Dobrý den. Rád bych nějaký tip, kam nejlevněji za exotikou. Nejlépe někdy po létě, třeba i v zimě, ale do nějaké lokality, kde bude 25 stupňů a více. Co byste mi doporučili? Ještě jsem nikde za pořádnou exotikou nebyl. Je potřeba sledovat nějaké last minute? Dá se sehnat opravdu levný zájezd? Narazil jsem, že v Březnu se dají sehnat Kapverdy za 9tis, zatímco teď se nabízejí za cca. 25tis. .

Kam nejlevněji za exotikou?

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

21 reakcí

Dobrý den. Rád bych nějaký tip, kam nejlevněji za exotikou. Nejlépe někdy po létě, třeba i v zimě, ale do nějaké lokality, kde bude 25 stupňů a více. Co byste mi doporučili? Ještě jsem nikde za pořádnou exotikou nebyl. Je potřeba sledovat nějaké last minute? Dá se sehnat opravdu levný zájezd? Narazil jsem, že v Březnu se dají sehnat Kapverdy za 9tis, zatímco teď se nabízejí za cca. 25tis.

0

To je hrozně široce položená otázka. Někdo považuje za exotiku i Egypt, někdo jen Karibik nebo JV Asii. Pokud není primárním cílem koupání, ta bych doporučil Maroko, pokud jde o koupání a vysoké teploty, tak Thajsko, u kterého je nejdražší letenka, pobyt na místě je pak velmi levný. Pokud více specifikuješ své požadavky / očekávání, tak se pokusím odpovědět konkrétněji.

0 Citovat

Souhlas s předchozím příspěvkem. Mimo sezónu samozřejmě seženeš podstatně levnější zájezdy, do všech destinací. Taky záleží, jak seš flexibilní, často jsou zájezdy / charterové letenky s odletem z Německa pár dní dopředu opravdu za šílené ceny (např. ty Kapverdy za 9 tisíc), ale tam to je většinou v řádu dnů dopředu a odlety obvykle Lipsko / Mnichov / Frankfurt / Norimberk atd. Z Česka podobné ceny nečekej. Letenky jsou dost o náhodě, objevují se akce, objevují se chybové tarify a zase je to o štěstí a o rychlosti. Takže si zkus promyslet, co už je pro tebe exotika, kdy, na jak dlouho a ze kterých letišť seš ochotný letět a pak se dá poradit více

0 Citovat

Tak abych to upřesnil. Jde mi především o krásné pláže, koupání - azurové moře, potápění a teplo smiley Rád bych vyrazil v zimě, nebo v zimním období do lokalit, kde je třeba v zimě tepleji než v létě...V Tunisku už jsem byl, takže nějaký Egypt apod. už mě moc neláká smiley
Flexibilní jsem, vzhledem k tomu, že nejsem zaměstnanec, takže dovolenou si můžu vzít kdykoli. Ovšem jsem také omezen finančně. Jsem z Prahy, takže bych nejraději nejaký zájezd, který bude i s letenkou s odletem z Prahy.
Jaké portály bych měl sledovat, pro levnější zájezd? Je lepší jet přes německou CK? Mají i české delegáty? Neumím německy smiley Díky. Adam

0 Citovat

No, Tunisko nelze s top resorty v Egyptě moc srovnávat, Tunisko je šajze pro nižší střední třídu (v podstatě pro ty nejchudší lidi, kteří si ještě mohou dovolit letecký zájezd). Nad Egyptem bych se zamyslel, protože je tam teplo, je to cenově dostupné (zvlášť z Německa), je tam poměrně krátký let v porovnání se zaoceanskými exotikami, je tam dobré potápění. Důležité je opravdu nešetřit na hotelu a vybírat nějaký z těch nejlepších, jinak to může skončit velkým mrzením smiley

