Ahoj,  uvazujeme o nakupu dovolene s odletem z Nemecka a nikde se mi nedari presne zjistit, co bychom museli splnovat. Jsme dva dospeli (plne ockovani) a dve deti 10 a 9 let, takze bez ockovani. Odlet a prilet by byl z Norimberku.  Vite nekdo presne, co bychom museli dodrzet/split? Diky!  .

Podminky pro odcestovani letecky z Nemecka

Založil ve fóru Letiště

21 reakcí

Ahoj, 

uvazujeme o nakupu dovolene s odletem z Nemecka a nikde se mi nedari presne zjistit, co bychom museli splnovat. Jsme dva dospeli (plne ockovani) a dve deti 10 a 9 let, takze bez ockovani. Odlet a prilet by byl z Norimberku. 

Vite nekdo presne, co bychom museli dodrzet/split?

Diky!

0

Pro jakýkoli vstup do země je aktuálně vyžadováno očkování nebo aspoň antigenní test. Případné příjezdové formuláře se vás jakožto tranzitu netýkají

0 Citovat

Dekuji. Cili my s manzelkou jsme v pohode a pro deti bychom museli zajistit test v CR a pak pri navratu z dovolene test na Kanarskych ostrovech. Pochopil jsem to spravne?

0 Citovat

Nyní jsem se vracel z Mallorcy, odlet z Německa a návrat zpět. Dokládal jsem potvrzení o očkování, prijezdovy formulář do Španělska. Při cestě zpět příjezdovy formulář do Německa (nebyli jsme tranzit) a zase očkování. Žádné komplikace nebyly. Informace najdete většinou na webu aerolinií.

0 Citovat

Diky. No mne nejde ani tak o me s manzelkou. Jsme plne ockovani, takze to bude asi vzdycky spis o tom to prokazat a max. nejaky formular vyplnit. Jde mi o nase deti, ktere v 9 a 10 letech ockovane samozrejme nejsou. Taky z Norimberku jedeme do CR autem, tak nevim, jestli jsme brani jako tranzit, kdyz tam nase letecka cesta konci. Tezko budou Nemci vedet, jestli zustaneme v Reichu nebo pojedeme domu.

V nasem pripade se jedna o charterovy let se SmartLynx Airlines, coz je nejaka Lotysska aerolinka...

0 Citovat

Vždyť ti to píšu. Očkování nebo test při vstupu do Německa jakoukoli cestou. Otevři si německý příjezdový formulář a tam je jasná instrukce, že pokud do 24 hodin opustíš Německo, nemáš ho vyplňovat.

0 Citovat

Ahoj, diky najdu si to.

0 Citovat

Deny napsal(a):

Otevři si německý příjezdový formulář a tam je jasná instrukce, že pokud do 24 hodin opustíš Německo, nemáš ho vyplňovat.

No, mně zas tak úplně jasná ta instrukce nepřijde:

If you spent time in a risk area (high-risk area or area of variants of concern), you are required, in general, to complete the Digital Registration on Entry.   When do I not need to provide my details?

  • If, for the purpose of border traffic, you spent less than 24 hours in a risk area or are only entering the Federal Republic of Germany for up to 24 hours.

Mohlo by se to vyložit, že se to netýká tranzitu, ale jen nějakého pohraničního provozu. Má někdo zkušenost, že letěl ze Španělska (nebo z jiné země s vysokým rizikem - Hochrisikogebiet) do Německa a místo vyplněného formuláře (nebo kódu či co se ukazuje) stačilo třeba ukázat jízdenku na bus či vlak?

Jasně popsané to není ani tady: https://www.cestujlevne.com/pruv...oronavirus

 

0 Citovat

https://testbanks21.com/tbsm/tes...h-edition/

0 Citovat

My jsme se vraceli z Dominikánské rep. do Frankfurtu, řekli jsme transit a to bohatě stačilo. Formulář nechtěli. Ale to je už měsíc, může to být již dávno jinak.

0 Citovat

Ten formulář je jen krátce, ale tady píšou, že na tranzit nejrychlejší cestou není třeba:

https://prag.diplo.de/cz-cs/aktu.../-/2449056

2.   osoby, které do Německa vstupují pouze za účelem tranzitu a zemi nejrychlejší cestou opět opustí

zur Durchreise in die Bundesrepublik Deutschland einreisen und die Bundesrepublik
Deutschland auf schnellstem Wege wieder verlassen, um die Durchreise abzuschließen,

O tranzit do 24 h. se tedy nejspíš nejedná. O 24 h. se píše: 

6.   osoby, které v rizikové oblasti pobývaly v rámci příhraničního styku méně než 24 hodin, nebo které do Německa vstupují na dobu kratší než 24 hodin

0 Citovat

Deti do 12 let nedokladaji pri letu do Nemecka testy, tedy bezinfekcnost. Plati to od 1.8.

0 Citovat

https://www.bundesgesundheitsmin...Zpd1S5qSg4

0 Citovat

andreko napsal(a):

Deti do 12 let nedokladaji pri letu do Nemecka testy, tedy bezinfekcnost. Plati to od 1.8.

 

Super, tak to je presne to, co jsem potreboval vedet. Dekuji!

0 Citovat

Hard exams, assignments and homework are a now things of the past with <a href = " https://speedygrade.com/p/soluti...dition-8th -edition/  "> Solution Manual For Mcgraw Hills Taxation Of Individuals 2017 Edition 8th Edition </a>. Order and download now!

0 Citovat

College exams are not hard anymore! Face even the toughest tests and assignments with Test Bank For Psychology Of Interpersonal Relationships The right away!

https://speedygrade.com/p/test-b...ships-the/

0 Citovat

https://chatyour.net/social/read-blog/8696

0 Citovat

Díky za info, že za tranzit se považuje 24 hodin. Přiletím zničený večer a tak bych raději přespal před cestou do CZ. Jenže DE je pro nás červené a to by znamenalo 5denní izolaci pro neočkované (dítě). Prošel tím někdo, nebo to ignorujete?

0 Citovat

len na hoteli sa treba preukazat 24hod testom,plati aj pre deti tusim nad 7rokov(neni som si isty) resp ockovanie a taktiez treba nosit ruska ale iba medicinske ci ffp2 respiratory, taktiez deti.

no ale samozrejme zalezi od recepcneho :)

0 Citovat

@Leos Literak na hranicich nikdo neni, formular do CR jsme ignorovali, detem jsme udelali doma Ag pro vstup do skoly ( jelikoz se v zari hromadne netestovaly) a sly druhy den.

Nicmene deti do 12 let maji vyjimku z karanteny, muzou na PCR hned po prijezdu, ale musi cekat na vysledek.

0 Citovat

Gain better scores in every assignment and exam with Test Bank For The Little Brown Handbook 14th Edition. Be on the top of your class.

https://testbanks21.com/tbsm/tes...h-edition/

0 Citovat

https://testbank2022.com/p/test-...d-edition/

0
21 reakcí