Zdravím. Kam byste poradili jet na začátku září k moři autem? Nejlépe na 3-4 dny. Je dobrý vychytat nějaký last minute? Rádi bychom teplé počasí a moře, bude v tomto období někde ještě teplo? Přemýšleli jsme o nějakém Chorvatsko - je možné že na začátku září bude méně turistů? Budou lepší ceny? Díky. Adam PS: Nejde nám o zábavu, ale relax a krásné prostředí - přírodu. .

Kam na začátku září k moři autem?

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

24 reakcí

Zdravím. Kam byste poradili jet na začátku září k moři autem? Nejlépe na 3-4 dny. Je dobrý vychytat nějaký last minute? Rádi bychom teplé počasí a moře, bude v tomto období někde ještě teplo? Přemýšleli jsme o nějakém Chorvatsko - je možné že na začátku září bude méně turistů? Budou lepší ceny? Díky. Adam
PS: Nejde nám o zábavu, ale relax a krásné prostředí - přírodu.

0

No Chorvatsko bude asi nejlepsi, co se dojezdove vzdalenosti tyce. Jezdivali jsme s nasima i na konci zari a bylo teploucko. Ovsem tento rok je to pocasi takovy vselijaky (i v tom Chorvatsku), takze neni 100% jistota, ze bude vedro. Ceny budou mozna o neco nizsi, ale nic zavratnyho. Kazdopadne ubyde turistu, rodinky s detmi uz u more nebudou.

0 Citovat

No jestli mas 3-4 dny tak Chorvatsko je super na to stravit 2 dny na ceste a mit z dovoleny 1-2 dny u more smiley Ja tam jedu na 4 dny v pulce zari (mel sem jet na tyden ale bohuzel sem urval akorat 2 dny dovci krome vikendu) a vyresil sem to zpatecni letenkou s CSA do Splitu a z5 (loni 1150km do Omise a cca 12.5h v aute v 35C - neslo to uchladit ani klimoskou). Ubytovani vychytas tak, ze si nic nebudes bookovat dopredu a az budes projizdet Chorvatskem tak u pobrezi sedi kazdych 25m baba s ceduli - staci zastavit a podivat se, opravdu vyzkouseno na vlastni kuzi, nejedna se o cestovatelsky urban legend z 80tych let smiley.

Napr. vila do ktere jedeme letos stoji normalne 240 euro / noc (jede nas 8) a prvni rok jsme ji v zari chytili za 80 z ulice, dalsi rok jsme se snazili pani majitelku ukecat na podobnou cenu (uz jsme bookovali pres v kvetnu mail) a po 14 denim vyjednavani jsme se dostali na 220 / noc (ale to misto fakt stoji za to) smiley

Pokud chces na takhle kratko tak bych jel bud do Slovinska (nikdy sem nebyl) nebo Itoska (Lido di Jesolo - byl jsem a doporucuju) - oboje je vyrazne bliz nez Chorvatsko. Akorat jak pise Veronika vys - loni jsem byl v Chorvatsku s bandou v cervnu a v zari jsem chtel vytahnout zenu ve dvou prave bud Slovinsko nebo Itoska ale uz zacatkem zari se slusne receno "zkazilo" pocasi na celym Jadranu a bylo cca 19 - 22 stupnu a chcalo - takze jsme nakonec vyhlasili akci Madarsko lazne + Budapest a muzu jenom doporucit (Sarvar, Spirit Hotel).

Jinak jeste cca 3 roky zpatky jsem byl zaryty nepritel dovolenych v Chorvatsku (po zazitku z roku 1998 po maturite kdy jsem tam jel 30 hodin Karosou do kempu) - vzdycky jsem se posmival kazdemu kdo tam jezdil na "pastikarskou" dovcu - a poslednich par let na to nedam dopustit - Chorvatsko je krasna zeme a koupani neskutecne, kdyz clovek ma nejake svoje mistecko smiley. A pastiku s plznickou si dam s chuti smiley.

0 Citovat

Já téměř letadlem nelétám, moc se v tomto odvětví neorientuji, ale proč nelítá přímý spoj do Chovratska? Vždyť je to českými turisti nejnavštěvovanější zahraniční destinace? smiley

0 Citovat

Že by se lidem nechtělo platit 5 tisíc za letenku, když to můžou mít za litr a půl autem? smiley Jóó, to bude tím.