Z opravdových exotik bych doporučil asi to Thajsko, nic levnějšího mě nenapadá (kromě super last minute zájezdů z Německa např. zde: http://www.ltur.com/de/superlastminute/ ... E-Snav-SLM). Lze buď letět na vlastní pěst, což doporučuju, protože v Thajsku je dobrá turistiká infrastruktura, vše funguje, dá se bez problémů všude domluvit anglicky. Letenku Praha - Bangkok lze při troše štěstí sehnat za 9-12 tisíc, po Thajsku se pak dá za stokoruny až tísícikoruny létat s Airasia.com. Osobně mohu doporučit např. ostrov Koh Lanta, který má takový baťůžkářský feel, je tam velmi příjemně, lze si půjčit motorku a projet ostrov, zajít na kurz vaření, atd. Mezi další velmi příjemné ostrovy patří Koh Chang, kam se jezdí z Bangkoku minibusem. Vyčerpávající průvodce Thajskem najdeš zde: http://www.travelfish.org/country/thailand

0 Citovat

souhlas s tím Thajskem , Koh Lantu mohu jen doporučit , je dostatečně velký a každý si tam najde co ho baví. Pro zajímavost stačí přejet na severní ostrov pomocí přívozu a jste na ostrově kde nejsou turisté. Viz fotka pláže kde nebyla ani noha .

0 Citovat

Srovnávat podmořský život Egypta a Tuniska je jako srovnávat Lamborghini s Felicii... Nevím, jestli se potápíš s bombou nebo šnorchluješ, je to zásadní rozdíl kvůli výběru lokality. V Egyptě jsou na podmořský život skvělá místa, ale i špatná. Byl jsem v té zemi 10x a vím, o čem mluvím. Rozhodně lze sehnat za rozumný peníz super hotel na úrovni na místech, kde se dá krásně potápět. A to i v zimní sezóně bez problémů.

Thajsko je také dobrá volba. Osobně si tedy nemyslím, že z Prahy seženeš letenky za 9-12 tisíc, to by musely být super chybové tarify, ale reálně okolo 12-15 tisíc v akcích seženeš i z Prahy. Okolo 11-12 tis. se dá často sehnat routing Mnichov-Bangkok-Vídeň a podobně a když seš flexibilní s datumy, stačí trpělivě čekat a pak rychle kupovat. Na přelety po Thajsku (Bangkok->jižní ostrovy) použiješ buď AirAsia nebo třeba NokAir nebo Bangkok Airways, se všemi mám osobní zkušenost a bez problémů, ceny v řádech stokorun za jednosměrný let a létají několikrát denně.

Ale v Thajsku pozor - například šnorchlování nestojí za moc, nebo alespoň ne v okolí Phuketu, Phi Phi, Krabi a Koh Jum. Moře je tam krásné, teplé, čisté, pláže super, všechno OK, ale podmořský život má do egyptského hodně daleko. To, co v Thajsku považují za "amazing" je v Egyptě běžné u horších hotelů. Asi budou i lepší lokality, tak si nech doporučit tu správnou.... s potápěním s bombou zkušenost nemám, tak nemohu porovnat.

Mimo Thajsko by pro tebe mohly být ještě zajímavé lokality jako je třeba Srí Lanka - tam často bývají akce za podobné nebo nižší ceny než do Thajska, případně Malajsie - ostrov Langkawi nebo třeba severní Borneo, případně možná Indické letovisko Goa... Ale pokud seš omezen finančně a ještě jsi nebyl v Egyptě, určitě doporučuji.

0 Citovat

Borshop

Můžeš doporučit nějaké dobré místa (případně hotely), kam v tom Egyptě zamířit? Případně hodit nástřel nějakého dobrého kupu mimo sezónu? Plánujeme s přítelkyní se tam vydat někdy v polovině září. Jaké můžeme zhruba očekávat počasí a je tam teď vůbec bezpečno? smiley

Jinak Thajsko mám také už nějakou dobu v plánu, tak snad to konečně zanedlouho klapne.

0 Citovat

Abych to uvedl na pravou míru, tak nejsem žádný profi potapeč, ale pouhý turista, který se rád potápí na pár nádechů smiley Rád bych moře, které je azurové, modré, průzračné. Co takovej Mauricius?

