Zdravím, v létě plánujeme strávit zhruba 10 dnů v oblasti Pulau Perhentian Kecil / Besar. Nemáte prosím někdo nějaké tipy na hezké bydlení na ostrovech? Ideálně u pláže. Popřípadě kdybyste měli rovnou i nějaké tipy na jiné ostrovy, než Perhentians, budu jedině rád. Díky, Pavel .

Perhentians - ubytování

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

7 reakcí

Zdravím,
v létě plánujeme strávit zhruba 10 dnů v oblasti Pulau Perhentian Kecil / Besar. Nemáte prosím někdo nějaké tipy na hezké bydlení na ostrovech? Ideálně u pláže.
Popřípadě kdybyste měli rovnou i nějaké tipy na jiné ostrovy, než Perhentians, budu jedině rád.
Díky, Pavel

0

Ono dost záleží, co by jsi na Perhentianech chtěl dělat smiley je tam pár "resortů" úplně osamocených, které mají své kouzlo, ale já bych tam třeba moc dlouho nevydržel. Jinak Kecil se mi nelíbil vůbec - Long beach je špinavá a ošklivá, max na druhé straně ostrova je fajn Ombak resort, pokud se i potápíte... Takže za mě určitě Besar, a ubytování pak záleží na budgetu smiley Nejhezší místo má Perhentian island resort, je u nejhezčí dostupné pláže ostrova. Kousek od toho je Coral view - taky fajn, a pak The Reef - sic obyčejnější, ale naprosto dostačující, náš favorit... A Barat+Mamas, ty jsou někde mezi... Tripadvisor ti poradí...
Jinak 10 dní je na tyhle ostrovy fakt dost, takže si k tomu naplánuj třeba ještě Redang...

0 Citovat

Doporučuju The Reef chalet a Mamas chalet. Blízko na úžasnou pláž, výběr z 5 restaurací, klídek. Doporučuju výlet na Redang Island a Turtle beach. Naopak bych já nebydlel na Coral beach nebo Long beach na Kecilu. (odpadky, hluk, proste party místo, což ale při ceně 55Kč za 0,3 pivka nedává moc smysl smiley ).

http://thereefperhentian.com/sviewFan.html .. za cca 750Kč noc a http://www.mamaschalet.com.my/index.php ... -and-meals .. byl za 600Kč standart fan.

Problém je že lze platit pouze deposit na jejich účet, já je ukecal v reef na rezervaci bez depositu a mamas řešil na místě. Jinak zkus agodu a booking .. dalo se najít něco kolem 1200/noc (The Barat nebo Coral view island resort, ty jsou vedle zmíněných ubytování).
Ceny: pivo 9myr, večeře 9 až 20myr, ovocný shake 7myr, voda 1,5l 2myr, snídaně – palačinka 6, vajíčka 6 apod.
Kurz je cca 6Kč za 1Myr. Veškerou dopravu z letiště až na místo domluvíte v klidu na místě. 70Myr jednosměrné taxi do přístavu, 70Myr zpáteční loď.

0 Citovat

Díky moc za rady! Já samozřejmě nejsem ještě vůbec rozhodnutý, na jaké ostrovy jet.. Budeme mít cca 8-10 dnů na válení na pláži, šnorchlování atd.. Nechám si poradit, ale měl jsem za to, že Kecil je obecně hezčí, než Besar. Na Kecilu jsem našel resort Shari-la, dost se o něm píše a vypadá hezky.

Chceme zejména hezkou čistou přírodu, pláže, hezký podmořský svět, diskotéky opravdu nepotřebujeme.. Takže Kecil/Besar/Radang? Nebo třeba kombinace Besar + Redang? Rád bych navštívil 2 ostrovy.

Cena cca do 1500,-Kč na noc. Věřím, že v této cenové hladině snad seženeme.

Díky moc!

0 Citovat

Tady Ti dva lidi napíšu, že rozhodně ne Kecil a Ty se zase zeptáš, jestli jet na Kecil a jakej jsi tam našel resort. Úplně to nevypadá, že by sis chtěl nechat poradt.

0 Citovat

Proto mám pro Tebe tip, aby jsi dal na to, co Ti píšou lidi, co tam byli.

0 Citovat

Asi takhle - západní strana Kecilu není tak špatná na ubytování - Shangri-la, Ombak,.. je tam toho víc. Ale ta pláž fakt není moc hezká - je úzká, spousta lodí, na hezkou pláž bys musel každý den jezdit loďkou a to se celkem prodraží... Takže jak píšeme - Besar smiley tam máš nejen tu nejhezčí pláž a celkem fajn šnorchlování (i ta želva se dá z pláže...), ale pokud budeš chtít, můžeš se na cca půl hodinky projít na jižní cíp, kde jsou další fajn pláže a budeš tam úplně sám..

0 Citovat

Ahoj,

my jsme bydleli na Kecilu na Mira beach. Je to malá pláž s dřevěnými chatkami a bylo to tam naprosto úžasný! Navíc to nebylo drahé, jen 100RM za chatku za noc.

Psala jsem o ubytování u sebe na blogu, tady je odkaz, najdete tam víc informací: http://pajuskanacestach.cz/perhentian-islands-mira-beach/

0
7 reakcí