Ahoj, plánujeme v březnu Sri lanku s tím, že ubytování máme už zařízené a zaplacené i letenky. Akorát přemýšlím, jak je to tam s penězi a s jakým rozpočtem mám zhruba počítat. Jedeme na 14 dnů a chtěli bychom si vzít zhruba okolo 40 tisíc na jídlo, památky apod. ( snídaně máme v hotelu). Četla jsem, že je tam levno nadruhou stranu co jsem projela různá fora, tak všude psali, že turisty šíleně okrádají a jsou tam ceny vyšší, tak se raději ptám tady, aby mě náhodou něco nepřekvapilo  .

Sri lanka - přibližný rozpočet

Založila ve fóru Tipy na ubytování

11 reakcí

Ahoj,

plánujeme v březnu Sri lanku s tím, že ubytování máme už zařízené a zaplacené i letenky. Akorát přemýšlím, jak je to tam s penězi a s jakým rozpočtem mám zhruba počítat. Jedeme na 14 dnů a chtěli bychom si vzít zhruba okolo 40 tisíc na jídlo, památky apod. ( snídaně máme v hotelu). Četla jsem, že je tam levno nadruhou stranu co jsem projela různá fora, tak všude psali, že turisty šíleně okrádají a jsou tam ceny vyšší, tak se raději ptám tady, aby mě náhodou něco nepřekvapilo smiley . Jaké zkušenosti máte vy? Je to opravdu tak hrozné? Jaký byl zhruba Váš rozpočet?


Děkuju moc za reakce smiley

0

3 tydny cca 12tis/os bez letenek,doprava mistnimy busy,tuktuky,ubytovani cca 400kc/pokoj noc,u more drazsi,jidlo mistni,nejdrazsi jsou vstupy,NP

0 Citovat

Ahoj, vrátil jsem se před 2 týdny. Záleží co chceš vidět a zda pojedeš místní dopravou, nebo autem s řidičem na několik dnů. Vstupy jsou nejdražší. Místní okrádají hodně, vč. vstupů, kdy místní to má za zlomek ceny pro turistu. To stejné je s jídlem v turistických destinacích. Nás to vyšlo na 20 tis/osoba, ale dopřáli jsme si např. jízdu na slonovi, rafty, což to prodraží.

0 Citovat

Ahoj,
ja jsem si vystacil s 15k na 14 dni s tim ze v tom bylo ubytko, cestovani (parkkrat jsme vzali taxi), vstupy do NP/pamatky, atd. A nemel jsem pocit ze bych se musel nejak omezovat.

0 Citovat

Ahoj všichni,

jak je to, prosím, na SL se zásuvkama do elektriky?
Jaký je tam typ? Opravdu je tam typ D nebo si vystačím s redukcí na G?

Díky za postřehy.

Michal

0 Citovat

ad zásuvky, není třeba žádná redukce, stačí toto - překopíruju to z jiného webu pro lepší pochopení:

Zejména na jihu země se mohou vyskytovat zásuvky podobné jak na Srí Lance, kde není možné jednoduše zastrčit zastrčku, protože jsou otvory zablokovány. V tomto případě pomůže jednoduchý trik. Kdy do horního zemnícího otvoru se strčí např. propiska. Tím se otvory v zásuvce otevřou a je možné zástrčku (vidlici) zasunout.


http://www.hindustan.cz/indie-prakticky ... na-zasuvky

ad peníze: Se zaplacenýma letenkama a ubytováním se dá za 40k v pohodě vyžít 3-4 měsíce smiley

0 Citovat

Za 1400KC/den si dovolenku uzijete v klude. Pre nas boli najdrahsie vstupy do narodnych parkov, ostatne bolo zanedbatelne. Samozrejme, vsetko zalezi na nastavenom standarde a odhodlani zjednavat.
S tym, ze sialene okradaju turistov by som nesuhlasil. Su to normalni obchodnici a myslim, ze v porovnani s arabskym svetom dokonca etickejsi a viac na pohodu.
+ ten trik so zastrckou funguje.
Uzijte si Sri Lanku, bude sa Vam pacit! smiley

0 Citovat

Např. při cestování vlakem/autobusem se nám asi nikdy nestalo, že by nám účtovali jiné ceny, než měli místní. Toto se již nedalo říct třeba o Indonésii, tam prodejci cenu přepálili klidně 5x nahoru, bylo umění se dostat na cenu blížící se ceně pro místní smiley

0 Citovat

Tak my jsme se nakonec vlezli do 60 tis. za 3 tydny i s letenkama za 2 osoby (letenky byly 2x14) a to to bylo pres Vanoce a Novy rok loni.
Nijak jsme se neomezovali, obzvlast v nakupech "znackovych" kratasu, ani jidle, ani pamatkach (vsechny veci cenove prepalene pro turisty jsme absolvovali - Sloni utulek, jizda "na safari", i klasicky pamatkovy okruh (okolo sigiriya) az uplne na severu sjme nebyli.

0 Citovat

Střední kolík je pouze uzemnění smiley Strkali jsme tam i kovovou prupisku...i když, viděl jsem v Asii zapojeny elektrické rozvody takovým způsobem, že by revizákům u nás vstávaly hrůzou vlasy na hlavě smiley

0 Citovat

Toto je prosím redukce mé vlastní výroby, pořizovací cena 70 kč a 3 minuty času. Osobně použito v nejrůznějších státech světa se všemožnýma druhama zásuvek. Akorát když mi v číně na nádraží začali prohledávat zavazadlo a paní policistka to našla, tak to vzala do ruky a s kolegama na to tak zvláštně a udiveně hleděli smiley

0 Citovat

Inovace bez legrace! Pán je pankáč. Asi to aj trochu iskrí, keď to štartuješ smiley

0
11 reakcí