Ahoj, zajímalo by mě, jak probíhá pasová a bezpečnostní kontrola na letišti v Eilatu. Nemám rád zimu a ceny letenek mě lákají, ale pověsti o přísných kontrolách v Izraeli mě odrazují, tak bych chtěl vědět, na co být připraven a na co dát pozor. Pokud je nějaký pohovor, do jaké míry může být problém, že neumím dokonale anglicky? Také by mě zajímalo, ve kterých arabských zemích může být při vstupu problém s izraelským razítem v pase (nebo naopak v Izraeli)? Konkrétně mi jde o Maroko, popř. Spojené arabské emiráty. Petr  .

Eilat

Založil(a) ve fóru Letiště

6 reakcí

Ahoj,

zajímalo by mě, jak probíhá pasová a bezpečnostní kontrola na letišti v Eilatu. Nemám rád zimu a ceny letenek mě lákají, ale pověsti o přísných kontrolách v Izraeli mě odrazují, tak bych chtěl vědět, na co být připraven a na co dát pozor. Pokud je nějaký pohovor, do jaké míry může být problém, že neumím dokonale anglicky?

Také by mě zajímalo, ve kterých arabských zemích může být při vstupu problém s izraelským razítem v pase (nebo naopak v Izraeli)? Konkrétně mi jde o Maroko, popř. Spojené arabské emiráty.

Petr

0

Záleží na koho na letišti narazíte, my prošli absolutně bez problémů, nikdo nám nic neprohledával ani nevyslýchal. Po příletu dostanete k vyplnění formulář, kde jsou otázky typu: proč do Israele cestujete, s kým, co tam chcete dělat, zda znáte někoho z Arabských zemí atd., už si to přesně nepamatuju. Netuším, jak teď na novým letišti Ramon, ale na Ovdě jsme tenhle formulář dostali i v češtině, ale dá se to zvládnout i se základní angličtinou. Nazpátek se pak ptali, jestli jsme si balili zavazadla sami, zda jsme je někde nechávali bez dozoru atd...


Israelci razítka do pasu nedávaj, jen vloží kartičku, takže v tomhle směru, je to bez problémů. V opačným případě nemám zkušenosti, ale vše lze vyřešit druhým pasem.

Už tady o tom je napsáno dost, stačí hledat :-)

0 Citovat

V zásadě platí, že cesta tam je bez větších kontrol, pokud neletíš s El Al, kteří mají pohovory s každým cizincem před odletem. Imigrační se v 99% zeptá jen na účel cesty a dobu pobytu. 

Cestou ven bývají kontroly (cizinců) větší bez ohledu na společnost. Záleží na okolnostech (sám vs. s přítelkyní, razítka v pase, atd.).

0 Citovat

Ty formuláře to je nějaká novinka? Byli jsme tam 2x v posledních 2 letech (Eilat), ale nic jsme nevyplňovali. Krátký pohovor na téma kde, jak, kdo balil zavazadla... a hotovo.

0 Citovat

Nemáte někdo zkušenost, zda se hned na letišti Ramon (ETM) dá pořídit nějaká rozumná sim na internet?


Letíme koncem ledna jen na 5 dnů, v plánu je Timma Park, Red Canyon, podvodní observatoř, Princess Beach a projití samotného Eilatu ... máte ještě nějaké nápady v blízkosti? Auto budeme mít půjčené, ale úplně na sever bych se asi nevydával, mrtvé moře bych nechal až na jinou návštěvu spojenou s Tel-Avivem atd.


Jinak pohovor při vstupu je až v Izraeli nebo ještě v Praze před odletem?  

0 Citovat

Pohovor při vstupu nemusí být klidně žádný. 

0 Citovat

Když se letí s Israelskýma aerolinkama, tak je pohovor asi už v Praze, jinak až v Israeli. Ale není to nic hroznýho, co by mě od návštěvy odradilo.


Mirjur: kdo jim rozumí anglicky, tomu asi papíry nedávaj, my jim úplně nerozumněli, tak nám to dali písemně v češtině.
0
6 reakcí