Hezké nedělní odpoledne, hledal jsem to, jestli to už někdo založil, ale ještě asi nikdo, tak zakládám nové téma. Taky myslím, že tohle bude dost lidí hledat, tak na co čekat, že ? Jak jste si asi tipnuli a tipnuli správně, koupil jsem si 2 zpáteční letenky z PRG do BWI (3.5.-10.5.). Je to moje první cesta do USA, takže jsem úplný zelenáč, co si sice snad trošku načetl, ale jinak ví úplné kulové. A tak bych se chtěl zeptat na tipy a triky ! Přistáváme v Baltimore v 18:55 (jestli vše půjde dobře - a já věřím, že jo!), rád bych se tedy zeptal, jak dlouho trvají ty formality s celníky, ohledně povolení vstupu ? Asi to je dost individuální, že ? Ale stačí mi ke vstupu jen ESTA, že ? Angličtinu už studuji nějaký ten rok, tak snad jim budu rozumět. Ovšem v Baltimore nechceme moc dlouho zůstávat. Původně jsem měl v plánu ihned jak to půjde, tak se ubytovat v D.C.. A tady už je další dotaz - jak se dostat na vlak ? Zajímají mě lidské zkušenosti, vím, že tam jezdí airport shuttle na vlakovou stanici zdarma, odkud už pendlujou Amtraky a MARC vláčky. Taky jsem četl a dočetl, že na D.C. prý stačí 2 dny. Takže víme, že je důležité se dostat na vlak, ale co pak ? Chtěli bychom navštívit co nejvíc (Phily, NYC) a nevíme, zda bude v tu noc nejlepší se modlit, zda se dostanem do D.C. bezpečně až na naše nějaké ubytování nebo jestli nejet třeba do té Phily či NYC tím vlakem popřípadě busem ? Nevím, jak to vymyslet. Do D.C. se dostat jako první je (si myslím) asi zatím nejlepší nápad, protože tam se můžem dostat co nejdřív, což by mohlo být lepší, než se třeba ve 2 ráno toulat po NYC jak nějaká socka, že ? Taky tu je myšlenka strávené noci na letišti (spolucestující je bačkora a po tom, co si přečetla na Wiki, že v D.C. je jen 36% bělochu, tak se trochu zalekla) ale to se mi moc nelíbí... Přece jenom, jsme v jůesej jen na týden a aspoň trochu "lidské" spaní by mohlo být potřeba, po celém dni v letadle. Taky se chci zeptat, mezipřistání jsem už ve FR měl, ale ne tak dlouhé. Přistáváme ve Frankfurtu v 8:40 a odlet Condorem do BWI je až v 15:50. Dá se za tu dobu kouknout po městě frankfurtském ? Případně nějaké přepravní typy ? Jakákoliv rada ohledně ubytování (ideálně doporučení na ubytování mimo Bronx a podobnou čtvrť v D.C.) je více než vítána. .

Baltimore, USA

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

4 reakce

Hezké nedělní odpoledne,
hledal jsem to, jestli to už někdo založil, ale ještě asi nikdo, tak zakládám nové téma. Taky myslím, že tohle bude dost lidí hledat, tak na co čekat, že ?
Jak jste si asi tipnuli a tipnuli správně, koupil jsem si 2 zpáteční letenky z PRG do BWI (3.5.-10.5.). Je to moje první cesta do USA, takže jsem úplný zelenáč, co si sice snad trošku načetl, ale jinak ví úplné kulové.

A tak bych se chtěl zeptat na tipy a triky ! Přistáváme v Baltimore v 18:55 (jestli vše půjde dobře - a já věřím, že jo!), rád bych se tedy zeptal, jak dlouho trvají ty formality s celníky, ohledně povolení vstupu ? Asi to je dost individuální, že ? Ale stačí mi ke vstupu jen ESTA, že ? Angličtinu už studuji nějaký ten rok, tak snad jim budu rozumět. Ovšem v Baltimore nechceme moc dlouho zůstávat. Původně jsem měl v plánu ihned jak to půjde, tak se ubytovat v D.C.. A tady už je další dotaz - jak se dostat na vlak ? Zajímají mě lidské zkušenosti, vím, že tam jezdí airport shuttle na vlakovou stanici zdarma, odkud už pendlujou Amtraky a MARC vláčky. Taky jsem četl a dočetl, že na D.C. prý stačí 2 dny. Takže víme, že je důležité se dostat na vlak, ale co pak ? Chtěli bychom navštívit co nejvíc (Phily, NYC) a nevíme, zda bude v tu noc nejlepší se modlit, zda se dostanem do D.C. bezpečně až na naše nějaké ubytování nebo jestli nejet třeba do té Phily či NYC tím vlakem popřípadě busem ? Nevím, jak to vymyslet. Do D.C. se dostat jako první je (si myslím) asi zatím nejlepší nápad, protože tam se můžem dostat co nejdřív, což by mohlo být lepší, než se třeba ve 2 ráno toulat po NYC jak nějaká socka, že ? Taky tu je myšlenka strávené noci na letišti (spolucestující je bačkora a po tom, co si přečetla na Wiki, že v D.C. je jen 36% bělochu, tak se trochu zalekla) ale to se mi moc nelíbí... Přece jenom, jsme v jůesej jen na týden a aspoň trochu "lidské" spaní by mohlo být potřeba, po celém dni v letadle. Taky se chci zeptat, mezipřistání jsem už ve FR měl, ale ne tak dlouhé. Přistáváme ve Frankfurtu v 8:40 a odlet Condorem do BWI je až v 15:50. Dá se za tu dobu kouknout po městě frankfurtském ? Případně nějaké přepravní typy ?
Jakákoliv rada ohledně ubytování (ideálně doporučení na ubytování mimo Bronx a podobnou čtvrť v D.C.) je více než vítána.

