Zdravím, potřebovala bych poradit - Kuba - jak na letenky... zdá se, že se mi všechny akce vyhýbají. A poté i ubytování. či případně celý zájezd - má-li někdo tip. Od 10 do 17 dní - ideálně s Cayo Largo. Pro 4 lidi - kdykoli příští rok A co ještě na Kubě vidět? Diky .

Kuba

Založila ve fóru Zájezdy s CK

10 reakcí

Zdravím,
potřebovala bych poradit - Kuba - jak na letenky... zdá se, že se mi všechny akce vyhýbají. A poté i ubytování. či případně celý zájezd - má-li někdo tip.
Od 10 do 17 dní - ideálně s Cayo Largo. Pro 4 lidi - kdykoli příští rok smiley

Klidně poletíme na vlastní pěst - pokud někdo dobře poradí smiley

A co ještě na Kubě vidět?

Diky

0

A nakolik umí někdo z vás španělsky?

0 Citovat

V turistických oblastech není španělština potřeba, všichni, kdo přichází do styku s turisty mluví více či méně anglicky. smiley

0 Citovat

S angličtinou je to sice do jisté míry pravda (byť bych řekl, že umí spíše méně než více), ale zase se tak několikanásobně zvyšují náklady na cestu.

Jinak pro takové obecné seznámení bych doporučil "okruh" Havana (2-3 dny, Muzeum revoluce, Malecón a Staré město, Náměstí revoluce, možná nějaká pláž poblíž) - Cienfuegos (historické město ve francouzském stylu, 1-2 dny) - Trinidad (2-3 dny, UNESCO staré město, krásné výlety po okolí, koupání na Playa Ancon) - podle zájmu a času výlet do Santa Clary (1-2 dny, mauzolem Che Guevary) a nelze vynechat Santiago de Cuba (3-4 dny, Staré město, kasárna Moncada, nějaké výlety po okolí (Zátoka sviní, Guantanamo, San Pedro de la Roca, nějaká pláž v okolí). Odtamtud můžete přeletět na Cayo Largo nebo jiný podobný ostrov s nějakou místní cestovkou a pak se vrátit do Havany.

0 Citovat

Velmi dobře anglicky.. španělsky nikdo - krom zakladnich vět a pozdravů. Dotaz zněl - s cestovkou či bez? Jak hledat ubytování - klepat na dveře se značkou? Nebo předem domluvit? Případně jakou cestovku by někdo doporučil..

0 Citovat

Hele, pokud se chcete válet u pláže s občas nějakým výletem, koupil bych letenku, hotel odsud a výlety na místě. Pokud chcete cestovat (hodně) na vlastní pěst, bez španělštiny to není úplně ono. Na cestovku ve smyslu komplet letenka+hotel bych se vykašlal, to pořídíte mnohem levněji. Kupodivu se mi hodila i ruština:-)

0 Citovat

Moc děkujeme za tipy... jdu na to smiley

0 Citovat

My pred sesti lety meli jen letenky... a ubytovani ve Stare Havane na prvni a posledi noc (u stare ceske pani co pracovala na ambasade). Po prijezdu jsem se presouvali busem do Pinar de Rio a odtama stopem do oblasti Vinales (nadherna priroda... mogoty). Tam jsme pujcili nejprve na par dni auto (jizda na Maria la Gorda) a pak skutra na jizdy po okoli (Cayo Jutias, jeskyne apod.). Z Vinales stopem zase zpatky do Pinar del Rio -->stopem do Havany--> bus do Trinidadu. Par dni tady a okoli--> stopem do Cienfuegos (par dni). Pak kousek busem a nechat se vyhodit v Jaguey a stopem do Zatoky svini. Tady jsme spali natvrdo na plazi a pozorovali prichazejici bourku (nastesti se vyhnula). Nakonec stopem Havana a par dni relaxu pred odletem.
Nevim zda to tak jeste funguje... ale kubanske "rizene" stopovani je naprosto genialni instituce. Na konci kazdeho mesta kde jsme byli, bylo neco jako autobusova zastavka... nebo proste nejaky pristresek... kde byl kubanec ve ZLUTE uniforme (tzv. "amarillo"= "zlutasek"). Tomu stacilo nahlasit kam se chces dostat... a ten pak zastavoval okolojednouci auta ktera nebyla plna... a pokud jelo tvym smerem... tak te nabralo (nebo toho kdo byl ve stejnem smeru ve fronte pred tebou). Genialni carsharing smiley Pokud "zlutasek" nebyl k dispozici... fungovalo to stylem jako u nasich lekaru v cekarne... proste se zeptat na to.. kdo je posledni.

0 Citovat

Já bych také přidal otázku.

Ti kdož jste Kubu navštívili v poslední době (+- půl roku)...jaký je minimální rozpočet (orientačně) na 2-3týdny?
Styl cestovaní batůžkář, místní doprava, lowcost. (počítáno bez letenky) ?

Děkuji.

0 Citovat

Ahoj ,
my jsme byli s partnerem a dvěma našimi kamarády na Kubě přes Jirku Formánka , který na Kubě žije a všechno tam bez problému zajistí. Nemusiš se tím pádem o nic starat ani s ničím stresovat , protože bez znalosti španělštiny a tamního prostředi si něco sami zajištovat bude dost chaotický. Cenově jsme to navíc pořídili i levněji než přes jakoukoli ck a hlavně jsme jeli sami pouze v naší skupině. Podivej se na jeho stránky http://www.cujb.com.
Letenky jsem sehnala přes pelikána a podle mého názoru je lepší hledat už několik měsíců před plánovanou dovolenou.
Hezkou dovolenou. Lucka

0 Citovat

To by mě zajímalo, proč někdo poprvé vleze na tenhle web, zaregistruje se a hned ve svém prvním příspěvku někomu udělá reklamu smiley

0
10 reakcí