Nevim, kde presne to napsat, davam to tedy do tematu "letiste ve svete"- V souvislosti se soucasnymi levnymi letenkami na toto letiste by me zajimal nejaky podrobnejsi popis, jak se dostat verejnou dopravou do mesta, na vlakove nadrazi GAMBIR (udajne ale neni taxi o mnoho drazsi - zna nekdo soucasne ceny j jednani?) Linkový autobus – odjíždí z autobusového nádraží Gambir. Společnost DAMRI jezdila tuto trasu v roce ’09 za Rp100.000 (180 Kč) a doba jízdy by měla být mezi 5 až 7 hodinami. Dave uvadi v infu k letenkam, ze je GAMBIR autobusove nadrazi - jsou tedy pod timto nazvem obe? Jak vlakove, tak autobusove? (viz: http://en.wikipedia.org/wiki/Gambir_Station ) Nebo je to vse na jednom miste? Odtud (z vlakoveho) by mela spolecnost DAMRI zajistovat spoj mezi letistem CKG a vlakovym nadrazim - je to tedy tak? Kdo vi, at to nejak upresni, stale resim budouci presun mezi letistem Jakarta (pripadne z vlakoveho nadrazi GAMBIR) presun na letiste Bandar Lampung (TKG), neni mi to stale zatim jednoznacne jasne a nerad bych tam v budoucnu zakufroval  .

Jakarta (CGK)

Založil ve fóru Letiště

22 reakcí

Nevim, kde presne to napsat, davam to tedy do tematu "letiste ve svete"-
V souvislosti se soucasnymi levnymi letenkami na toto letiste by me zajimal nejaky podrobnejsi popis, jak se dostat verejnou dopravou do mesta, na vlakove nadrazi GAMBIR (udajne ale neni taxi o mnoho drazsi - zna nekdo soucasne ceny j jednani?)
Linkový autobus – odjíždí z autobusového nádraží Gambir. Společnost DAMRI jezdila tuto trasu v roce ’09 za Rp100.000 (180 Kč) a doba jízdy by měla být mezi 5 až 7 hodinami.
Dave uvadi v infu k letenkam, ze je GAMBIR autobusove nadrazi - jsou tedy pod timto nazvem obe? Jak vlakove, tak autobusove? (viz: http://en.wikipedia.org/wiki/Gambir_Station ) Nebo je to vse na jednom miste? Odtud (z vlakoveho) by mela spolecnost DAMRI zajistovat spoj mezi letistem CKG a vlakovym nadrazim - je to tedy tak?
Kdo vi, at to nejak upresni, stale resim budouci presun mezi letistem Jakarta (pripadne z vlakoveho nadrazi GAMBIR) presun na letiste Bandar Lampung (TKG), neni mi to stale zatim jednoznacne jasne a nerad bych tam v budoucnu zakufroval smiley

0

Tak jsem jeste zjistil:
Z letiste by mel jezdit DAMRI primy bus kazdych 30 minut na nadrazi GAMBIR (je to vlakove nadrazi, autobusove jsou v Jakarte 4 a dost daleko od centra mesta) - cena 20000rp/osoba - nebo taxi za cca 120000 rp (udajne spolehlivy ze skupiny Blue Bird, Silver Bird ma udajne taxametry az o 30% vyse).
https://www.google.cz/maps/place/Gambir ... 623689f38a
Od vlakoveho nadrazi by mela spolecnost DAMRI opet provozovat spoje na bus terminal v Bandar Lampung s odjezdy snad v 8.00, 10.00, 20.00, 21.00, 22.00
Kdyz na to tak ale koukam, asi poridim letenky, casu neni nazbyt a neco se muze podelat smiley Na Bandar Lampung (TKG) leta Garuda (4x), Lion Air (2x), Batawia Air (?), Sriwijaya (6x) a Merpati Nusantara (1x)
Jinak Terminal 1 je pro vnitrostatni lety, Terminal 2 mezinarodni - spojeni mezi terminaly je zdarma kyvadlovou dopravou.

