuan)

0

Dobrý den, záleží, jestli je těch 14 hodin přes den nebo i s nocí. Pokud přes den, pak je to určitě dobrá varianta, z letiště jede do centra metro (https://www.cestujlevne.com/letiste/tchaj-pej), takže něco se stihnout určitě dá, Tchaj-Pej je pěkné město. ČR má s Tchaj-wanem bezvízový styk, takže se nic neplatí.

0 Citovat

Bohužel 20:00 přílet Tchaj-wan a 10:00 odlet Bali . Ale z letu budu celkem vyspany takze počítám ze nonstopek bych zvládl . Děkuji moc za informace ! 

0 Citovat

Tak v noci zrovna Taipei nic moc, po půlnoci už nejezdí MHD a musel by ses přesouvat taxikama. Pokud bys do toho šel, tak například Shilin night market žije cca do půlnoci, pak se přesunout k Elephant mountain a vyběhnout nahoru, cesta je osvícená lampama a je tam super výhled na nasvicenou Taipei 101. Do svítání můžeš být v klubech v ATT4FUN vedle 101 (Elektro, Blast...). Případně můžeš i k Chiangkai Shek memorial hall, v noci sice nemůžeš dovnitř, ale budovy jsou pěkně osvícené a park v kterým jsou je otevřený nonstop. Ještě mě napadají horké prameny v hotelech v Beitou. Možností je víc, kdybys ještě něco potřeboval vědět napiš zprávu. Žil jsem v Taipei rok. 

0 Citovat

Benji B napsal(a):

Bohužel 20:00 přílet Tchaj-wan a 10:00 odlet Bali . Ale z letu budu celkem vyspany takze počítám ze nonstopek bych zvládl .


Máš možnost být o 19 hodin na místě dříve při zanedbatelné změně ceny a místo toho chceš bloumat 5 hodin v Bangkoku a pak totéž v Taipei? 


0 Citovat

Re : Matěj 15 : díky moc za rady a tipy ještě to promyslim a kdybych se rozhodl pro tu variantu určitě bych se ozval pro vic info do zpráv .

Re: petr76 : na Bali budu skoro 2 měsíce takze o den Min by me tolik netrápil otázka zněla jestli se da při tom “ bloumáni “ neco zajímavého vidět a dle komentářů výše bych tuhle variantu nezavrhoval . 

0 Citovat

Jde o to, že Taipei a potažmo Taiwan jako takový stojí za zvláštní návštěvu. 

Nevím jestli po jedné noci v letadle, půldni v BKK není chození nevyspalý s jetlagem po noční "prádelně" jen ztráta času a otrava. Přílet ve 22:00 znamená že se do centra dostaneš nejdříve ve 23:00 a v 8:00 se vydával na cestu na letiště. 

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Jde o to, že Taipei a potažmo Taiwan jako takový stojí za zvláštní návštěvu. 

Nevím jestli po jedné noci v letadle, půldni v BKK není chození nevyspalý s jetlagem po noční "prádelně" jen ztráta času a otrava. Přílet ve 22:00 znamená že se do centra dostaneš nejdříve ve 23:00 a v 8:00 se vydával na cestu na letiště. 


Ok, díky za názor. zajímavé je že když sem se na tu letenku díval v mobilním skyscanner tak mě to ukazuje to co jsem psal a ted kdyz sem si rozkliknul na ntb tak my to vychazí přestup bangkok 1.45 hod přestup přílet taipei 16:30 a odlet na bali 10:00. Nevím jestli to zrovna změnili nebo mobilní app funguje něják špatně. Nic méně jako né moc zkušeny cestovatel budu asi volit jednoduší a kratší variantu . 

0 Citovat

To budou pravděpodobně odlišné lety a možná se i hýbla cena a nyní vychází líp jiný let. Přílet do Taipei v 16:30 už je podle mě fajn čas. Jen budeš asi potřebovat hotel ;) 

0
8 reakcí