Zdravím, má někdo tip, kterou destinaci zvolit na dovolenou na ostrově Rhodos? Ideálně, aby nebyl dlouhý transfer z letiště (ideálka tak do hodinky). Děkuji moc :)  .

Rhodos léto 2018

Založil ve fóru Zájezdy s CK

7 reakcí

Zdravím, má někdo tip, kterou destinaci zvolit na dovolenou na ostrově Rhodos? Ideálně, aby nebyl dlouhý transfer z letiště (ideálka tak do hodinky). 


Děkuji moc :) 

0

Vzhledem k rozloze ostrova je téměř jakákoli destinace z letiště dosažitelná do hodiny jízdy autem. Na Rhodosu platí, že čím jižněji pojedete, tím větší klid - menší hustota hotelů. Západní strana ostrova je hodně větrná, místo válících se turistů na pláži tam spíš narazíte na  kitesurfaře. Nejideálnější je samozřejmě východní strana ostrova, kde je nespočet pláží, jsou převážně oblázkové, písečných je pomálu a jsou většinou hodně přeplněné. Za sebe vidím jako ideální místo pro klidnou dovolenou směrem na jih od Lindosu ;-)

0 Citovat

Velmi příjemná je taky Stegna,  malé, klidné městečko na východě nad Lindosem.

0 Citovat

Nepamatam si uz presne nazov hotela, ale byvali sme nejakých 15-20 minut cesty juznejsie od Lindosu a prislo mi to fajn polohovo. Rhodos nie je nejak velky ostrov a celkom dobre sme ho pobehali kombináciou 3 dni prenajata motorka a 4 dni miestne busy. Motorkou sme sli na zapadne pobrezie (dost iny typ plazi ako vychod, minimum ludi, ale aj velke vlny a celkovo take "divokejsie"), pobehali vnutrozemie a jeden den dole na juh na Prasonisi. Busom sme sli do hlavného mesta, do aqua parku vo Faliraki, do Lindosu a este jedneho mestecka na vychodnom pobrezi, ale nazov uz tiez vypadol z hlavy. Co si tak spominam, nikde to nebolo snad dlhsie ako hodinku tym busom, takze pohoda co sa tyka dopravy

0 Citovat

Stegna je super , lepsi je se ubytovat hned dole kdyz se sjizdi s kopce , meli jsme prjemne ubytovani v Alpha Stegna Sun , pres booking,com , transfer jsme objednali pres Shuttle direct . Jeste jsme si vsimli dobreho ubytovani vlevo , v novem domku hned u plaze , ktera je vlevo lepsi, nez ty vpravo, kde se silnice tahne dost daleko podel more , kde pak konci , vlevo se ted stavi silnice pres kopec na hezkou plaz a zaliv Tsambika , ale mozna skoda , protoze tim ztrati asi Stegna svuj klidny raz , loni tam slo prejit jen pesky , mezi Stegnou a Tsambikou je hezke snorchlovani Pod Lindosem je pak Pefki take lze doporucit ubytovani v Anti Maria Beach , apartmany prakticky primo u plaze se zahradou , kde se brankou vychazi na malou , vlastne soukromou plaz , odjizdi tam vyletni lodka do Lindosu , v Pefki jsme meli pujcene auto hned na letisti pres economy car, Pefki ma vyhodnou polohu s moznostmi rychleho presunu na oba smery i moznost prejezdu na druhou stranu ostrova , jak pise Kilecko . Auto bych ale na Rhodosu urcite doporucil , alespon na ty 3 dni

0 Citovat

Na Rhodosu rozhodně doporučuji https://www.rodoscars.gr/, opakované a jen pozitivní zkušenosti, nikdy nebyl žádný problém ;-) V sezóně hlavně rezervovat dopředu, bývají vyprodaní. 

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Na Rhodosu rozhodně doporučuji https://www.rodoscars.gr/, opakované a jen pozitivní zkušenosti, nikdy nebyl žádný problém ;-) V sezóně hlavně rezervovat dopředu, bývají vyprodaní. 


Souhlas, pri snaze s VW Polo vyjet na nejvyssi horu na ostrove jsem brutalne spalil spojku, musi jim tam smrdet jeste dodnes a nikdo nerekl ani ň, za me dobry :-). P.S. nakonec jsem s tim opravdu vyjel temer az pod vrchol, kde vsak uz byly rozbite betonove bloky, na ktere jsem si netrouf. Ale vyhledy staly za to i tak! Nicmene nikomu bych to nedoporucil bez 4kolky zkouset, ten adrenalin byl az moc velky nakonec :-)

0 Citovat

Pre viac ludi auto, ale pokial by boli dvaja, tak by som zauvazoval nad motorkou, ten pocit na motorke je podstatne iny ako v malom aute za podobnu cenu (cabrio by uz bolo cenovo niekde inde) a na zapadnom pobrezi bolo dost miest kde sa autom nedalo az tak dobre dostat, ale motorkou bez problemov. Dole smerom na juh ale aj ten zapad bola premavka mierna, takze aj menej skuseny clovek sa nemusi tej motorky az tak bat

0
7 reakcí