0 Citovat

Já osobně bych ti doporučil v Egyptě hoteli v Sharmu (v popisu najdeš,kde jsou korály),byl jsem v Hauza Beach a podmořský život super nebo Makadi Bay u Hurghady.Z těch exotičtějších určitě cenově skvělé je El Nido na Palawanu (Filipíny).Přelety mezi ostrovy lze s předstihem zabukovat přes cebupacificair.

0 Citovat

Dobrý den,
Mauricius můžu hodně doporučit...pokud máte spoustu peněz, můžete si vybrat z nepřeberného množství luxusních hotelů (hlavně jih ostrova)...pro ty co mají hlouběji do kapsy (jako já) se ale také dá najít dost pěkných hotelíků, i když ne třeba přímo u moře...nejdražší bych hodnotila letenku (já platila přes 20 tisíc)....Srí Lanka je úplně dokonalá...pro mě možná lepší než Mauricius, který jsme projeli křížem krážem za 2 dny i se šploucháním u moře...kdežto Srí lanka toho nabízí mnohem víc...byla jsem tam v roce 2012 a pláže byly poloprázdné, nikde moc turistů, milí místní smiley a jestli někdo nemáte partnera na pohodovou turistiku v exotice...moc ráda se přidám..KDEKOLIV smiley

0 Citovat

Co se týče šnorchlování v Egyptě, obecně jdou proti sobě dvě věci - hezčí podmořský život a lepší přístup do moře... Až na pár výjimek nejde mít oboje. Obecné platí, že když se jde do vody po mole za hranu útesu, je tam krásný život, ale taky riziko velkých vln a zákazu vstupu do moře. Když je pozvolný vstup (bez přístupu za korálovou hranu), pak uvidíte dost barevných ryb, ale je to spíše takový průměr. Nejlepší na šnorchlování je oblast Marsa Alam (ale tam právě hrozí často velké vlny se zákazem vstupu do moře). Sharm el Sheikh už není tak bohatý na podmořský život, ale zase je tam klidnější voda na plavání a hodně kvalitních hotelů.

Hurghadu bych úplně vynechal, nanejvýš v nové části Sahl Hasheesh se ještě něco dá najít, případně hotel Al Nabila Makadi Bay se zátokou na kraji Makadi nebo Arabia Azur / Arabella v centrální části.

V Sharmu doporučuji oblast v El Pasha Bay a oblast okolo hotelu Reef Oasis. Dále můžu doporučit celou oblast Dahabu.

V Marse Alam můžu s klidným svědomím doporučit hotely Pensée Azur / Utopia Beach (ne tak luxusní hotely, ale na šnorchlování vhodné), dále pak Oriental Bay Resort (cenově dostupný s úžasnou zátokou plnou života), pro odvážnější Gorgonia Beach (molo + hrana útesu), Hilton Nubian Resort... pro začínající šnorchlaře jsou použitelné i kvalitní hotely Sentido Oriental Resort a Al Malikia Abu Dabbab.

0 Citovat

Díky tomu, že nejsem jeden z těch movitějších a mám tedy hlouběji do kapsy, tak jsem koukal právě na ten Oriental Bay Resort, který vypadal docela solidně. Čím více ale čtu recenzí, tím méně mám odvahy tam vyrazit. Můžete podat nějaké osobní zkušenosti? Děkuji. smiley

0 Citovat

Tak egypt ma jednuvelkou nevyhodu a tu ze ty mistni spindirove jsou nehorazne vychcany - nikde na svete neni tolik smejdu co v egypte - kazdy druhy si mysli ze kazdy beloh je multimilionar a podle toho s nim jednaji - vstup na ruzne kulturni atrakce je pro cicinze nehorazne predrazen - priklad zoo v kahire mistni plati 1 libru cizinec 20x tolik - rozhledny muzea a pod. to same- maji to ofiko v ceniku- k tem smejdum by me uz nikdo nedostal ani za kilo zlata - jdete po ulici v kahire nebo alexandrii a citite jak by vas kazdy nejradeji probodl nebo okradl - ta fales z nich jen sala

0 Citovat

Tak ona cenová diskriminace není bohužel jen v Egyptě, na Langkawi je to v bledě modrém smiley

0 Citovat

Je to takhle v zemích třetího světa všude... Typickým příkladem je vstupné v Indii do Taj Mahalu... pro místní je za 20 INR (= 7 Kč) a pro turisty 750 INR (= 250 Kč)... rozdíl je tedy téměř 40ti násobek. Je potřeba s tím počítat a ruku na srdce - jsou to pro vás opravdu tak šílené částky? Jestli stojí ZOO v Káhiře 80 Kč, v Praze dvakrát tolik, o západní Evropě nemluvě... Ano, je to nefér, ale na druhou stranu je turismus jedním z mála příjmů co mají a člověk se musí nad takovými detaily trochu povznést.

