Muzu poprosit o tip na levne ubytko u Cenang beach? Planujeme tam 3-4 noci. A kam se tam podivat? Dekuju  .

Langkawi

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

Tak přežít první frontu a koupit si lístky na určitou hodinu, to bych brala, taky jsme to tak udělali- ráno si koupili lístky na odpoledne, ale bohužel jsem netušila, že když tam mám být třeba ve tři, tak ve tři se nahoru určitě nedostanu.
Čekali jsme, než nás vpustili dovnitř, potom dlooouhá, klikatá fronta na to debilní 3 D kino (jízda na horské dráze, či co to bylo), což asi nešlo vynechat. Potom další fronta na lanovku, následovala řada u první vyhlídky zpět na lanovku, fronta na most, fronta na kabinky zpět- no připadala jsem si jak za komoušů ve frontě na mandarinky...
Ještě, že alespoň ti Malajci byli tak milí, usměvaví, pranic si z toho nedělali a snažili se s námi kamarádit, tak mi to alespoň trochu utíkalo. Ale měla jsem prostě jinou představu, dost jsem se těšila a pokud bude nějaké příště, tak tuhle atrakci už rozhodně vynechám.

0 Citovat

Lanovka hezká, ale horská dráha fuj. Je tam možnost jít pěšo?

0 Citovat

Jako pěšky z Oriental Village na Sky Bridge?To určitě ne. Pěšky se dá jít jen z horní stanice lanovky na začátek Sky Bridge. Jinak tam jezdí zas nějaká výtaholanovka, kterou je ale potřeba zaplatit zvlášť.

0 Citovat

Dříve byla přístupná i stezka mezi dvěma vrcholy té lanovky. Šli jsme to asi hodinku... možná by šla podobná cesta podniknout i dnes, ale stezka už pravděpodobně bude prorostlá a neznačená.

Raději věnuj sílu na všechny dostupné vodopády v okolí smiley ... A vůbec, zkoušel někdo jít ze Seven Wells Waterfall dál na vrchol?

0 Citovat

Jak je to daleko, resp. trvá časově z Cenang Beach na scooteru? Nevím, jestli to riskovat se ženou smiley Sama se bojí jet... A já zase ve dvou lidech. Aby z toho nebyl větší adrenalin než lanovka a most.

0 Citovat

Cca 20 minut. Cesta je v pohodě, zase takový provoz na Langkawi na silnici není, mimo Cenang a Kuah.

0 Citovat

Na Langkawi se půjčují větší a silnější scootery než v Thajsku, cesty jsou širší, kvalitní a provoz menší. Jako úplna pohoda ( až na hlavní tahy, ale těma netřeba jezdit když se člověk protahuje po obvodu ostrova )


Jinak ubytování T - star mohu OBROVSKY doporučit. Pokoje jsou opravdu čisté, krásné a ubytování má charakter jako málokteré jiné ubytko. Poloha geniální taktéž.

Mandarinko, ale fronty patří ke každé vyhlášené atrakci a jelikož jsme na dovolené a kolem jsou usměvaví lidí a jsme pomalu na druhé straně zeměkoule tak nás taková věc nemůže přece naštvat ne smiley

PS: Nejhezčí plaž LGKAWI je TANJUNG RHU beach. Je veřejná, u ní je Bar, restauračky, stánky, ale přitom bohovský klidná a fotogenická - ale pozor příjezd zezadu zpoza hotelu. Přes hotel se tam nedostanete.

0 Citovat

Naštvaná jsem nebyla, spíš zaskočená, protože tohle byla top atrakce, na kterou jsem se těšila, a v reálu to vypadalo dost jinak. Vtipné je, že mám nakonec ty samé krásné fotky ze Sky Bridge, jako všichni ostatní, protože člověk to vždycky dokáže cvaknout tak, že davy návštěvníků nejsou vidět smiley
Jinak souhlas, že Tanjung Rhu beach byla senzační a prázdná. Moc se nám líbilo i na vyhlídce Gunung Raya a skvěle se dalo najíst v různých žrádelnách v Kuah.

0 Citovat

Když mluvíte o senzační Tanjung Rhu beach - kterou máte na mysli? Na Google maps se mi zobrazují dvě (viz. screenshot) - navíc na street view je v místě červeného kolečka vidět závora s ostrahou. Pustí nás tam aniž bychom byli hosté resortu?

