Čauvec, připravujeme se na zířijovou svatební cestu na západ USA. Takové ty klasické zastávky, s tím, že 3/5 cesty bude spíše turistického charakteru (národní parky) a 2/5 cesty relax na západním pobřeží. Trochu mi ale vrtá hlavou ubytování. Září je tam off season. Američanům skončí prázdniny a nemělo by to už být tak přeplněné lidmi. Nicméně nevím, jestli si raději zarezervovat, třeba přes Booking, ubytko s předstihem už teď, nebo ho raději řešit "last minute" až na místě. Hledisko je samozřejmě cena. Takže ubytování v max 3* motelech. Potřebujeme se vždy jen vyspat a osprchovat. Já se momentálně kloním k last minute bookovačkám. Taky přemýšlím, jestli zařadit AirBnB. AirBnB používám poměrně často, ale vždy na ubytování v délce 3 noci a více. Nevím jestli je to úplně vhodné používat na ubytování na jedno noc, skrz flexibilitu ubytovatelů atd. Jak byste to řešili vy? West USA, září, ubytování vždy jen na jednu, max 2 noci. Last minute nebo booking s předstihem? .

Západ USA - lastminute ubytování, nebo zajistit předem?

Založil ve fóru Tipy na ubytování

3 reakce

Čauvec, připravujeme se na zířijovou svatební cestu na západ USA. Takové ty klasické zastávky, s tím, že 3/5 cesty bude spíše turistického charakteru (národní parky) a 2/5 cesty relax na západním pobřeží. Trochu mi ale vrtá hlavou ubytování. Září je tam off season. Američanům skončí prázdniny a nemělo by to už být tak přeplněné lidmi. Nicméně nevím, jestli si raději zarezervovat, třeba přes Booking, ubytko s předstihem už teď, nebo ho raději řešit "last minute" až na místě. Hledisko je samozřejmě cena. Takže ubytování v max 3* motelech. Potřebujeme se vždy jen vyspat a osprchovat. Já se momentálně kloním k last minute bookovačkám. Taky přemýšlím, jestli zařadit AirBnB. AirBnB používám poměrně často, ale vždy na ubytování v délce 3 noci a více. Nevím jestli je to úplně vhodné používat na ubytování na jedno noc, skrz flexibilitu ubytovatelů atd. Jak byste to řešili vy? West USA, září, ubytování vždy jen na jednu, max 2 noci. Last minute nebo booking s předstihem?

0

Já to řešil tak, že jsem si zašel na kafe, připojil se na net a objednal ubytování max. den předem, většinou na ten samý den.

Jinak riskuješ, že ti nevyjde počasí a budeš někde zbytečně trčet jen proto že tam máš ubytování.
0 Citovat

Pokud máš jasný plán cesty, tak rezervací dopředu nic nepokazíš.

0 Citovat

My tam byli tento květen a měli to dopředu přes Booking, ale většinou s možností zrušení 2 dny předem. Ale já to mám prostě tak rád, žádnej dobrodruh ;)

Ale jak jsem sledoval provoz na motelech, tak to není problém bookovat 1-2 předem nebo rovnou zastavit a zeptat se. Ceny se tam moc nemění v čase, na jednodenní nocleh jsou zařízení. 

Jiné je to ve městech, asi nejvíc v SF. Tak pokud tam budete, tak bych asi ubytko zařídil v předstihu. A taky po příletu, jetlag je znát, hlavně po 2 hodinách u emigracniho ve frontě je člověk rád že si lehne a nemusí řešit.    

Jo a pozor na Las Vegas - v Booking mají uvedene ceny bez různých "poplatků resortu", to může být ve výsledku víc než cena základní.  Booking to má napsané, ale ne moc výrazně, nejlepší si to vypsat a sečíst. Ale i tak tam jde najít ubytko za dobrou cenu, hlavně ve všední den.

0
3 reakce