Dokud je to v ofiko ceníku a stojí to opravdu tolik, pak bych v tom problém neviděl a smířil se s tím. Horší je, když to stojí každý den jinak, tzv. "podle ksichtu" atd.... to mě občas v Egyptě štve, že třeba i obchody s potravinami fungují na bázi smluvních cen atd. Smlouvání je kulturní záležitost a zajímavé zpestření dovolené, ale všeho moc škodí, člověk se musí připravit, co ho čeká.

0 Citovat

Zkuste v kahire koupit listek na metro v okynku u spindiry - automaticky chce 10 liber - v kazde stanici -az kdyz upozornite ze stoji 1 libru jako v automatu tak vam ho za tuto cenu vyda - taxikari to same - chteji nehorazne prachy i kdyz se predem tezce dohodnete na presne cene -vetsinou to zkousi a pri placeni chteji vic - proste egypt vubec nedoporucuju - vsude okolo sirie jordansko arabie jsou srdecny lide - ale v egypte jsou jenom nehorazni smejdi

0 Citovat

Já právě hlouběji do kapsy mám smiley Ale rád bych se prostě postupem času dostal do míst, kam bych se moc dostat nemohl..Lokalitu už jste mi poradili. Ale jak teď vybrat zájezd co nejlevněji? U jaké CK? Je lepší přes českou, kdy budu mít českého delegáta? Nebo raději přes německou?
A teď termín! V létě to nepřipadá v úvahu, kdy to tedy je nejlevnější? Před vánocemi nebo po vánocích?
V jakých lokalitách je tzv. když je u nás zima tepleji než když je tam léto?

Zmíněný Mauricius měla moje kamarádka za 8 nocí all inclusive s letenkou za 30tis - přes modry-mauricius.cz

0 Citovat

Přesně tak, Egypt a povalování se u plných korýtek v hotelu je o ničem. Jediné, co se mi tam líbilo bylo moře. Investoval jsem nakonec do pár ponorů s instruktorem a nelituju. Jinak mě ale taky dost iritovalo každodenní smlouvání, ppžadavky na placení bakšišů za nic, jednou člověk něco zaplatí a cena je ve finále s veškerými "bakšišopoplatky" úplně jinde smiley
@Dave: Na Langkawi to určitě až takové jako v Egyptě nebylo smiley

0 Citovat

borshop

Díky za info smiley ten Egypt mě docela láká, ale nejsem si jistej jestli zrovna tento hotel. Koukal jsem a docela zajímavé umístění (hotel uprostřed ničeho) - né, že bych plánoval nějaké výlety na vlastní pěst, s mojí blonďatou a dobře vyvinutou přítelkyní, doplněno mojí "nabušenou" muskulaturou, bychom asi moc v případě nějakých problémů nepochodili.

Vynahrazuje to asi hodně ten podmořský život. Plánoval jsem tam vyrazit na 12 dní, ale co tak čtu, tak asi 8 bude bohatě stačit. Podle toho co čtu, tak jezdíváš Egypt Květen či září/říjen? S jazykem nemáme problémy, takže doporučuješ mrknout na mimosezónní nabídky s odletem z okolních států? smiley Jak je to tam s personálem? Drinky? smiley

Díky;)

0 Citovat

Já bych doporučila Srí lanku, je to levná exotika a je překrásná. Tady jsou napsané hlavní pozitiva srí lanky http://www.exotickapriroda.cz/bl...ta-kultura tak se na to mrkněte. Volila bych tuto destiaci :)

0 Citovat

aaa Arcadia tu uz dlho nebola :)

0
21 reakcí