0 Citovat

O tý zadní pláži. U závory podepíšeš tomu hlídači papír, že tam nebudeš dělat bordel a obtěžovat hosty toho hotelu a normálně tě pustí.

0 Citovat

4.3. - 10.3. a potom dva dny KUL

0 Citovat

Aha, já koncem března. Jsem myslel, že bych podal aktuální raport... Takto podáš ty:-)

To jsem našel na TA:

Krásná pláž se skvělým výhledem na malé ostrůvky v moři. Polovina pláže je privátní (jen pro hotelové hosty), na druhé polovině nebývá příliš mnoho turistů což je překvapivé až do doby, kdy zjistíte, že voda je špinavá, páchnoucí a navíc je daleko do moře nízká hloubka. Koupání je nepěkný zážitek.

Navštíveno v lednu 2017

0 Citovat

Heh, tak to jsem zvědav smiley Trochu to zní jak recenze od padrina (no offence)
Každopádně report dodám.

0 Citovat

No ono obecně ta voda v moři na Langkawi není nikde průzračná, ale neřekl bych že špinavá, spíš si prostě jenom nevidíte na nohy smiley ale páchnoucí nebyla vůbec.

0 Citovat

Voda není špinavá, jen má spíše smaragdový odstín a může být i trochu kalná. Je to způsobeno odlišným mořským dnem než v sousedním Thajsku. Také zde téměř nejsou korály a někdy mohou být velkým problémem medúzy. Ale je čistá a neskutečně teplá.

0 Citovat

Ona ta předni RHU pláž je takový menší CENANG ( ale hezčí ) ... je větší, jsou tam sport activity atd. Ale radši jet pár minut dál adostat se na tu vrchní pláž o které tu mluvíme. A že by smrděla ? To se mi nějak nezdá. To se musel někdo vedle recenzenta nehezky posrat do vody nebo jinak nevim ...

S tou vodou máte pravdu, když člověk připluje z lipe neubrání se lehkému zklamání, ale voda je zase klidná a čistá a příroda kolem je krásná.

0 Citovat

Zdarec, s novým webem jsem trochu pozapomněl na slibovaný report:
Co se týká Tanjung Rhu - jeli jsme až odpoledne a závora byla otevřená a nikde nikdo. Západ slunce super, navíc se pláž v tuhle hodinu vylidnila a po západu už jsme byli na celé pláži prakticky sami (což mě celkem překvapilo). Bohužel logicky zavřela i jídelna a tak jsme jeli hladní směr Cenang beach. Souhlasit musím, že voda není na celém ostrově úplně průzračná, ale rozhodne nezapáchá. Medúz bylo hodně a přítelkyni dokonce jedna popálila, naštěstí nic hroznýho.
Pro mě největší zížitek lanovka (byla fakt strmá, chlubí se tam, že je nejstrmější na světě) a následný výhledy. Fronty po poledni nebyly žádný. Vychytali jsme krásnej den s minimálním oparem.
Líbila se mi i návštěva nejvyšší hory Gunung Raya, kde jsme výtahem vyjeli na věž a krom krásných panoramat je tam i complimentary tea :)
Kapilota sama pro sebe jsou noční trhy. Jídlo za pár peněz, ale výborný. Ta atmosféra je prostě super.
Ubytko (Tropical Resort) můžu vřele doporučit, úžasnej bazén, kterej jsme měli většinu času sami pro sebe, kousek k moři, dobrý snídaně.

0 Citovat

Přidávám se, mě Langkawi celkem mile překvapilo. Pravda moře nebylo to úplně top, ale jinak fajn, medúzy jsem žádné nepotkal. První tedy, co mně padlo do oka, že je tam tak nějak obecně čistěji, než v Thajsku. Absolutně nejchutnější jídlo, co jsem měl, bylo v indické restauraci Colonial India u Zackry´s. Co bylo fajn, že skoro v každém shopu s alkoholem měli moje oblíbené Hoegarden Rosée:-) Bohužel stejně jako v Thajsku se i tady rozmáhá výstavba obrovských hotelů na úkor původních staveb, což je škoda.

0