0 Citovat

Otázkou zní - proč si neprohlédnout i Jakartu? Každá betonová díra stojí za to, ne? smiley

0 Citovat

Tak to asi ano, ale jelikoz mame pouze 15 dnu na cely "zajezd", tak bych cas radeji stravil nekde v prirode na treku smiley Stejne mam ale takove nejake tuseni, ze se v Jakarte budeme z nejakeho duvodu (ze by pozemni presun na TKG?) asi motat smiley

Edit:
Doplnim novy jizdni rad vlaku po Jave (jsou tam z - do Jakarty na hlavni mista)

http://flights.indonesiamatters.com/tra ... indonesia/

0 Citovat

Ahoj, v Jakartě jsme se ocitli na chvilku právě v roce 2009. Každopádně veškeré přejezdy jsme podnikali taxíkem případně drožkou (super zážitek). Cenu jsme domlouvali dopředu s tím, že smlouvání bylo naprosto běžné a cestování to slušně oblacinilo. I když nevím, jak se poměry za 5 let změnily. BlueBird jsme využívali hojně a vždy bez problému. Řekl bych, že cenový rozdíl mezi taxi a veřejnou dopravou nebyl nijak obrovský. TAXI = více času. Jakarta určitě stojí alespoň za jednu noc. Ubytování na Jalan Jaksa (dost možností), návštěva přístavu, mešity... Velmi silný zážitek je návštěva chudinské čtvrti s tradičními sušírnami ryb a rybím trhem. Když jsme si nevěděli rady, nebyl problém sehnat dobrou duši, která ochotně poradila. Nám osobně se nabídl na ulici místní "průvodce", který nás provedl za úplatu po všech významných místech Jakarty a i těch méně významných, o kterých jsme věděli, že je chceme navštívit (viz. chudinská čtvrť).

0 Citovat

Ahojte, prave jsme vyuzili letenky s prestupem v Bandar Lampungu. Doporucuji preletet s mistnimi aerolinkami. My jsme leteli se Sriwiayja a bez problemu. Letenka stala 350 tis rp, coz je mnohem levnejsi nez taxiky na bus a z busu na hotel. Navic let trva asi 30 min. a po zemi 6 hodin, jak nas informoval mistni ridic v Lampungu. Mezi terminali jezdi zluty shuttle zdarma a lokalni lety jsou z terminalu 1. Pokud chcete vyuzit taxik, pozor na vsechny co se snazi vypadat jako Bluebird a vetsinou vas dost natahnou. Bluebird ma na dverich a kufru ciselne oznaceni taxiku napr VV321.

0 Citovat

Ahoj, nevím, jestli nejdu s křížkem po funuse, ale v Jakartě byl takový maglajz před letištěm, že se nám správný bus vůbec nepodařilo najít. smiley Nakonec jsme jezdili s Blue Bird a fakt spokojenost. Jinak ovšem doporučuji z Jakarty co nejrychleji vypadnou někam jinam. smiley

0 Citovat

Mezi terminaly T1, T2, T3 jezdi zdarma zluty bus, ktery ma vpredu na skle i napis, ze se jedna o shuttle mezi T1 - T3. Jezdi casto a cesta netrva nijak dlouho, jsou spolehlive a netreba vyuzivat pro tento presun taxi. Na T2 musite po schodech na patro, jezdi odtud. Pokud se uz pro taxi rozhodnete, tak jedine Blue Bird. Jsou modre barvy, maji logo, ridici maji stejny mundur (svetle modra kosile s kratkym rukavem s cernymi ptacky, cerne kalhoty, v aute je vystaveny prukaz s fotografii a napisem Bluebird. Muzete vyuzit i jeste jedny z tzv. "Bluebird Group", nazev si uz ale nevzpomenu. Ridic automaticky zapina taxametr, startovaci taxa je 7000 IDR. Nas stala cesta do centra Jakarty cca 117000 IDR, coz se nam ve 4 vyplatilo, protoze DAMRI na nadrai GAMBIR stoji 30000 IDR/osoba. Pokud mate v Jakarte alespon jeden den jako my, dejte ji sanci - alespon pamatnik Monas a stare mesto, to je tak na ten jeden den.
Jinak pozor na ty taxikare - me se snazil odchytit typek, ktery tvrdil, ze je z Blue Bird a na kosili mel dokonce visacku s fotkou a napisem Blue Bird. Dotahnul me k autu, ktere samozrejme Blue Bird nebylo...chtel po smlouvani min. 60000 IDR/osobu (celkem 240000 IDR).