0 Citovat

My jsme jeli na dovolenou taky v září. Do Chorvatska. Bylo tam pořád teplo, sluníčko, příjemná teplota moře, ale všude bylo míň lidí, protože už bylo po sezóně. Vybrali jsme se ubytování na last minute http://www....cz/lastminute/ ale jeli jsme autem. Měli jsme hezký apartmán a klid. Konkrétně jsme byli v Omiši. Vřele doporučuji, je tam moc krásně

0 Citovat

Mrkni na obec Baška na ostrově Krk. Je to v dobré dojezdové vzdálenosti z ČR a prostředí je tam moc pěkné.
My tam byly 2011 začátkem června, bylo sice trochu chladněji, ale koupat se dalo. Myslím, že září bude v pohodě.

Něco málo z tohohle výletu jsem popsal na blogu... http://jency.info/slovinsko-chorvatsko-cerven-2011

0 Citovat

Já bych také odporučil jet do Chorvatska začátkem září. Minulý rok jsem byl v Gradac-Podaca začátkem září, a líbilo se mi tam, i počasi bylo skvělý.

0 Citovat

Máte někdo zkušenoust s cestováním autem, se třemi dětmi k moři? Říkám si, jestli takovou cestu podnikat a nejet raději autobusem nebo rovnou letecky. Nějaký typ kam jet k moři,ale ne nějak moc daleko?

0 Citovat

Jel bych na jih, na severu už může být dost zima.

0 Citovat

Chorvatsko 100 procentně ) Máme to tam nejraději a ted jsme ještě našli článek (https://www.dopravniznaceni.com/...-b4984.htm), v kterým je soupis toho co na cestách nás muže potkat a na co si dat bacha - určitě se vám bud hodit také :)

0 Citovat

Moc děkuji za příspěvek. Dopravní značku, popřípadě svodidlo si pochopitelně zakoupím.

0 Citovat

Ja mám záujem o retardér

0 Citovat

Ja vcera jednu odjebal na kole a chtel bych ji nahradit nejakou peknou, kterou uz nikdo neprehlidne. Posilate znacky i do Reichu? 🤣


dfd89be4-676c-4f92-9d3b-d110ecffded1.jpeg

0 Citovat

Dneska pri soucasnych cenach benzinu ( nafty ) poplatku za silnice ,parkovne  atd,,nema smysl jet k mori autem , snad to Chorvatsko treba na  14 dnu   i s cestou pod stan ,ale na 3-4 dny ? i kdyz se to da zvladnout za noc .ale dneska se proste za par euro da najit letenka  ,samozrejme  se nesmi hledat jen letiste v CR   i kdyz ted jsou letenky z Brna do Berina za 129 Kc a z Prahy za  389 Kc  nekam na prestup , pripadne Nemecko.Polsko  dojezd  at uz autem nebo verejnou dopravou a pak let 

0 Citovat

Takže mám jet 350 km do Vídně, platit parkovné a pak letět, než jet rovnou 1000 km do Chorvatska? To už při dvou lidech vyjde cenově i časově nastejno. A navíc tam mám auto. 

Úchylka v hledání letenek za pár euro (ono ve výsledku s normálním příručákem to stejně pod 30-40 eur nebude a s dětmi příručák navíc nestačí) v okruhu 500 km bez ohledu na dobu na cestě a vedlejší náklady je u některých lidí fakt vtipná. :) 

0 Citovat

stale to ma zmysel chodit autom, najma kvoli dialniciam, kedy pri dobrom planovani mozes byt pri mori skoro za rovnaky cas ako lietadlom  ked zaratas vsetky prestoje, minimalne to Chorvatsko zo zapadu SK.

0 Citovat

tmx napsal(a):

Takže mám jet 350 km do Vídně, platit parkovné a pak letět, než jet rovnou 1000 km do Chorvatska? To už při dvou lidech vyjde cenově i časově nastejno. A navíc tam mám auto. 

