Zdravím všechny, v listopadu se chystáme na čtyři dny do Barcelony, sehnali jsme letenky (letiště BCN) za 1700,- a chtěl bych ty zkušenější poprosit o tipy na ubytování někde v centru, ideálně s vlastní koupelnou a snídání v nějakých rozumných cenách. Jaké máte zkušenosti s jídlem v restauracích - ceny, kam zajít, co ochutnat. Díky všem za reakce  .

Barcelona - ubytování se snídání

Založil ve fóru Tipy na ubytování

4 reakce

Zdravím všechny,

v listopadu se chystáme na čtyři dny do Barcelony, sehnali jsme letenky (letiště BCN) za 1700,- a chtěl bych ty zkušenější poprosit o tipy na ubytování někde v centru, ideálně s vlastní koupelnou a snídání v nějakých rozumných cenách.

Jaké máte zkušenosti s jídlem v restauracích - ceny, kam zajít, co ochutnat.

Díky všem za reakce smiley

0

ahoj ahoj,
Letiště (hlavní, el prat). cca 20 minut budem až do centra na náměstí, kde je sestup na nejznámější ulici Las Ramblas. v BCN doporučím hostýlek Hostal Fina, přímo na Las Ramblas v jedné z bočních uliček. Měla jsem pokoj pro dva s koupelnou (po rekonstrukci), ale bez snídaně. Stálo mě to tuším 120E na 3 noci pro oba. Na snídani si zajdi do marketu La Bouqueria (cca 200 m od hotelu). Není problém se v BCN nasnídat za 4 Eura, v marketu i za míň a je otevřený od 6 hodin, tuším. Restaurací je na Ramble milióndvěstětisíctři a všude si najdete to svoje. Doporučím akorát krevety v olivovém oleji s esnekem (cca 12 E, spíš předkrm), jinak skoro všude k pií klasické "tapas"- na ďobání k vínu, nebo pití. Barca je nádherná. Od klasiky jako Sagrada až po horu Montjuic a nebo akvária smiley Užijte si to smiley

0 Citovat

Díky moc za reakci, tyhle konkrétní tipy/rady jsou k nezaplacení smiley Je to náš první větší výlet takového typu, tak to dost plánujeme a plánování jenom podle Lonely Planet není ideál:)

0 Citovat

Z letiště jezdí i autobus 46 (na pl. Espana), vlak. Na obojí je možné použít T10 (10 přestupních jízd max 75 minut). Cena T10 byla 9.95 EUR (srpen 2015). Jinak viz stránky letiště http://www.barcelona-airport.com/eng/transport_eng.php
Byli jsme tam poslední srpnový víkend a asi už bylo po sezoně, fronty na lístky byly jen na pár minut.

0 Citovat

Ahoj, zkus se podívat na Residencia Melon District Poble Sec, ubytování je v centru, všude blízko. My jsme si vždycky nakoupili k snídani to, na co jsme měli chuť, v hotelu je u každých cca 8 pokojů veliká kuchyň s nádobím a ledničkami, sporákem, konvicí atd. a tam jsme si dávali snídaně, případně si tam můžeš i uvařit sám. Nedaleko je totiž tržnice, kde prodávají za hubičku maso, ryby, zeleninu a co si vzpomeneš. Do té kuchyně téměř nikdo nechodí, takže je to pohoda. A hotel nabízí i snídaně. Byli jsme dost spokojení.

0
4 reakce