0 Citovat

Vízum v Jakartě pouze na 30 dní, sedmi denní nepřipadalo v úvahu smiley

0 Citovat

Když už se tu řeší Jakarta, prosím o radu. Za pár dní odlétáme na Bali (dík Vaší akci smiley)a na zpáteční cestě máme v CGK na přestup přes 5 a půl hodiny (večer). Vyplatí se opouštět letiště a někam se vydat podívat (stihne se to vůbec s všude zmiňovanými zácpami v ulicích?) nebo radši zůstat trčet celou dobu na letišti? Díky

0 Citovat

Z letiště ne - doba jízdy je cca 1 hodina. Prý jsou v Jakartě velmi levné salónky, takže za mě jedině tuhle alternativu smiley zítra ozkouším a napíšu podrobné info.

0 Citovat

Na letišti v Jakartě jezdí každých asi 10-15 min žlutý shuttle bus (zdarma) kroužící mezi terminály.Domestic (myslím,že T3,T1 je blízko) je daleko ,asi 20 min se shuttle busem,ale taxikáři to dělají asi za 5 min,ale taky asi za 100kč.Rozhodně po letošní zkušenosti bych mezi lety nedával méně,než 5 hod.(hlavně s Lion Airem).Z Bali zpoždění 4 hod.(Lion) ,ulétl spoj(KLM) do Evropy-nevratná letenka ,v Amsterodam.kanceláři zařídili za popl.14500,-kč let druhý den- one way zpět dražší než originál zpáteční(13500,-kč)..Uvažoval jsem letět do Bangkoku a tam sehnat nějaké volné místo v charteru do Evropy.Má s tím někdo zkušenosti?

0 Citovat

Ještě bacha na vízum v Indonésii- je 30 dní ,ne 1 měsíc . Za pobyt 16.1-15.2(31 dní nevědomky) jsem platil a byl rád ,že to šlo hladce asi 600kč/den navíc

0 Citovat

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat, máme koupené letenky do Jakarty (letíme Air Berlín) a vybíráme letenky z Jakarty na Bali.
Kolik jsi máme dát času na přestup v Jakartě tam a hlavně na zpáteční cestě?
Je potřeba vyřizovat vízum v Jakartě?
Děkuji za odpověď.

0 Citovat

Vízum je zdarma pro pobyt 30 dní a vyřizuje se při prvním vstupu do země, tedy v Jakartě. Přestup jak se píše výše - za mě 4 hodiny. Např. nedávno kvůli sopce nestačil ani den smiley

0 Citovat

Mám odlet z Jakarty do Singapuru v 17:40 ..
Přesouvat se budu z Yogyakarty v Indonésii budu prvně,tak se ptám kolik času doporučujete na přestup ?
Budu odbavovat zavazadlo - předběžně mám vyhlednutý spoj s příletem do Jakarty v 13:15 ?!

0 Citovat

To stíháte, mezi terminály jezdí shutlle zdarma, pokud nechcete chvíli čekat a jet zadarmo, použijte státní taxi...času máte dost...

0 Citovat

Asi blby dotaz, ale google nic nevyplivl - co znamena 8-9rb kdyz vyberu gobluebird v aplikaci Gojek? Gojek car nabizi 13k idr, ale co je za menu rb? Je to nejaka bluebird mena? At vim do budoucna, co vychazi levneji v dany moment (gojek/bluebird)..diky

0 Citovat

Indonésky tisíc je ribu. S tou aplikací nemám zkušenost, ale asi je to tím pádem jasné. Pamatuju si to kvůli užití u hor:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ribu

0 Citovat

Zkus to porovnat s Grabem. Kromě aut tam jezdí i motorky, takže ještě nižší ceny.

0 Citovat

Jezdime ve 2, motorka nepripada v uvahu - cenove vzdy vyjdou 2 na vic jak 1 auto. Navic nejsou o moc levnejsi nez auto, coz me dost prekvapilo. Grab a gojek vzdy porovnavam. Bluebird jsem zatim ignoroval kvuli neznalosti rb, ale pokud je to tisic tak obcas byl levnejsi jak grab i gojek. Chce to kontrolovat vsechny 3 spolecnosti. 

Diky za odkaz, Libore

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Jezdime ve 2, motorka nepripada v uvahu 

Proč by to nepřipadalo v úvahu. Byl jsi  nekdy v Asii. Tři na motorce je normální. Samozrejme s kufry nebo krosnama jak stodola to jde špatně. To je jasné. :-))

0 Citovat

Párkrát se mi podařilo vysmlouvat i lepší cenu než v aplikaci. Na Lomboku dokonce o polovinu na trase přes celej ostrov.

0
22 reakcí