Zdravim, mate niekto skusenost s prestupom v Manile? Konkretne let na Cebu. Priletime 22:50 do Manily a odlet by bol 00:45. Chceme si zobrat len prirucnu batozinu. Check in stihneme este doma. Oplati sa kupovat tento let a dopredu? .

Prestup v Manile

Založila ve fóru Letiště

18 reakcí

Zdravim, mate niekto skusenost s prestupom v Manile? Konkretne let na Cebu. Priletime 22:50 do Manily a odlet by bol 00:45. Chceme si zobrat len prirucnu batozinu. Check in stihneme este doma. Oplati sa kupovat tento let a dopredu?

0

Ahoj, z vlastní zkušenosti doporučuji let na Cebu koupit cca dva měsíce předem. Co se týče přestupu, měla jsem necelou hodinu a bylo to tak tak. Musela jsem si vzít taxi, které vyšlo na naše 500,-. Čas na hledání busu nebyl. Toto se týká samozřejmě jen toho, pokud doletíte na mezinárodní terminál a odlet na Cebu budete mít z domácího terminálu. Jsou od sebe docela dost vzdálené..

0 Citovat

Hlavne nevieme aký terminál, aerolinky.. Sú tam 4 terminály..

0 Citovat

Super, dik za info. Riskneme to a kupime. Bude to z terminalu 1 s Eva air na terminal 3 Cebu pacific.

0 Citovat

Souhlas s DomikUK, stejné zkušenosti... :-/

0 Citovat

Z Manily na Cebu lieta denne vyše 30 letov. Takže ak chcete kvôli 10 eurám riskovať, nech sa páči.

0 Citovat

Jim se asi nechce jet přespat do Manily, což se nedivím ((hlavně s ohledem na zácpy). Let s AirAsia další den by byl pravděpodobně o několik stovek Kč levnější. Přílet do Cebu ve 2,10 h. v noci také není nic příjemného. Hlavní chyba byla koupit letenku s takovým příletem. Teď už není žádné řešení k plné spokojenosti.

0 Citovat

No tak to vela stastia. Manila je nevyspytatelna. Staci ,ze letisko zahlasi heavy traffic a priletiet mozte kludne o 2 h neskor (true story), nepocitajuc pasovku a presun na dalsi terminal. Osobne by som (a hlavne ked clovek nepozna letisko ... navyse taky zmatok ako Manila) si dal na prestup 3,5 h minimalne. Mne ani to takmer nestacilo ... nebyt toho ,ze nam AirAsia posunula let o 2 h (nakoniec z toho boli 6), tak na gate dobehnem doslova 5 minut pred 12tou.

Nehovorim, ze je prestup za 2 h nemozny, ale vsetko zalezi od okolnosti, ktore v Manile zvycajne nie su priaznive.

0 Citovat

tvl, prilet 22:50, letadlo bude cekat na volny gate, fronta na pasovce, mozna 23:30 budete pred letistem,nebo mozna i o pulnoci?, potom presun T3-T4, gate na odletu budou zavirat treba v 00:25? to muze byt adrenalin.. ale zase budete mit intenzivni zazitek :-)

0 Citovat

Mezi terminály jezdí shuttle bus po letištní ploše, takže ten přesun zas tolik času nezabere. Nicméně méně jak 2 hodiny je opravdu málo, protože v Manile bývá hustý provoz a klidně můžeš 40 minut kroužit nad letištěm než přistaneš. Dále pak pokud chytneš letadlo plný číňanů tak si pěkně počkáš na pasovce, protože Číňani musí mít víza a strašně je řeší uředníci na pasovce. Doporučoval bych vzít hotel v Manile, nekde blízko letiště a vyspat se a letět ráno. Stejně byste museli vzít hotel v Cebu tak jako tak, když přiletíte ve 2 ráno. Jinak jak tady čtu taxi mezi terminálama za 500 Kč takže nějakých 1200 pesos, to vás taxikář dobře natáhnul, za takový peníze můžete jet 100 km taxíkem. Ale chápu, že pokud hrozí nestihnutí letadla, tak se peníze tak neřeší.

