Ahoj, na zpáteční cestě z Karibiku mám přestup na Charles de Gaulle 60 minut. Air France, zakoupeno na jedné letence.Absolvoval jste někdo? Stihli jste to?Nedělám si příliš iluze, že by se to dalo stihnout, minimálně se zpožděním kufrů počítám. Každopádně mne zajímají zkušenosti s nestihnutím přestupu. Jak se to řeší na místě a jak moc flexibilní při přebookování letu Air France je. Předem díky za info! .

Přestup v Paříži 60 minut

Založila ve fóru Letiště

6 reakcí

Ahoj, 


na zpáteční cestě z Karibiku mám přestup na Charles de Gaulle 60 minut. Air France, zakoupeno na jedné letence.


Absolvoval jste někdo? Stihli jste to?


Nedělám si příliš iluze, že by se to dalo stihnout, minimálně se zpožděním kufrů počítám. 


Každopádně mne zajímají zkušenosti s nestihnutím přestupu. Jak se to řeší na místě a jak moc flexibilní při přebookování letu Air France je. 


Předem díky za info!

0

V rámci Air France to stihnutelné je, já na CDG stihnul přestup za 27 minut :D Honička to ale bude a rozhodně se nikde nezdržujte.

0 Citovat

Ok, díky za povzbudivou odpověď :-).


Zdržovat se určitě nebudeme, nicméně, v případě, že se přestup nestihne, jak aerolinky zjistí, že se dotyčný nikde neloudal? Bere se v potaz min connection time? Na netu jsem dohledala, že to je 70 min v rámci terminálů a mezi terminály 90 minut. Vždy jsem měla za to, že pokud by měl být čas na transfer menší než tohle, pak by mi lety neprodali na jedné letence...

0 Citovat

Těch 70/90 minut je nějaká neoficiální a nepravdivá informace. Tuším, že AF mají MCT v rámci přestupu 2E <-> 2F 45 minut a podle toho se řídí - pokud tedy let přistane později než je limit, samozřejmě o tom vědí.

0 Citovat

Našla jsem to na netu CDG, ale přiznám se, že jsem to zatím nijak víc neřešila.


Je to zpáteční cesta, takže žádný velký drama, ale pokud to bude bez komplikací včetně zavazadel, budu jedině ráda :-)

0 Citovat

Hlavně vám nikdo neprodá v rámci jedné rezervace letenku, která nesplňuje podmínky MCT, takže 60 minut musí být v rámci tohoto limitu.

0 Citovat

Já minulý týden přestupoval 2F-2E asi 30 minut. Ale otevřeli nám jakousi "boční" security check, která byla jenom pro náš let, takže jsme nešli exitem a běžným vchodem do security 2E, což sem musel absolvovat při opačné cestě. A to zabralo tak nejmíň 45 minut. 

0
6 reakcí