Zdravím,mám dotaz. Máte nějaké doporučení na přesun mezi letišti v Paříži? Přiletím s ČSA na Charles de Gaulle ráno kolem 9-té hodiny a odlétáme z Orly kolem půl páté odpoledne. Času je poměrně dost, spíše mi jde o to, jak nejlépe nakombinovat dopravu. Koukal jsem, že se dostaneme po ´modré´ téměř přes celou Paříž, případně se dá přestoupit na Orlyval nebo autobusem celou cestu, co byste doporučili s tím, že kdyby byla chvilka, zastavili bychom s v průběhu dne v Paříži u Eiffelovky nebo někde poblíž, co koupit za lístek na dopravu.Díky moc předem všem a fajn neděli přeji. .

Přesun mezi letišti v Paříži - Charles de Gaulle/Orly

Založil(a) ve fóru Letiště

9 reakcí

Zdravím,

mám dotaz. Máte nějaké doporučení na přesun mezi letišti v Paříži? Přiletím s ČSA na Charles de Gaulle ráno kolem 9-té hodiny a odlétáme z Orly kolem půl páté odpoledne. Času je poměrně dost, spíše mi jde o to, jak nejlépe nakombinovat dopravu. Koukal jsem, že se dostaneme po ´modré´ téměř přes celou Paříž, případně se dá přestoupit na Orlyval nebo autobusem celou cestu, co byste doporučili s tím, že kdyby byla chvilka, zastavili bychom s v průběhu dne v Paříži u Eiffelovky nebo někde poblíž, co koupit za lístek na dopravu.

Díky moc předem všem a fajn neděli přeji.

0

řeším to samé, v podstatě jsou 3 možnosti (podle počtu lidí, já cestuju ve 4, takže v tom mám "výhodu")

-tágo - jde snadno zjistit přes Uber, nebo Bolt, kolik to vyjde. CDG-ORy +-2000Kč, když přidám centrum, tak ta +- 500Kč

- DirectBus v podstatě to stejně i na náklady, zastávku má buď u Champ nebo u Eifelovky
- vlak RER - půjdu asi touto cestou, co jsem zjisťoval, tak jdou koupit jízdenky Mobilis, se kterýma můžu cestu přerušit a hlavně by měly platit i na Oryval. Takže plánuje vystoupit na St. Michel, projdu se a pak buď bude ze stejné zastávky dál, nebo to risknu a půjdu třeba na  Luxembourg a pak dál na Ory. 

0 Citovat

Podle FR verze ratp.fr je OrlyVal v Mobilisu excluded. Psali to i na TripAdvisoru.

https://www.ratp.fr/titres-et-tarifs/mobilis

Jinak kdybych chtěl vidět jenom Eiffelovku, tak například CDG - Saint-Michel Notre-Dame (RER B), Saint-Michel Notre-Dame - Champ de Metro - Tour Eiffel (RER C), tam se porozhlídnout jak budete chtít a pak metrem Bir-Hakeim - Place D'Italle (metro 6), Place D'Italle - Villejuif Louis Aragon (metro 7) a Villejuif Louis Aragon - Orly Airport T4 (tramvaj T7) a odtam případně Orlyvalem zdarma na terminály 1-3.

Cena v tomhle případě 10.30 + 1.90 + 1.90, tzn cca 14 euro. Případně můžete vzít ten Mobilis na den za 17.80 a udělat si těch zastávek víc. Jen pozor, že Orlyval tam není included (ale mezi terminály jede zdarma).



0 Citovat

teď jsem zmatený, když koupím Mobilis, nastoupím třeba v CDG, pak zastávka třeba v tom Sst. Michel, pak zpět na na Anthony a na Oryval na Orly, tak na Oryval potřebuju druhý lístek?

A když se teda díval na tu cenu, tak se víc vyplatí ten karnet více lístků pro víc lidí, ale mám trochu strach, jak se vyznat v pásmech a cvaknout si správný počet. KDyž bych teda jel cestou (CDG -St. Michel-Antony a pak Oryval na Orly), jak by měl vypadat nákup a potvrzení jednotlivých jízdenek? 

Jsem v tom zmatený, protože za těch 10,3 je jedna jednosměrní jízdenka, ale když v půlce přeruším cestu, tak bych musel kupovat další a pak zase na Oryval.

