Zdravím. Chceme se v říjnu s přítelkyni vydat do Dubaje na 7 nocí.Jsou hotely levnější v Dubaji nebo Abu Dhabi? Můžete nějaký doporučit ?  Náš požadavek je snídaně nebo polopenze. .

Dubaj levně – jak na to?

Založil ve fóru Tipy na ubytování

No z časových dôvodov som spojil marinu s kupanim. Je to také socialnejsie, u mňa stále víťazí al mamzar. Inak po ďalšej návšteve mi je Abu Dhabi sympatickejsie.

0 Citovat

tonic napsal(a):

Osobne nemám rád poznámky, že "musíš ísť

tam a tam, inak ako keby si v tom meste ani nebol". Vždy je to aj tak preplnené turistami a duplom, keď je tam ešte mastné vstupné, to ešte dvojnásobne priťahuje ľudí. z mojich skúseností ma vždy prekvapí niečo, čo nájdem len tak "on the go", ako napr. včera ultimátny hotpot v Abu Dhabi :D

Povedzte mi, Tonik, čo si predstavujete pod takým slovom " ultimátny hotpot"?

0 Citovat

Veľmi som nehľadal, som tu ako tour guide s rodičmi a sestrou. Takže som rád, že sa psychicky držím. Som teraz na desert safari, ale teda chytili sme púštnu búrku a tak celkom fail. Je to masovka riadna a taký tourist trap. Ale tak za tú cenu to môže byť ok ak nemáš všade piesok a vyjde aj západ slnka. Hlavne ak by som išiel znovu, čo je nepravdepodobné, prepašoval by som chlast.

@mirjur - za cca 8 euro na osobu all you can eat v čínskej reštike, ktorá vyzerala fakt ako z čínskeho mesta (rok som tam žil), príjemný personál a fakt to chuťovo bolo skvelé. Pomer cena výkon kategória vodka z kyjevského dutyfree

0 Citovat

Tip na lacné suveníry - sieť Day to Day, 10 slušných magnetiek za 3 eurá a pod.

0 Citovat

Frame môže byť, nad 60 rokov zadarmo :)))





jpeg-20181126-163811-54326985.jpg
img-20181126-165238.jpg
1080522.jpg

0 Citovat

Tak já počkám, až mi bude 60 a pak se tam půjdu kuknout ;)


0 Citovat

Kupovali jste listky dopredu? 

0 Citovat

Nie, nebolo treba. Žiadne čakanie 

0 Citovat

Kolik stojí vstupenky na Frame přímo na místě? 

Dík

0 Citovat

To já vím jen, když to kupuji přes net tak tam chtějí rezervaci na čas a hodinu a tím, že tonic psal, že tam nejsou fronty tak by pro mě bylo jednodušší nevázat se na přesný termín. Na headout.com jsou vstupenky 50 AED pro dospělého a 25 AED dítě

0 Citovat

52,50 aed dospelý

Inak som rozmýšľal nad Burj Khalifa. Tam dopredu kupovať lístok môže byť trošku risk, kľudne sa môže stať, že bude v ten deň taký hnusný opar. Ale na druhú stranu to asi za tú zľavu stojí.

0 Citovat

Stejně i kdyby se ten den opar udělal, tak co, viděl bys akorát o něco míň pouště a staveniště :-) Pokud pro někoho není zážitek sám o sobě fakt, že se dostane na nejvyšší vyhlídku na světě, tak bych asi Burj Khalifa (při ceně 125€) vyhodnotil asi jako jeden z největších nesmyslů v celým městě... Mám na mysli tu vyhlídku.


Zajímavější mi připadalo, když ten mrakodrap večer "rozsvítili" po ukončení prvního představení tančící fontány. A navíc to bylo zdarma, pokud teda nepočítám 180 AED v Joe's za dva dezerty a koktejly :-D

0 Citovat

Za mňa sa sem určite vrátim, ale už nie za mrakodrapmi a týmito umelými atrakciami. V prípade dobrej konštelácie Wizzair z Budapešti by som kľudne dal predĺžený víkend len kvôli jedlu :D včera sme tiež objavili jeden filipínsky bufet, 29AED a a super. A to filipínska kuchyňa nepatrí medzi tie vychýrené. Ale už po štvrtý krát kombo s UIA nebudem opakovať, tie prílety o pol tretej ráno a odlety o štvrtej sú zabijak.

0 Citovat

Pěkně jsi to pojmenoval (umělé atrakce). No s tou UIA se ti vůbec nedivím. To by mě zkazilo celou dovolenou, obzvlášt když letíš na pár dnů. Ale na dobré jídlo je lepší dle mě letět na originál, i když chápu, že do Dubaje je to blíž a levnější.

0 Citovat

No v Dubaji je megamix expatov a oni varia hlavne pre svojich. A takto všetko na kope to je za takú cenu málokde

0 Citovat

Tak přilétat pozdě večer a odlétat ráno je taky na nic. Ale přiletět ve 3 ráno znamená aspon u mě, že prakticky celou noc nespím, takže první den jsem jak mátoha a odlet brzo ráno znamená, že z dovolené se vrátím jak mátoha a já se chci z dovolené vracet odpočatý. :) Proto na dovolenou jezdím. Ale asi záleží, jak je kdo schopný spát v letadle. Za mě je ideální přiletět kolem oběda kvůli ubytování a odlétat někdy večer kol 22 hod, abych si užil ještě celý den.

0 Citovat

Anežka Hodinová - Spurná napsal(a):

Jinak ten čas UIA mi naopak vyhovuje - přiletím brzo ráno, půjčím si auto a vyrazím směr Abú Dhabi a budu asi první na pláži a odlet pozdě v noci je také ideální, můžeš se koupat až do poslední chvíle, pak vyrazíš na letiště vrátit auto...rozhodně lepší než tam přiletět na noc a odlétat ráno.

A neni lepsi letet s Pegasus Airlines rovnou do Abu Dhabi? My tam priletli jakz takz vyspali nekdy pred 4 h. rano a pri prijezdu do centra se akorat rozednivalo.

0 Citovat

Letenky do Abu Dhabi nebudú nikdy tak lacné ako do Dubaja. A autom to je hodina a pol.

0 Citovat

tonic napsal(a):

Letenky do Abu Dhabi nebudú nikdy tak lacné ako do Dubaja. A autom to je hodina a pol.

Pokud se hleda dlouho dopredu na jakykoli termin, jiste ano. Na termin +- par dni, kdy jsem potreboval letet, bylo za 2400 Kc (1 smer) levnejsi do Abu Dhabi nez do Dubaje. Vyse se zminuje spise nez ceny, jaky prilet je vice vyhovujici.

0 Citovat

Povídání o Ománu a Dubaji. Mart Eslem a Lucie Radová.

https://www.youtube.com/watch?ti...HoTiRsuMHo

0 Citovat

Našel jsem zajímavý porovnávač cen ubytování https://hotellook.tp.st/3lYzJHDL Tento systém srovnává ceny na stovkách rezervačních systémů jako je booking, agoda atd.

0