Ahoj, chtel bych Vas pozadat o info k teto ceste. Mame v planu jet todle http://www.americatours.cz/zajezdy/1633 ... cky-okruh/ opacnym smerem z SFO.. Muj hlavni dotaz – pujcujeme auto na celou dobu, jsem dva (ja a moje manzelka) a chtel bych co nejlevneji prespavat. Hledam kempy po ceste kde by se dalo. Nejde ani tak o komfort ale o cenu a prespani a nespat v prirode a rizikove.. Dekuji .

SFO - LA zapadni okruh, spani ve stanu-poradite kempy?

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

8 reakcí

Ahoj, chtel bych Vas pozadat o info k teto ceste. Mame v planu jet todle

http://www.americatours.cz/zajezdy/1633 ... cky-okruh/

opacnym smerem z SFO..

Muj hlavni dotaz – pujcujeme auto na celou dobu, jsem dva (ja a moje manzelka) a chtel bych co nejlevneji prespavat. Hledam kempy po ceste kde by se dalo. Nejde ani tak o komfort ale o cenu a prespani a nespat v prirode a rizikove..


Dekuji

0

Dost záleží, kdy jedete... Obecně ale kempy v NP už budou mít touhle dobou nejspíš rezervovatelná místa pro letošní sezonu pryč - zjistit se to dá na www.recreation.gov. Ostatní místa jsou na principu "kdo dřív přijde, ten dřív mele", takže ideálně v nich být ráno, rozložit stan a pak až vyrazit do parku. Info o kempech v parcích přímo na jejich stránkách. Kempy mimo parky jsou většinou volnější a dá se najít místo i večer - info třeba na http://www.camping-usa.com.

0 Citovat

Ahoj. Diky za zpravu. 13.10 - 28.10

0 Citovat

Ahoj,

těžko takhle radit z fleku...cesta je to velká a kempů jsou po cestě mraky, ať už státních, nebo soukromých a cena je vždycky +/- stejná a to kolem 500kč za místo na noc. Na místa co jsou v itineráři mám konkrétní tip snad jen k Lake Powell, kde jsme spali v http://www.pagecampground.com/ ale jezero nebyl náš cíl, takže nám nevadila lokalita dál od něj. Co se týče Zionu, tak tam se 100% vyplatí udělat rezervaci dopředu, protože je to "údolí na konci světa", kde je omezená kapacita a úzká nabídka, která tak neskutečně zvyšuje cenu všeho kolem. Všechny kempy v národních parcích se daj rezervovat po proklikání přes tuhle stránku http://www.nps.gov/index.htm . V Monument Valley se dá kempovat přímo s výhledem na monumenty v tomhle kempu http://monumentvalleyview.com/campground/ kde potěší poměrně luxusní sociálky vzhledem ke kempu v poušti:)

Asi bych se proto spolehnul na internet, kterej se dá znásilnit v každym fast foodu a řešil spaní operativně podle lokality a osobně ani nevidim problém v přespání v autě během nějakejch přejezdů, což jsem taky s přítelkyní bez problémů absolvoval. I když jsem původně plánoval trochu větší pankáčství, tak jsme stejně kolikrát skončili v motelu, protože 500kč za kemp/noc už neni takovej deal, abych si nechal ujít sprchu v motelu přes booking now za 800kč (např. ve Flagstaffu, kterej je v itineráři)...po opuštění Kalifornie je ubytování a benzín podstatně levnější.

Jinak nechci dělat tlaky, ale v tom itineráři chybí podle mě celkem zásadní bod a to NP Yosemite, kterej je škoda nenavštívit a určitě je to jedna z TOP lokalit, kterou příroda stvořila. Osobně jsem to měl tak, že všechny ty kaňony jsou na jedno brdo, takže z toho už potom člověk neni tak vyplesklej, ale Arches je zase trochu něco jinýho.

0 Citovat

To už je docela pozdě, takže je důležité si ověřit, které kempy jsou ještě otevřené. V dost parcích je od října otevřený třeba jen jeden.