Děkuju
0 Citovat

Jj, Mobilis zkrátka není platnej na OrlyVal. Ale na Orly lze dojet i tramvají, kde Mobilis normálně platí. Případně lze koupit Paris Visite travel pass v zónách 1-5 kde je OrlyVal v ceně.


BTW, co se týče těch RER vlaků, tak jsou tam teď nějaké konstrukční práce, takže provoz může být částečně omezen:

https://parisbytrain.com/paris-r...019/#rer_b


No, mají to francouzi složitý.

0 Citovat

aha děkuju, už jsem našel, kde jsem udělal chybu. Před časem jsem četl článek, že došlo ke změně a nyní je akceptovaný mezi letišti i Mobilis, ale blbě jsem to přečetl a není to na Oryval, ale Orybus. Aspoň teda myslím - ztraceno v překladu.


Ale díky za pomoc a trpělivost.
0 Citovat

teď jsem ještě zjistil, že je rozdíl mezi popisem lístků Mobilis. Na Paris by train jsem našel článek co mě zmátl

Ticket Mobilis day pass is now valid for Paris CDG Airport and Paris Orly Airport where previously (2017 & prior) Ticket Mobilis was only valid for airports by using Paris airport bus 350 or Paris airport bus 351 for CDG Airport and buses 183 or 285 or Tram 7 for Orly Airport. (Non-express city buses means 2x-3x travel time.) This means that RER B train, Roissybus, Orlybus are all now valid for the Mobilis day ticket. (Orlyval train is still excluded from use of any multi-use ticket except Paris Visite.) This changed when the Navigo Day Pass was introduced which did cover CDG Airport / Orly Airport (granted you purchase 1-5 zones and 1-4 zones, respectively) and cost the same as a Ticket Mobilis 1-5 zone cards. It would have been an awkward situation to have two multi-use day tickets/passes, Navigo Day and Ticket Mobilis both costing the same price but not providing the same access to airports, so the RATP decided to make both equal in terms of coverage.

Jestli jsem dobře četl, tak Mobilis neplatí na Oryval, ale na Orybus by platit tedy měl.

Tzn. bych místo na Antony vystoupil už na Denfert - Rochereau, z něj pak (snad) stále na Mobilis na Orlybus.

Díval jsem se na ty tramvaje a to bohužel není pro mě. Jedu se seniorkou, já sice baťužek, ale ženské kufříky, takže nic moc cestování přes město. Francouzky neumím, takže riskovat si nedovolím.

Omlouvám se autorovi vlákna, že jsem mu sem tak vlezl, ale snad se mu to i ostatním hodí.

0 Citovat

Z toho co píšeš, jsem chápal, že se chceš ve městě zdržet a něco vidět. Tedy, že bys stejně chodil sem a tam. :-)

Mobilis by měl na OrlyBus bez problému platit.

0 Citovat

speedy7cz napsal(a):

Z toho co píšeš, jsem chápal, že se chceš ve městě zdržet a něco vidět. Tedy, že bys stejně chodil sem a tam. :-)

Mobilis by měl na OrlyBus bez problému platit.

jedna věc je chtít, druhá moci. Paříž nebyla plánovaná návštěva, ale máme tam vždy mezi lety pár hodin času a ty se mi nechtějí trávit na letišti. Není to ale tak moc, že bych si mohl dovolit někde bloudit, nebo někde nechat zavazadla a zpět se pro ně vracet. Už jsem se díval třeba na cestu z Notre Dame přes zahrady Luxebourge až třeba na  Denfert - Rochereau, ale uvidíme. 
Děkuju i za potvrzení Mobilisu, mezitím jsem přelouskal už dost dalších stránek a je v tom bordel, protože někteří nové možnosti neaktualizují na svých stránkách a dost lidí v tom plave stejně jako já. 

0 Citovat

Skvělé, děkuji moc za info, přemýšleli jsme právě jak na to, asi zvolíme ten lupen za cca 18 éček a můžeme jezdit kdykoli nebo prostě jeden k Eiffelovce a druhý na další letiště. Ještě mrknu co a jak, ale moc děkuji za vyčerpávající info!

0
9 reakcí