Ahoj, sháníme ubytování na 2 dny v Havaně po našem příletu. Víza máme klasicky turistická a bylo nám doporučeno, abychom si našli ubytování alespoň na první noci předem, že toto může být vyžadováno při vstupu do země. Bohužel jak Booking, tak Airbnb po nás vyžadují "Účel cesty", kde není možné vybrat možnost turistické cesty. Důvody tohoto opatření kvůli vztahům s USA jsme se dočetli, bohužel už ne postup, jak s tím naložit. Zda něco z toho vybrat/nevybrat, zda se to dá nějak obejít? Budu rád za každou radu a pomoc.Díky! .

Kuba - ubytování po příletu

Založil ve fóru Tipy na ubytování

10 reakcí

Ahoj, 


sháníme ubytování na 2 dny v Havaně po našem příletu. Víza máme klasicky turistická a bylo nám doporučeno, abychom si našli ubytování alespoň na první noci předem, že toto může být vyžadováno při vstupu do země. Bohužel jak Booking, tak Airbnb po nás vyžadují "Účel cesty", kde není možné vybrat možnost turistické cesty. Důvody tohoto opatření kvůli vztahům s USA jsme se dočetli, bohužel už ne postup, jak s tím naložit. Zda něco z toho vybrat/nevybrat, zda se to dá nějak obejít? Budu rád za každou radu a pomoc.


Díky!

0

S největší pravděpodobností se tě na letišti nikdo na ubytování ptát nebude, ale pokud ho chceš mít pro sichr předem zajištěné, stačí na Google napsat “casas particulares Havana” a vyleze ti milión možností. Na booking, Airbnb se vykašli. Dnes už je spousta zprostředkovatelů, stačí se jen vybrat podle ceny a lokality, oni ti zjistí dostupnost konkrétní casy. 

https://www.casahavanaparticular.com

PS: Vyhněte se nabídce od paní Ivety Daniel, která všude po českých diskuzích a v komentářích nabízí ubytování u své kubánské přítelkyně Tanii. Její byt leží ve Vedadu, daleko od všeho zajímavého, sdílené socialní zařízení, na pokoji jen ventilátor, bez autobusů nebo taxíků se neobejdete. Rozhodně doporučuji hledat ubytování přímo ve staré Havaně: “Havana Vieja”

0 Citovat

Vedado bych se nebál (byli jsme tam přes na Slovensku studovanou Kubánku). Taxi / hop-on hop-off pro dopravu v pohodě. A po příletu kvůli časovému posunu člověk stejně večer nikde nechodí, ale jde spát v 8-9.

Takže jestli to cenově vychází lépe, proč ne. 

0 Citovat

Akorát před 2 lety jsem byl na Kubě. Měl jsem zamluvené ubytování na první noc v Havaně (ze stejného důvodu). Nikdo to nechtěl vidět. A ubytobání bylo nakonec zamčené (casa particulares), tak jsem si musel na místě najít jiné (bez problému). Asi bych to moc neřešil, ale záleží, jaké ubytování chcete. Pokud "casa", tak se o Vás porvou.

0 Citovat

S casou žádný problém nemáme, tak jako tak v nich strávíme pravděpodobně většinu dovolené, jen se do města po příletu dostaneme až cca kolem 22h večer, tak jsme spíše chtěli mít ubytování na jisto, tím spíš, že se objevují zmínky o těch údajných kontrolách ubytka na letišti. Každopádně díky všem za informace.

0 Citovat

Ahoj,


ještě bych měl dotaz ohledně Viazul busů, nemáte někdo aktuální info, jak fungují/nefungují? Letíme příští týden, mezi městy se plánujeme přepravovat busy, ale online jízdenky jdou pořídit jedině 14 a víc dní dopředu, takže to už jsme prošvihli, a všude se uvádí, že 1-2 dny předem bývají jízdenky vyprodané. Neradi bysme tedy v každém městě ztvrdli několik dní, než pojede bus, případně platili vysoké ceny za taxi. 

Díky za každé info.

0 Citovat

Viazul je skutečně potřeba zařizovat dlouho dopředu, jsou to busy jen pro turisty a nejezdi jich zase tolik. My jsme třeba museli itinerar přizpůsobit dostupným jizdenkam. Další možnosti jsou samozřejmě autobusy Astrobus pro místní, cizincům také prodají jízdenky, ale určitě ne v CUP ;-)

0 Citovat

A taxi colectivo? O tom jsem četl, že je výhodné, ale nevím, jak vnímají cizince a jak snadno se dají najít a domluvit se s nimi. Španělštinu moc neovládáme, takže nohy ruce ok, ale jestli je to vůbec reálné :-)

0 Citovat

Viazul sme prisli vzdy kupit 1-2 dni dopredu na stanicu. 2x sa stalo, ze uz bolo plno a 2x mali este volno.  Nie je problem okamzite na stanici zohnat colectivo  (aj bez spanielciny), ale lepsie je den dopredu (aby typek pripadne nasiel dalsich pasazierov, ale zalezi odkial kam). Pozri si kolko stoji bus a k tomu pridaj par CUCov. Vacsinou taxikarov nemusis ani hladat, prisaju sa na teba okamzite :) 


Boli sme pred 2 rokmi a platili sme na osobu 30 cuc HVN->Trinidad, 17,5 cuc Trinidad->Playa Giron, 15 cuc Vinales ->HVN za taxi colectivo.
0 Citovat

My jsme Viazul taky nepochopili, tak přesně jak píše Andrea: colectivo taxi buď přímo s taxikářem na ulici nebo jednou jsme se domluvili i v místní "cestovce".  Taky bez španělštiny. Z Havany jsme na výlet do Vinales parku dokonce vzali auto na celý den s řidičem: 200 CUC, tak nás pán pěkně povozil a zastavil, kde jsme chtěli.

Taxi Havana-Trinidad: 35 CUC/osoba - jeli jsme my dva + dva cizí. To bylo právě domluveno přes tu cestovku.

Trinidad - Playa Ancon - 2 CUC/os - jeli jsme v pěti.

Taxi Varadero-Havana: 80 CUC - to jsme jeli sami dva.

0 Citovat

Jako důvod návštěvy uveďte cokoliv ze seznamu, např "návštěva rodiny" je to relevantní jen pro USA tusristy. koukněte na mé stránky mám tam víc než 80 ubytování na Kubě v soukromí za velmi levné ceny ( tytéž domy mám i na Booking.com, ovšem stojí víc)

a je možné rezervovat přímo bez nutnosti dotazů na disponibilitu. 

www.casasantafecuba.com

0
10 reakcí