Ahoj, chystáme se s kamarádkou v půlce června strávit 4 dny v New Yorku a sháníme levné ubytování v dobré lokalitě. Nějaké tipy na ubytování pro cestující studentky?  .

New York - ubytování

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

10 reakcí

Ahoj, chystáme se s kamarádkou v půlce června strávit 4 dny v New Yorku a sháníme levné ubytování v dobré lokalitě. Nějaké tipy na ubytování pro cestující studentky? smiley Popřípadě nemáte někdo zkušenosti s couchsurfingem v NY? Za každý tip budu ráda.

0

Doporucuji Chelsea Highline Youth Hotel (http://www.czech.hostelworld.com/hostel ... York/58008), ceny se pohybuji kolem 50 USD za noc, coz se muze zdat hodne, ale vzhledem k lokalite si myslim zcela adekvatni. Hned vedle hostelu se nachazi The High Line, dale hned naproti jsou Chelsea Piers a celkove je podle me Chelsea nejhezci ctvrti na Manhattanu. V dochazkove vzdalenosti je i Penn Station, coz se hodi pokud pojedete z JFK s Long Island Railroad.. jeste bych mel tip na levnou pujcovnu kol s hrozne vstricnym chlapikem par ulic smerem na dolni Manhattan, na rohu Washington St. a Charles St. Odtud pak muzete zacit projizdku podel reky na Hudson River Greenway az k Wall Street a WTC.

0 Citovat

Díky za tipy smiley Ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s metrem, vyplatí se kupovat jednotlivý jízdenky nebo je lepší si koupit nějakou kartu?

0 Citovat

Ahoj,
Urcite se vyplati koupit vicedenni jizdenku pokud planujes byt jen nekolik cest. Single ticket je to nejdrazsi.
Jeste k tomu ubytovani, Manhatan je centrum NYC a ceny tam jsou urcite vysoke oproti jinym ctvrtim. My spali v Queens a cena ok. Navic, NYC ma opravdu bajecne propracovany system metra a dojedes temer odkudkoliv kamkoliv..

Joo, NYC. Rad vzpominam a chystam se vratit.
Tak stastnou cestu..

0 Citovat

Ahoj, couchsurfing je určitě dobrá alternativa. Pokud ti nenapíše týpek, že bydlí s přítelem a oba chodí po bytě nazí. smiley Ačkoliv u holky to asi tak nevadí, heh.
Dalo to sice námahu, ale nakonec jsem našel super ubytko jeden blok od Central parku.
Na metro rozhodně vícedenní jízdenku. On ten systém tam je docela dobrej, ale nemají tam nadchody/podchody, takže jak si nepřečteš pořádně ceduli, projdeš turniketem a zjistíš, že jsi chtěla jet na druhou stranu, tak musíš z metra ven a zase platit.

0 Citovat

my sme boli 2x cez airbnb, raz na severe Manhattanu a druhy krat v Queense. Vzdy to vyjde lacnejsie ako hotel smiley Sme brali cely byt (jednozibak), kedze sme boli traja s otcom a chceli sme mat sukromie, ale ako 2 studentky, Vam by mozno stacila len izba a zdielane socialne zariadenia + kuchyna.
A urcite sa netreba fixovat na Manhattan, treba skor pozerat tam, kde je metro, najlepsie aj expresna linka.

0 Citovat

V New Yorku jsem využíval aplikaci HotelTonight. Strávil jsem tam celkem tři noci a každou z nich jsem strávil v jiném hotelu - pokaždé Midtown. Po odhlášení jsem si ponechal zavazadla v bezplatné úschovně hotelu a večer si je před "stěhováním" vyzvedl a o pár kroků popošel do hotelu nového.

Může se to zdát směšné, ale jednak to bylo za dobré peníze, ušetřil jsem za MetroCard, protože jsem všude došel pěšky (i do Brooklynu a zpět) a zároveň mi vyhovovalo poznávání různých hotelů a služeb.

0 Citovat

Ahoj,
ja sa tiež chýstam do NY, ale prvý júnový týždeň. Síce skúsenosť s CS v NY nemám, ale určite budem voliť túto možnosť. Chce to veľa osobných requestov, publikovať tvoj trip, alebo napísať do emergency couch skupiny smiley Môžem ti potom dať vedieť ako som dopadla ja, ale to neviem či už nebude neskoro. Každopádne gl. smiley

0 Citovat

Ahoj hledám ubytování v NewYorku od 5.10.-10.10. Projíždím různé vaše typy na ubytko za 1000-1500Kč, ale mě to háže ceny kolem 5000-6000Kč na noc smiley smiley . Nemyslím si, že v říjnu je nějaká sezóna. Má někdo pro mě nějakou radu, kde sehnat něco levného a chtěla bych na Manhattnu aby jsme mohli večer courat pěšky. smiley

0 Citovat

Zkus se mrknout na airbnb.cz.

0 Citovat

To právě dělám vždycky, ale bývají už různé dobré nabídky a teď všechno drahé. rezervovala jsem přes airbnb něco a budu to asi pořád sledovat.

0
10 reakcí