Celkově to chce takhle na podzim už víc plánovat a počítat s tím, že nějaké silnice v parcích možná budou zavřené a že může i nasněžit, což dost často znamená uzavřenou silnici, dokud to neroztaje. smiley Typicky třeba v Sequoia, Bryce Canyon, Yosemite nebo Grand Canyon už klidně může být přes noc i pod nulou.

0 Citovat

Jinak souhlasím s kolegou, že Yosemite určitě navštívit, kor když budete vedle u sekvojí. Celkově mi ten itinerář přijde takovej hodně cestovkovej a asi by bylo lepší, kdyby sis ho přeskládal sám podle svých možností - nám nevadilo dát 500km denně v autě a k tomu 20km chození v parku, pro někoho to může být moc. Stejně tak den ve Vegas bych klidně oželel, stejně tam je nakonec prd co dělat a na to stačí jeden večer. smiley

Pro inspiraci, my dali tohle za 21 dnů, s osekáním Lassen Volcanic, dne v LA, v LV a v SF a lehčí optimalizací by se to možná dalo dát i v 15. smiley
http://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hph ... 8388_o.jpg

0 Citovat

Cauky, diky za info, no my to ted skladame, letenky sem koupil pred 10ti dny na rijen, tak skladame cestu ;o) jakakoliv rada super aaaale todle teda

"budou zavřené a že může i nasněžit, což dost často znamená uzavřenou silnici, dokud to neroztaje. smiley Typicky třeba v Sequoia, Bryce Canyon, Yosemite nebo Grand Canyon už klidně může být přes noc i pod nulou."

ze si delate srandu ;o) jako pod nulou teda to je na termopradlo ;o)

Ohledne spani v aute... nekolikrat sem byl na floride , portoriko a spali jsme v aute na tech rest areach... jak je to v Californii, Nevade atd atd ?

Diky za info

Ted to skladame a o vikendu bych mohl mit verzi cesty. Jen sem to chtel prizpusobit prave i kempum nebo odpocivadlech na spanek v aute.

nemate nekdo nejaky cestopis, gps kde jste spali, nebo nejake zajimave body. Yosemite mame v planu, chteli jsme i na Alcatraz ale sehnat ubytko v SFO nebo okoli nebo kemp je drahe a spani v aute nemuzu najit misto kde by se dalo...V LA bychom chteli zrejme na mailbu beach (21660 Pacific Coast Hwy, Malibu, CA 90265, Spojené státy americké) asi vsichni vite proc ;o)

0 Citovat

My psali pro rodinu - http://www.travelpod.com/travel-blog/ga ... /tpod.html, takže to není moc záživný a je to s bydlením v hotelích a motelích, ale třeba to pomůže.

Jinak nám nasněžilo na konci září v Lassen Volcanic a čekali jsme 3h, než otevřeli silnici, takže bych na to být tebou byl raději připraven. smiley

Jo a na bydlení bych zkusil i www.airbnb.com

0 Citovat

Já bych to dopředu zas tak nehrotil...měl jsem vytvořenou mapu v googlu, kde jsou nejrůznější zajímavý body a tvořilo to jakousi kostru celý cesty, která se pak operativně upravovala podle jejího průběhu pomocí aplikací Triposo, na který nedám dopustit. Každej stát má svojí vlastní verzi, která funguje offline a jsou tam i fotky, takže to probíhá tak, že ti to ukáže lokalitu a zajímavý body ve státě nebo v tvojí blízkosti a ty se jen rozhoduješ, co navštívíš. Ideální, když změníš plány třeba kvůli počasí.

Se spaním v autě jsme ani jednou neměli problém, ať už to bylo na dálnici, přímo u silnice na volnejch pláccích, v "hoodech" malejch měst nebo konkrétně v Zionu ve vedlejším městečku u pošty, protože už byly kempy plný:) Co se týče SF, tak za sebe můžu doporučit Fisherman's Wharf hostel přímo u pobřeží s výhledem na Golden Gate, kde sice bylo 32 lidí na pokoji, ale bylo k tomu parkování (i na druhej den do večera) a snídaně za 900Kč/osoba...

0
8 reakcí