Ahoj cestovatelé, chystám se tento týden do Černé Hory a nemůžu dohledat moc informací ohledně dopravy z letiště (přečetla jsem několik webů, včetně tohoto). Nebyl někdo v poslední době na letišti v Podgorici? Počítala jsem s tím, že autobusy nejezdí, a tak musíme využít taxi nebo vlak, ale na fotkách na googlu a na mapě (na mapy.cz) je vyznačena autobusová zastávka přímo před letištěm, tak mě zajimá jestli to není nějaka novinka nebo naopak stará záležitost a autobusy jezdí/nejezdí? Popřípadě jsem několikrát četla, že někdo docílil ceny 7€ za taxi do centra (místo 12€, které zmiňují skoro všude), tak nemáte radu, jak této ceny docílit? Ještě je možnost dojít pěšky dál k Mitrovići, tam by měly být zastávky autobusů, ale není dohledatelné, jaké linky jezdí a jak často jezdí, nemáte info k této možnosti? Děkuju mockrát Můžete popřípadě přidat nějaké zajímavé tipy na to co vidět, kam zajít na jídlo. Budu ráda. Budeme ubytovaní 7 dní v Budvě a pak 5 dní v Baru, ale auto mít nebudeme, budem se dopravovat místními autobusy, i když to bude asi o nervy :D  .

Podgorica letiště - doprava

Založila ve fóru Letiště

8 reakcí

Ahoj cestovatelé, chystám se tento týden do Černé Hory a nemůžu dohledat moc informací ohledně dopravy z letiště (přečetla jsem několik webů, včetně tohoto). Nebyl někdo v poslední době na letišti v Podgorici? Počítala jsem s tím, že autobusy nejezdí, a tak musíme využít taxi nebo vlak, ale na fotkách na googlu a na mapě (na mapy.cz) je vyznačena autobusová zastávka přímo před letištěm, tak mě zajimá jestli to není nějaka novinka nebo naopak stará záležitost a autobusy jezdí/nejezdí? Popřípadě jsem několikrát četla, že někdo docílil ceny 7€ za taxi do centra (místo 12€, které zmiňují skoro všude), tak nemáte radu, jak této ceny docílit? Ještě je možnost dojít pěšky dál k Mitrovići, tam by měly být zastávky autobusů, ale není dohledatelné, jaké linky jezdí a jak často jezdí, nemáte info k této možnosti? Děkuju mockrát

Můžete popřípadě přidat nějaké zajímavé tipy na to co vidět, kam zajít na jídlo. Budu ráda. Budeme ubytovaní 7 dní v Budvě a pak 5 dní v Baru, ale auto mít nebudeme, budem se dopravovat místními autobusy, i když to bude asi o nervy :D

0

ja som kupil taxi priamo cez wizzair ked som tam bol (to, ze ten kokot nedosol je uz ina pesnicka ale nazad prisiel nacas pekny cierny mercedes)

bus je o stasti, dojdes na hlavnu cestu a cakas a cakas a cakas, raz nieco pojde

vlak chodi ale nie casto

budva bude totalne peklo, bol som minuly rok ale zas cul tam nebude asi vela rusov, vtedy tam bolo kopa rusakov

v bare nic zaujimave neni, radsej ste mali volit volaku malu dedinku.

tu je moj minulorocny suhrn ciernej hory, mozno ta nieco zaujme, my sme tiez jazdili len miestnou dopravou a bolo to v pohodicke az na vlak z podgorice, ktory bol totalne preplneny jak za starych skolskych cias :)

https://www.travelblog.org/Europ...62101.html

2 Citovat

Vloni jsem jel za 8.70 eur Teslou, kterou sice neuznavam, ale bylo to nejlevnejsi, co jsem nasel, plus maji appku: https://teslaclub.me/en. Jinak za me je auto mimo vetsi mesta, resp. pobrezi nutnost - pokud mozno co nejsirsi a pekne do hor.

0 Citovat

ale tak autobusmi to nebude az take tragicke, ved po celom pobrezi je dokopy jedna cesta, takze sa da presuvat. 

0 Citovat

Letíme na začátku července - budu rešit stejnou věc. Napište pak, prosím, jaké z toho máte zážitky. Černou Horu jsem vybral právě kvůli tomu, že když tento rok Russáci nepřijedou, tak by mohlo být o dost klidnější než nějaké Chorvatsko a Řecko. Auto si půčovat také nebudeme. 

0 Citovat

Byli jsme tam cca 4 roky asi zpet, das si 10 minutovou prochazku na vlak z letiště, cena byla snad 2 Eura platilo se ve vlaku deti zdarma a jeli az do Sutomore. Jelo to hodinku, takova Leo express tramvaj. Pekne do pohody to pasovalo na prilet z Katowic. Ze Sutomore jezdilo porad mraky autobusu smer Sv. Stefan, Budva, Kotor, Ulcinj.

0 Citovat

Vlak jede právě až za 2 hodiny po příletu, tak přemýšlím nad jinými možnostmi. Asi využijeme ten Tesla Club za 8€, pokud nenajdeme lepší možnost. Nebo zkusíme s někým ze spolucestujících navázat kontakt, že bychom si vzali taxi třeba napůl :D

0 Citovat

Také bych doporučil tu budku - železniční zastávku u letiště (TGD). Nebýt tenkrát bouřky a zřejmě zpožděného vlaku, taky tak do Baru jedeme. Následující téměř týdenní poznávání krásného pobřeží Černé Hory bylo hlavně o historii, plážích a místní kuchyni. A to po trase Bar (Stari Bar a pláž Čanj) - Petrovac - Budva (Stari Grad a pláž Mogren) - Kotor (místní pláž a slavný žebřík kotorský) - Herceg-Novi (tři pevnosti a pláž Meljine). Autobusy jezdily z místních autobusáků dle jízdních řádů (bohužel vybírají i extra poplatek za použití terminálu), ale je to více v pohodě než divočina s furgony v Albánii.

0 Citovat

My jeli dva roky zpět taky z té železniční budky u nádraží do Baru a vše bylo v pohodě.

Jen po cestě k nádraží nás zastavili 2x místní a chtěli nás do Baru za peníze odvést a tvrdili, že vlaky tam už nějakou dobu vůbec nezastavují (ta zastávka na to tak opravdu vypadá). Ale nebyla to samozřejmě pravda a jen na nás chtěli vydělat. 

0
8 reakcí