V souvislosti s uvolňováním cestování jsem založil nové téma k vkládání příspěvků, jak teď vypadá provoz na letištích v důsledku protiCOVIDových opatření a jak dlouho před odletem teď bude potřeba dorazit.  .

Letiště - COVID - kdy dorazit

Založil(a) ve fóru Letiště

9 reakcí

V souvislosti s uvolňováním cestování jsem založil nové téma k vkládání příspěvků, jak teď vypadá provoz na letištích v důsledku protiCOVIDových opatření a jak dlouho před odletem teď bude potřeba dorazit.

0

Zdravim, pokud nekde v EU krome ockovani pozaduji jeste test, co realne na letisti chteji videt?
Predpokladam ze ockovani MUSI byt EU Digital formatu .

Pro test by ale mel stacit vicejazycny podepsany, orazitkovany vysledek z laboratore a nemusim si zbytecne generovat UZIS QR kod?
Diky za info k tomu jak to u vas v Praze pri odletu vypadalo, pripadne s jakou aerolinkou a kam.

0 Citovat

Tak generovat UZIS QR kod trvá asi 5 vteřin, navíc je to rozhodně jednodušší než chtít po laboratoři výsledek s razítkem za který chtějí většinou ještě příplatek. V UZIS se dá vytisknout zvlášt očko certifikát a certifikát o testu. V Praze v covidu celkem beze změny - krom letenky ukazujete jeden papír navíc a kontrola rozhodně není nijak důkladná. Myslím, že je jen nepatrné zdržení při boardingu oproti situaci před covidem. Za poslední rok vyzkoušeno s Ryanem, Easyjet, Pegasus a Wizz vše po Evropě a Jordánsko a nikdy žádný problém. 

0 Citovat

Krom Izraele - ten chce na certifikátu (v angličtině) ještě číslo pasu. Jak to dělají cestující nevím, zatím jsem se s tím nesetkal. 

 

 

0 Citovat

Jak moc snadné je to generování UZIS QR? Měl jsem na cestu do USA potvrzení o antigenu od laborky v angličtině a číslem pasu, když jsem pro jistotu mrknul na ocko.uzis, tak tam bylo potvrzení o testu se špatným datem odběru z loňského března a nikdo nebyl schopen to v řádu hodin opravit😂

0 Citovat

Kolikrát jsi to už zkusil ?

0 Citovat

To se nikde neskenuje? Jen se ptám ;-). 

0 Citovat

Taky by mě toto téma zajímalo, ale spíš bych ráda nějaké zkušenosti s odletem z Orly - Paříž do Česka. Jak je to s tím testováním, pokud mám plné očkování. Chtěli po vás někdy někde očkování a ještě test? Letíme s Transavia a všude píšou něco jinýho... Takže počítám i variantou, že mě třeba nepustí do letadla. Děsí mě to :D

 

0 Citovat

Pokud budeš parkovat u těch šmelinářů z odkazu, musíš dorazit pět hodin předem a čeká tě povinná prohlídka dutin a casting. K tomu tvé auto rozeberou na náhradní díly. 

1 Citovat

mia.ooo: doporučuji spíše než k moři jet do h.a.j.z.l.u s těmito trapnými spamy.

1
9 reakcí