0 Citovat

Nám takto bohužel uletělo letadlo. Dlouho trvalo než jsme se vůbec dostali z letadla, kontroly a podobně a to jsme měli dokonce to štěstí, že jsme nemuseli na jiný terminál. Jinak přesun mezi terminály není tak vzdálený, ale ten provoz v Manile je šílený (jak píše matej15). Takže bych pro příště volila také delší čas (my měli 2 hodiny a nestihli to :D) Strávili jsme na cestě tam jednu noc v Manile (na letišti) a celkem pohoda a při zpáteční cestě v hotelu a také se dalo, ikdyž Manila je celkem hrozné město :) každopádně o zážitek více...Přeji hezkou dovču!

0 Citovat

@matej15 - ano ten shuttle bus chodi, vyuzili sme ho par krat, ale raz sme na neho cakali 45 minut :) ako oni posielali ludi podla casu odletu, ale ... :))

0 Citovat

Tak ste ma ukeceli, prespime v Manile :) Za tie stresy po dlhej ceste to vazne nestoji. Zvyknu sa objavit aj nejake akcie na vnutrostatne lety, ci nevahat a kupit teraz? Letime zaciatkom marca.

0 Citovat

co pozeram, tak MNL Cebu lieta Air Asia stale za 20 euro..takze asi by som necakal na nejaku akciu :))

0 Citovat

Mně většina lidí radila koupit na místě, ale koupili jsme vnitrostátní let předem...ale ten nám bohužel uletěl. Ceny na místě byly trochu dražší a domluva s nimi trochu komplikovanější. Dnes bych spíše volila nákup letenky předem, ikdyž na místě to také není nereálné. Záleží na vašich plánech a improvizaci. (My konkrétně sháněli nějaký vnitrostátní let v ten den do Coronu či na Palawan a museli jsme přenocovat na letišti a letět druhý den ráno na Coron za 2 500Kč. což není tak hrozné (předem by to bylo cca 1 500Kč). Cestovali jsme v květnu 2017.

0 Citovat

Vše k přestupu i tipům, kde trávit noc, jsem sepsal do průvodce :) https://www.cestujlevne.com/letiste/manila

Letištní bus jezdí po letištní ploše, tedy mimo traffic. Pak je tu x dalších soukromých dopravců, na které bohužel vedou všechny hlavní ukazatele :) scam everywhere...

0 Citovat

Ta většina lidí, co ti to Aneto radila, byla asi z FB skupiny, ne? Kupovat na místě před odletem by mělo smysl snad jen pro toho, kdo chce odletět prvním návazným letem a neví, který stihne.

Já jsem letěl v květnu 2017 z Coronu do Manily za 1000 Kč včetně batohu a nebyla to akce, jen pro některé dny nižší cena (v akcích na březen 2017 jsem měl letenky i za 280 Kč s batohem kupované 10 měsíců předem). Na Coron jsem jel trajektem za 1200 Kč v dormitory.

Je otázka, jestli ten letištní autobus jezdí i o půlnoci. Já na něj čekal asi půl hodiny a pak jel asi téměř půl hodiny mezi terminály 4 a 1.

0 Citovat

Je to cez den bezpecny a mozny, projit pesky z T3 na T4 ? Koukam na StreetView a asi to pujde,protoze to muze byt mozna i rychlejsi ,nez cekat na shuttle bus ? Za svetla by to melo byt safe ?

0 Citovat

dalo by sa jasne, ale aj tak to neni dobry napad, nie je to velmi walking friendly. A radse teda zobrat za 1-2 eura Grab/Uber. Tam je to tiez take americke, ze chodnik skonci v strede nicoho a potom sa vracat, tam zase inde plot... no len isiel by som len keby som nemal co robit, urcite nie, ze mam layover 2 hodiny

https://goo.gl/maps/W4pgKWixWx12

0
18 reakcí