Zdravíčko, byl jste někdo na maltě a odvezl jste si nějaké zkušenosti ? Doporučíte mi airbnb pokoj či dům ? CO se vyplatí vidět a co ne ? Co doporučíte na maltě jíst a čemu se naopak vyhnout ? Děkuji všem za rady  .

Malta - Zkušenosti, doporučení?

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

5 reakcí

Zdravíčko, byl jste někdo na maltě a odvezl jste si nějaké zkušenosti ? Doporučíte mi airbnb pokoj či dům ? CO se vyplatí vidět a co ne ? Co doporučíte na maltě jíst a čemu se naopak vyhnout ? Děkuji všem za rady smiley

0

ahoj, mrkni se do fóra na můj "cestopis"- Maltese Islands.
Strávila jsem tam 4 měsíce a je tam zhruba napsáno, co vidět. Ubytování- dá se mimo sezónu sehnat hotel se snídaní za dobrý peníz. Doporučuju ubytování ve Sliema, St. Julians (Paceville- je možný hluk, Paceville je party zóna Malty)- dobrá dostupnost MHD je ale všude. Pokud máš víc peněz, pak je super Valletta- od 70E/noc/apartmán. Tam mám i nějaké kontakty. Kdyžtak mi napiš zprávu, nebo se ptej zde, ve fóru a já se pokusím odpovědět. Zatím. K

0 Citovat

Bydlela jsem u kamaradky, takze s ubyt ti moc neporadim. Bydlela jsem vsak na pomezi L-imsida a Tal-Pieta a bylo to fajn, hodne autobusu, na jednu stranu busy do ostrova a na druhou do Vallety. Autobusova doprava vyborna, ne perfektni samozrejme, ale daleko lepsi nez v Italii.

Co videt: co se Malty tyce, byla jsem jen na severu a tam: Valletta, Paceville - party cast ostrova (na vecer fajn se kouknout), il-Mosta (kostel s nevybuchlou bombou pry vyrobenou v CSR), St. Peter's Pool a okoli (Marsaxlokk), Blue Grotto, nejlepsi pisecna plaz Ghajn Tuffieha (skoro nikdo tam nebyl a je to na zapad), Gozo (vyroba soli, potapeni se - Marsalforn, Ggantija tample, Azure Window), Comino pomerne turisticke, ale rozkosne. V nejznamejsima nejzachovaljsim chramu jsem nebyla, musi se objednavat vstupenky dlouho dopredu a to sjem v tu chvili nevedela, ani v Hagar Qim. Urcite si vsechno, co jsem napsala najdi a rozhodni sam zda jo nebo ne. Kazdy ma sva specifika co videt smiley Verim, ze treba Ggantija tample nekoho naprosto nezaujme - par naskladanych kamenu na sobe, ale me takovehle stavby vzdy dostanou a rikam si, jak jsme jako civilizace docela nevyznamni a ze ti prednama nebyli zadny idioti, jak si spoustu lidi mysli.

Co jist: maltska kuchyne je dost podobna italske, jejich specialita je vsak kralik. Vyborne k snidani, svacine a malymu obedu plnene pecivo (pasticci) vsim moznym (treba riccota s rukolou atd), ktery prodavaji v ruznych stancich za par eur. Maji docela dobry chleb.

0 Citovat

Mna by zaujimalo ako je to na Malte s kupanim v juni? Mate niekto skusenost ci sa aj okupeme alebo to bude len pre otuzilych?

0 Citovat

Ahoj byl jsem na maltě 10.6. - 16.6. a jediné, co jsme za tu dobu vyhledávali bylo, kde se zchladit. Takže na koupání to bylo v pohodě, koupali jsme se aji v 5 ráno, ale možné je všechno, větru a dešti neporučíš.

0 Citovat

Na jeden den by sme chceli ist na Comino. Co okrem Blue Lagoon sa tam oplati ist pozriet? A ak tam pojdeme na cely den, su tam nejake restauracie kde sa da najest? Bude nam stacit jeden den na nejaku prechadzku po ostrove + okupanie sa?

0
5 reakcí