Ahoj, za poslední měsíc jsem se 2x setkala s tím, že na letišti vůbec neřešili kontrolu občanky. Tzn. že jsem se dostala do letadla jen na letenku. V prvním případě přes QR kód v mobilu a v druhém stačil pouze kód na el. letence k vytisknutí palubního lístku (self check-in).Poprvé jsem to brala jako selhání systému, ale když jsem se s tím setkala podruhé, tak mne to překvapilo. Nemělo by se vždy kontrolovat, že ten kdo je uveden na letence, je skutečně ten, kdo letí? Při letu tam z Prahy to tak vždy bylo, ale při zpátečním letu z Ženevy a Stockholmu to už nikdo neřešil...Vrtá mi to hlavou, tak když mi to někdo objasníte, budu ráda :-) .

Kontrola ID na letišti

Založila ve fóru Letiště

3 reakce

 Ahoj, 

za poslední měsíc jsem se 2x setkala s tím, že na letišti vůbec neřešili kontrolu občanky. Tzn. že jsem se dostala do letadla jen na letenku. V prvním případě přes QR kód v mobilu a v druhém stačil pouze kód na el. letence k vytisknutí palubního lístku (self check-in).

Poprvé jsem to brala jako selhání systému, ale když jsem se s tím setkala podruhé, tak mne to překvapilo. Nemělo by se vždy kontrolovat, že ten kdo je uveden na letence, je skutečně ten, kdo letí? Při letu tam z Prahy to tak vždy bylo, ale při zpátečním letu z Ženevy a Stockholmu to už nikdo neřešil...

Vrtá mi to hlavou, tak když mi to někdo objasníte, budu ráda :-)


0

Ahoj, cestuješ v rámci Schengenského prostoru a tam není kontrola totožnosti vyžadována. Dělá se namátkově.
V Praze by ji dělat také nemuseli, ale interní pravidla jsou přísnější, než je vyloženě úmluvou nutné.

0 Citovat

Tak jsem zřejmě měla vždy předtím štěstí na namátkovou kontrolu, nebo letiště, které to vyžaduje. Proto jsem to brala jako standard.

Díky za odpověď!

0 Citovat

On to standard byl dlouhou dobu, ale stejně jako při přejezdech přes hranice po pozemní cestě, tak i vzduchem není povinnost toto dělat.

0
3 reakce