Zdravím, chtěl bych položit dotaz, týkající se cestování s německými CK. Domluvím se poměrně slušně německy, letět třeba z Vídně či Drážďan by nebyl problém, nastává ovšem otázka - vyplatí se to stále? Jsou znatelné třeba rozdíly v kvalitě ubytování, služeb delegáta apod? Když koupím zájezd třeba na dovolena.cz, dostanu vůbec nějaké informace/služby delegáta v českém jazyce, nebo je to "ganz komplet" v němčině? Jsou cenové rozdíly oproti českým CK znatelné? Díky všem za odpověď .

Německé CK - vyplatí se?

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

14 reakcí

Zdravím,

chtěl bych položit dotaz, týkající se cestování s německými CK. Domluvím se poměrně slušně německy, letět třeba z Vídně či Drážďan by nebyl problém, nastává ovšem otázka - vyplatí se to stále? Jsou znatelné třeba rozdíly v kvalitě ubytování, služeb delegáta apod? Když koupím zájezd třeba na dovolena.cz, dostanu vůbec nějaké informace/služby delegáta v českém jazyce, nebo je to "ganz komplet" v němčině? Jsou cenové rozdíly oproti českým CK znatelné?

Díky všem za odpověď

0

Za sebe z mých zkušeností můžu říct, že se to vyplatí téměř vždy. Nejde ani tak o ušetřené peníze, ale na všech dovolených s německou CK, kam jezdily i české CK, tak ty německé mají buklé vždy ty nejlepší části hotelových komplexů, zatímco, ty české většinou ty nejhorší. A ano je to komplet v němčině.

0 Citovat

info ze zákulisí: letos by měla do Prahy vstoupit i německá cestovka a testovat lokální poptávku..

Jinak - delegát mluví německy - s češtinou se rozluč, a to je jen dobře smiley Jinak co píše PetaS je pravda - za nižší cenu získáváš větší kvalitu.

0 Citovat

Dost casto se vyplati dovolenou vybranou u nemecke ck koupit u Student Agency. Ke vsem benefitum, co nabizi puvodni cestovka (napriklad listky na vlak po Nemecku) dostanete navic treba slevu na parkovani (a pouzit muzete parkoviste levnejsi, pripadne zadne) nebo cestu busem na letiste zdarma.

Navic ma SA lepsi kurz eura nez banky. Pri nakupu v cervnu 2014 byl kurz SA oproti moji kreditce lepsi o cca 1,20 Kc na euro.

0 Citovat

Dobře, děkuji za rady. Určitě to zkusíme.

Můžu ještě poprosit třeba o nějaké tipy, kde zájezdy od německých CK vyhledávat? Stačí např. na dovolena.cz, popřípadě Invia, nebo existují i další (lepší) vyhledávače?

Díky za odpovědi.

0 Citovat

http://airstop.cz/

0 Citovat

Loni sem sem postoval na tohle tema par odstavcu - vyplati se urcite a neboj se nakupovat pres Ceske zprostredkovatele - pocital jsem kolik stoji stejny zajezd koupeny pres Nemecke stranky a pres Ceske a diky vyhodam SA (parkovani x doprava busem) se nakonec tesne vic vyplati to vzit pres CZ stranky.. (Presne jak pise Soundman)..

Nicmene jeste se vyplati znat Nemeckou "scenu" - klasicke vyhledavace funguji jako Invia, ale neupozorni te, ze napriklad probiha nejaka akce s kuponem (Nemci je miluji smiley) nebo je k mani nejaka "pecka" (tydeni Algarve s polopenzi za 100euro etc.). V Nemecku a Rakousku se stranky podobne CL venuji tak z 80% hlavne zajezdum, takze pokud chces ukoristit nejake pecky, zacal bych hlavne tam (je samozrejme potreba Nemcina, ale nemusi byt nejak dobra, toci se tam par slovicek porad dokola).

Ze sve sbirky stranek bych doporucil hlavne asi tyhle:

http://www.urlaubspiraten.de (DE)
http://www.urlaubspiraten.at (Rakousko)
http://www.urlaubsguru.de (DE)

Prekvapive maji dost maly prunik co se zajezdu tyce - vetsinou se prekryvaji hlavne dobre letenkove akce.. Doma v druhem kompu mam este ulozenych asi dalsi 5 bookmarku, kdyztak mi posli pm a ja ti je v patek poslu jakmile se vratim do PRG..

A jeste upozornuju ze za peckou je potreba jet minimalne Norimberk, Mnicho nebo Lipsko - bohuzel z Drazdan jsou malokdy zajimave ceny smiley

0 Citovat

Student agency uz dava parkovne nebo bus jen kdyz si koupis zajezd za minimalne 14t na osobu:(

0 Citovat

Ano je to jak píše Kickassone. Výhodné zejména pro lidi z Čech, pronás Moraváky toho z Vídně zas tak moc nebývá, ale i tam se dá občas na něco solidního narazit.

0 Citovat

Moc děkuji za odpovědi!
To je právě ono - jet z Brna do Lipska nebo Mnichova kvůli dovolené, to je bohužel pro mě dost z ruky :-/

0 Citovat

A nevyplatilo by se pri odjezdu z Brna poskladat nejaky DIY zajezd s vyuzitim KTW nebo BTS lowcostu?

0 Citovat

Největší výhodou německých CK, jak už tu zaznělo, je úplně jiný přístup ke klientovi, není tam vidět to apriorní odrbávání jak je známé především u českých cestovek s arabskými majiteli. Co se týče jazykové vybavenosti delegátů - ve většině případů hovoří i anglicky.

0 Citovat

Dobrý den, píši diplomovou práci a ráda bych Vás poprosila o vyplnění krátkého dotazníku, který Vám zabere opravdu jen pár minutek. Velice mi tím pomůžete. Cílem tohoto výzkumu je zjististit, zda čeští turisté preferují při výběru zájezdu české nebo německé cestovní kanceláře.
https://do-dominikanske-republiky-s.vyplnto.cz/

0 Citovat

tomlight napsal(a):

My se nedávno vrátili z Bali, byli jsme s německou ck 5 vor Flug s odletem z Prahy (nabízeli i možnost z Vídně), zájezd kupován prostřednictvím české agentury Enelen,....


Pekny pokus :D

0 Citovat

@Andrea... najprv som chcel tiez nieco povedat...ze  s cestovkou a ceskym delegatom na Bali...ale zakusol som si do jazyka... vsak kazdy nech cestuje ako sa mu paci... no ale PR som tak uplne prehliadol :D

0
14 reakcí