Úchylka v hledání letenek za pár euro (ono ve výsledku s normálním příručákem to stejně pod 30-40 eur nebude a s dětmi příručák navíc nestačí) v okruhu 500 km bez ohledu na dobu na cestě a vedlejší náklady je u některých lidí fakt vtipná. :) 

Je mi úplně fuk, jak se kdo dopravuje k moři, ale příručák s dětmi normálně stačí. Vyzkoušeli jsme za vás i na dva týdny u moře.
0 Citovat

My mame k Chorvatsku uplny odpor, je to fakt asi jedina blizka zeme, kam bychom nejeli. Drive jsme jezdili do Italie - Garda, Como, Benatky, Jesolo...takova klasika. Ale souhlasim s Deny, ze s detmi se s prirucakem da uplne v pohode. Posledni dobou pada volba na Spanelsko nebo nekam na zapad...nebo k Baltu, ale to je zase v zari blbost.

0 Citovat

Vychazel jsem omylem ze stareho dotazu  ani na tyden bych do Chorvatska  moc jet autem nechtel , ano jezdili jsme  dceram  byly  3 a 5 let ,ale dneska to je o necem jinem a  autem na blizke letiste taky nemusim,  da se jet vlakem ,busem a  jeste usetrim za parkovne

@Marek Sourak   proc ne ? Porad se daji najit krasna mista  Jadran je Jadran, problem je v jine veci ,ubytovani i stravovani je drazsi nez Recko nebo Spanelsko ,

Oni Chorvati hresi na to, ze tam jezdi spousta Nemcu, Rakusaku  i Italove maji radsi Chorvatskou stranu , mam sjete cele pobrezi  od Terstu az po Albanii a temer vsechhny ostrovy  Chorvatsko urcite ano ,jen proste ty ceny jsou prilis nadzsazene

0 Citovat

Marek Sourak napsal(a):

My mame k Chorvatsku uplny odpor, je to fakt asi jedina blizka zeme, kam bychom nejeli. Drive jsme jezdili do Italie - Garda, Como, Benatky, Jesolo...takova klasika. Ale souhlasim s Deny, ze s detmi se s prirucakem da uplne v pohode. Posledni dobou pada volba na Spanelsko nebo nekam na zapad...nebo k Baltu, ale to je zase v zari blbost.

Mám to stejně. V Chorvatsku jsme byli jednou a nikdy víc. Ale jednou plánuju víkend v Dubrovníku.

Itálii miluju, ovšem severovýchodní pobřeží mi přijde jako nejošklivější stran pláží a moře, brr. My po pár dnech u Lago di Garda vždycky zamířili na západ - Ligurie, nádherné Cinque Terre a dál na západ už písečné pláže (a do té Francie už to není daleko); Toskánsko - to nejsou jen města a vinice, ale i liduprázdné písečné pláže, žádný lunapark jako na opačné straně. A přírodní horké prameny, ty nemají chybu.

Do Kalábrie už ale jedině letecky, ten silniční horor už nehodlám opakovat :)
0 Citovat

Zajimave , souhlasim , ze zapadni pobrezi Italie  je lepsi, nez  jejich strana Jadranu , neznam  ten zapada  tak dobre jako byvalou Jugoslavii ale asi bych si radeji vybral  to dnesni Chorvatsko nez  Italii ,ale urcite zkusime nekdy to zapadni pobrezi  Italie vic

V Chorvatsku bych vybiral ostrovy a porad  se daji najit hezka mista , zacali jsme jezdit vic do Recka ,.kvuli lepsim cenam i lepsimu jidlu , more je uzasne

0 Citovat

Piran

0 Citovat

My právě taky přešli na Řecko, moře je bezkonkurenční z těch blízkých destinací. Jen mi tam chybí kultura, mám ráda i památky, v tom Řecku je to ponejvíce pár šutrů. Letos se těšíme na Rodos, máme pár nocí v hlavním městě, kde prý je na co se dívat.

Do Itálie se ale určitě vrátíme. V plánu je let do Neapole + lodí na Ischii a let do Bari + autem po Salentu.
0 Citovat

Rhodos je fajn ,byli jsme tam dvakrat , jednou  jsme meli  auto celou dobu  ,takze jsme  objeli vsechno  , podruhe  jsme  byli bez auta , v hlavnim meste je zbytecne bydlet,  poprve jsme vybrali  Pefki , podruhe  Stegnu  , lepsi je  si do hlavniho meste jen zajet , parkovat se da  nejsnadneji  u  pristavu 

0
24 reakcí