Ahoj, ráda bych se zeptala, zda by tu někdo měl zkušenost. Letíme z Prahy do Miami s přestupem na JFL (2:30 hod). Nicméně Delta má z Prahy docela pravidelně zpoždění, klidně i přes 2 hodiny. Pokud tedy bude jasné, že nestihneme navazující let, můžou nám dát jiný let (třeba s KLM nebo Airfrance) už z Prahy? Děkuju moc!  .

Zpoždění letadla - nestihnutí přestupu - ZMĚNA PRVNÍHO LETU ?

Založila ve fóru Letiště

5 reakcí

Ahoj, ráda bych se zeptala, zda by tu někdo měl zkušenost. Letíme z Prahy do Miami s přestupem na JFL (2:30 hod). Nicméně Delta má z Prahy docela pravidelně zpoždění, klidně i přes 2 hodiny. Pokud tedy bude jasné, že nestihneme navazující let, můžou nám dát jiný let (třeba s KLM nebo Airfrance) už z Prahy? 


Děkuju moc! 

0

Podstatné je zpoždění na příletu, stejně jako když se zaseknete na imigračním. Zajdete na JFK na transfer desk Delty a ti vás přerezervují na nejbližší volný let.

 
0 Citovat

Rozumím, děkuji! Je to bohužel poslední let toho dne, proto jsem myslela, jestli se třeba nesnaží v ten samý den člověk dopravit nějakou oklikou :)) 

0 Citovat

Teoreticky můžou. S Deltou jsem to nezažil, ale zažil jsem to s KLM, že  let z Prahy byl o dost zpožděn a lidi by nestíhali navazující lety do USA nebo JA a přerezervovali je ještě v Praze a už z Prahy letěli jiným letadlem. To se domluvíte na gatu v Praze, když bude velký zpoždění a už byste to nestíhala. Většinou se i sami snaží vyvolat třeba jméno.

0 Citovat

Super,  děkuju moc, to mi pomohlo! :) 

0 Citovat

Tohle strašně záleží na konkrétní společnosti a na tom, jaké mají ti lidi v gatu nebo u check-inu kompetence/instrukce. Zní to logicky, že by to měli udělat, protože je přece jejich zájmem dostat člověka do cílové destinace :-) Už jsem se ale setkal s tím, že to v místě nástupu nikdo nechce řešit, jsou to většinou zaměstnanci smluvního handlingu, kterým je nějaký osud cestujících té společnosti...však víte kde :-) Možná se Vás budou chtít zbavit a poslat problém dál..do hubu společnosti. Prostě se tady naboardujte, doleťte na JFK a tam se o Vás postarají...problém solved (pro ně). Ale třeba to má Delta líp vymakané..

0
5 reakcí