0

Zkusíme to trochu chronologicky smiley

1) Ve Frankfurtu určitě běžte do města. Jezdí vlaky každých 10 minut s cenou 9 eur za celodenní jízdenku. Do hodiny jsi určitě v centru města od přistání.

2) Imigrační je záležitost ostatních letů – pokud se vás v jeden čas sejde třeba 5, tak si vystojíš i hodinu - dvě... Nezahálej, běž bez záchodu rovnou na celnici smiley Ke vstupu stačí ESTA a základ angličtiny/španělštiny.

3) itinerář... nutno zmínit, že ani ve 3 ráno nebudeš v NYC za socku (město, které nikdy nespí...). Takže já kdybych plánoval asi takto:
- hned po příletu do DC, přespat 2 noci a 3. den přeletět do NYC, pokud to finance dovolují
- v NYC bych pobyl 3 noci (http://cestujlevne.com/ubytovani-new-york/)
- poslední den ráno vyjel do Philly, odtud odpoledne do Baltimoru a přespal poslední noc tu. Další den odlet domů. Tak nějak plus-minus.

0 Citovat

Díky Dave. Ten itinerář se mi velice líbí, moc děkuju. Uvidíme, co na to ještě spolucestující a naše bankovní účty smiley přelet do NYC ? není lepší vlak/bus ? zas časově to není tak rozdílné a penízky se vždy hodí, ne ?
Jak to myslíš s tím, že imigrační je záležitost ostatních letů ? Nebudu muset tedy si pokecat s úředníčkem ohledně mé cesty ?
Takže z Baltimoru rovnou do D.C., rozumím správně, ano ?
Takže bych ostatní lid rád požádal ještě, ty kteří byli v D.C. o radu s ubytkem... A málem bych zapomněl ! Má smysl si vyřizovat SIM kartu v USA na data ? Přece jenom ne všude je wi-fi (čti FUNKČNÍ Wi-Fi) a můj český operátor je takový... No-name je správný název...
Omlouvám se, že jsem to napsal tak dlouze. Mnoho dotazů, mnoho nevědomosti a to jsem si říkal, že to napíšu krátké a ať se to dobře čte. A hlavně srozumitelné !
Ještě jednou díky moc za rady !

0 Citovat

V US nema smysl resit SIM - navic nevim jak ostatni, ale pokud sem pouzival lokalni SIM (Philly, NYC, Miami) tak casto bylo k dispozici akorat 3G / Edge - vsechny hotely kde jsem spal (4-5*) meli super internet kvuli tomu ze do nich casto jezdej lidi na business trips a rychlej internet je uz pro US cestaky standard..

Jinak vetsina veci na ktery se ptas je 5s daleko na googlu - jestli uz se par let ucis anglicky, mohl bys to trochu vyuzit smiley

Jinak na Philly sem troufam si rict destination expert smiley - a klidne bych se ji na tvym miste vyhnul smiley DC a NYC jsou mnohem zajimavejsi (a bezpecnejsi).. smiley

0 Citovat

Něco jsem přečetl ale např. k doporučení k ubytování jsem radši za rady od Čechů a tady se mi navíc ozvou lidé, co tam nebyli před 5-10 lety, ale celkem nedávno. Jsou tu zkušení cestovatelé smiley . Na internetu si najdu památky, atd.. Doufal jsem, jestli není nějaká fakt levná sim na předplacení... Nejsem si jist hotely (chci zkusit airbnb, pokud tam bude něco normálního a levnějšího, než hotel). Ve Phily je nebezpečně ? Před chvílí jsem se bavil s jednou slečnou ze států a ta říkala, že její bratr je ve Phily šťastný :/. A taky, že vždy, když jede do NYC, tak spí v New Jersey (takže zase se mám na co ptát či prozkoumávat smiley). Internet má plno informací, ale teď mi jde hlavně o lidské zkušenosti, tak se omlouvám, jestli se ptám na blbosti... Je to moje první cesta do USA a už teď mě znervožňuje, že ještě nic nemám, skoro nic nevím a chci ji mít perfektní.

0
4 reakce