Otevírací doba: 24 h Doprava z letiště do centra: Lze využít klasický letištní shuffle bus označený "číslem" BLQ, cena 6 euro, viz http://www.tper.it/content/linea-blq-ae ... e-centrale. Odjezd je přímo před terminálem. Doba cesty cca 20 minut. Lístek se dá koupit na letišti či v autobuse. Objevili jsme však cenově přijatelnější variantu a to pomocí klasické Boloňské mhd tper. Stačí z letiště jet autobusem číslo 54 na zastávku Birra (cesta trvá zhruba 7 minut). Odtud dále autobusem 81 nebo 91, které jede přes centrum až na hlavní vlakové nádraží. Cesta trvá celkem cca půl hodiny. 81 a 91 jezdí co čtvrt hodinu, 54 jezdí co hodinu, tam je to třeba vychytat. Lístek stojí 1,5 euro pokud kupujeme přímo v autobuse (jsou tam automaty) či 1,30 euro, pokud si ho koupíme předem (na letišti se dá lístek koupit v supermarketu nebo na přepážce u Arrivals s nápisem Welcome in Bologna. Lístek je přestupní na 75 minut, měl by tedy pokrýt celou cestu. Pokud kupujeme předem, je třeba lístek v buse označit. Jízdní řády si lze prohlédnout na http://tper.it/orari/linee?page=1. Autobus 54 NEODJÍŽDÍ ze stejného místa jako letištní shuffle, je třeba nechat zastávku shuffle za zády, projít kolem stanoviště taxíků až k zastávkám autobusů, které jedou do dalších měst. Zastávku jsem vyfotila: http://pasteboard.co/24IfAu9n.jpg. Případně se lze zeptat řidiče shuffle, poradí. Přišlo nám to jako přijatelnější varianta a rádi jsme ušetřili 9 euro. (: Wifi zdarma: Ano, na 6 hodin na den, třeba jen zadat email a jméno. Spaní na letišti: Bez problémů. Nejlepší místo je ve vrchním patře naproti obchodu Victoria Secret's, za eskalátory. Je tam asi 10 lehátek. Web: http://www.bologna-airport.it/en/travel ... 6&LN=en-US .

Bologna (BLQ)

Založila ve fóru Letiště

1 reakce

Otevírací doba: 24 h

Doprava z letiště do centra:
Lze využít klasický letištní shuffle bus označený "číslem" BLQ, cena 6 euro, viz http://www.tper.it/content/linea-blq-ae ... e-centrale. Odjezd je přímo před terminálem. Doba cesty cca 20 minut. Lístek se dá koupit na letišti či v autobuse.

Objevili jsme však cenově přijatelnější variantu a to pomocí klasické Boloňské mhd tper. Stačí z letiště jet autobusem číslo 54 na zastávku Birra (cesta trvá zhruba 7 minut). Odtud dále autobusem 81 nebo 91, které jede přes centrum až na hlavní vlakové nádraží. Cesta trvá celkem cca půl hodiny. 81 a 91 jezdí co čtvrt hodinu, 54 jezdí co hodinu, tam je to třeba vychytat. Lístek stojí 1,5 euro pokud kupujeme přímo v autobuse (jsou tam automaty) či 1,30 euro, pokud si ho koupíme předem (na letišti se dá lístek koupit v supermarketu nebo na přepážce u Arrivals s nápisem Welcome in Bologna. Lístek je přestupní na 75 minut, měl by tedy pokrýt celou cestu. Pokud kupujeme předem, je třeba lístek v buse označit. Jízdní řády si lze prohlédnout na http://tper.it/orari/linee?page=1. Autobus 54 NEODJÍŽDÍ ze stejného místa jako letištní shuffle, je třeba nechat zastávku shuffle za zády, projít kolem stanoviště taxíků až k zastávkám autobusů, které jedou do dalších měst. Zastávku jsem vyfotila: http://pasteboard.co/24IfAu9n.jpg. Případně se lze zeptat řidiče shuffle, poradí. Přišlo nám to jako přijatelnější varianta a rádi jsme ušetřili 9 euro. (:

Wifi zdarma: Ano, na 6 hodin na den, třeba jen zadat email a jméno.

Spaní na letišti: Bez problémů. Nejlepší místo je ve vrchním patře naproti obchodu Victoria Secret's, za eskalátory. Je tam asi 10 lehátek.

Web: http://www.bologna-airport.it/en/travel ... 6&LN=en-US

2

Pozor, 54 jezdila zacatkem cervna 2017 jen jednou za hodinu, presne v celou, ALE nejezdi v nedeli a o svatcich (to jsme prave trefili s nekolika dalsimi cizinci a cekali a cekali ...). Tak jsme sli na zastavku Birra neni daleko, odkud jezdiva i o svatcich i nedelich 81/91. 54 doporucuji predem overit napr. pres maps.google.com. Na letisti v Carrefouru (ma normalni neletistni ceny potravin) se da koupit listek na 10 jizd za 12Eur, muze jej pouzivat i vice osob, pak kazda osoba "cvakne" samostatne.

0
1 reakce