Tak jak? Překonáte cestovatelské ego a sem tam se vydáte na dovolenou pod taktovkou s CK? Je pro vás vůbec překonatelné se vydat na týden do resortu s all inclusive?Osobně říkám ano při správné konstelaci hvězd – sezóna, last–minute, cena do 8 tis. a Egypt/Tunisko/Kapverdy. Jinam se dokáži dopravit sám levněji. .

Jezdí cestovatelé i na zájezdy nebo je to tabu?

Založil ve fóru Zájezdy s CK

23 reakcí

Tak jak? Překonáte cestovatelské ego a sem tam se vydáte na dovolenou pod taktovkou s CK? Je pro vás vůbec překonatelné se vydat na týden do resortu s all inclusive?

Osobně říkám ano při správné konstelaci hvězd – sezóna, last–minute, cena do 8 tis. a Egypt/Tunisko/Kapverdy. Jinam se dokáži dopravit sám levněji.

0

Prave ted to resim a priznam se, ze ciham na nejaky last minute. Zaprve - chci letet z Prahy. Za druhe - chci si odpocinout jednou za rok a kdyz bude cena za Recko/Kypr do 5k aspon se snidani na tyden, tak to vezmu. Nerikam, ze si na miste treba nepujcim auto, ale nejak se mi nechce nic resit - rozlisuju pojem dovolena a cesta.

0 Citovat

určitě ano! jednou za čas je prima nechat, at se starají jiní a a jenom relaxovat, číst si, popíjet a neřešit, kde se bude jíst a kolik to bude stát, kam a jak pojedu zítra... ale jak píšeš, musí to být státy, kde to levněji sama nezařídím, nebo je tam navíc nějaká služba, která je samostatně dražší než přes CK...

0 Citovat

Ani já se tomu někdy nebráním. Loni v květnu na týden jsme takto dali Rhodos s německou cestovkou, odlet z Vídně (dokonce jsme si mohli vybrat lety s TUI nebo Niki - vzal jsem kombinaci obou, pač to lépe vyhovovalo) a 4*hotel s polopenzí a tranferem (nazpátek pro nás dokonce poslali taxi) za slušných €250. Cíleně jsem vybral hotel ve městě, takže jsme se tam chodili jen vyspat a najíst, před odjezdem jsme zkusili i bazén. Jinak večer do města a přes den jsme vyrazily v půjčeným autě po ostrově. Za ty prachy super deal.

0 Citovat

Jezdím na cyklistické zájezdy do Rakouska, Maďarska apod. Logistické zázemí autobusu CK má v tomto případě spoustu výhod. Absolvoval jsem kdysi s Čedokem skvělý zájezd za švýcarskými železnicem. Erudovaný průvodce byl opravdu vynikající.

Na klasické koupácké dovolené s CK jsem byl poprvé a naposled v roce 1997 a nikdy více.

0 Citovat

Rozhodně ne. Tedy rozhodně ne all inclusive - nedovedu si představit, že bych vydržel týden na jednom místě tak, abych denně ráno, v poledne i večer byl nastoupen na jídlo v tomtéž hotelu... Jediné, co můžu s cestovkou, jsou lyžařské a některé turistické zájezdy, už delší dobu třeba pokukuji po Korsice s Alpinou...

0 Citovat

Specializované (sportovní) zájezdy jezdím celkem pravidelně, ta výhoda, že se nemusím starat o auto plné relativně drahého vybavení, někam x hodin řídit nebo že mám na místě zajištění, za to stojí. I sorta lidí, co takové zájezdy jezdí, je obvykle nastavená trochu jinak, než klasičtí koupáci.

Koupáky all-inclusive jsem zažil poprvé po asi 20 letech loni na Kapverdách (Boa Vista last minute za super cenu) a bylo to neuvěřitelné vykouknutí ze "sociální bubliny". Ani nevím, kdy jsem měl naposledy pocit, že do nějaké společnosti vůbec nezapadám. Program jsem si ale udělali podle sebe, tak to nakonec bylo docela fajn. Nicméně na delší dobu jsem z pokušení jezdit takto s cestovkou pravidelně zase vyléčen.

0 Citovat

Úplně v pohodě, proč by ne..Naposled před asi dvěma týdny s německou CK na 4 dny na Ibizu a dokonce all inclusive...

Auto jsme si zarezervovali dopředu a vzali jej hned z letiště (takže transfery jsme nevyužili), delegáta taky neviděli, oběd někdy kvůli výletům nestihli, u bazénu byli poslední den asi na hodinu....i s CK se dá trávit dovolená jak člověk chce , jediný rozdíl pro nás byl, že jsme koupili na jednou platbou letenku a ubytko :-)), záleží na poměru cena/výkon

0 Citovat

jasne, preco nie, ked je pomer cena vykon (najma chartrova letenka) lepsi ako ist na vlastnu past.

0 Citovat

Boli sme tak v Egypte pred 2 rokmi a na Rhodose asi pred 6 rokmi. Ako tu uz viaceri pisali, v podstate slo len o zakupenie "balika" letenka / ubytko / AI, s delegátom-kou sme sa ani nevideli, v Egypte sme si vylety riesili sami a na Rhodose sme mali par dni motorku a par dni sme chodili busom, takze sme boli v podstate cele dni prec a vyuzivali sme len ranajky a vecere ak sme stihali. Cena bola ok a niekedy cloveku dobre padne aj to, ze nemusi vsetko planovat a vyhladavat a bookovat, len to proste zaplati (aj ked vacsinou je teda prave to planovanie jedna z naj veci na cestovani pre mna)

0 Citovat

presne, ked je to nejaky maly ostrov, alebo region, tak to pride vhod. Tak ci tak ked som bol na vlastnu past na severnom Cypre, alebo na Krete, mali sme len jedno ubytko, odkial sme kazdy den vyrazali autom na vylety po ostrove. Takze je to uplne jedno, plus pri takychto destinaciach je velka pravdepodobnost, ze narozdiel od chartroveho letu budes musiet riesit prestupy. Napr. severny cyprus sme par rokov dozadu krkolomne riesili letom Vieden-Istanbul, tam den pauza, kedze uz v ten den to nenadvazovalo a potom pegasom do Ercanu. O rok neskor isli nasi pekne z Bratislavy priamo :D Ale ako hovori Kilecko, niekedy to planovanie je najvacsia zabava :D

0 Citovat

Já mám tyhle lastminute mám docela rád. Jednou za čas, když se objeví něco zajímavého, obvolám kamarádky, nějaká Mici vždy mé pozvání přijme (volím min. 4* AI letecky) a to se špatně odmítá. Obvykle to vychází kolem 15 tis. komplet za oba, ale to si nechám pro sebe. V ceně je zpravidla i větší zavazadlo a tak si beru několik outfitů a kabelku a Mici má na každý večer jiné šaty. Občas, když se sejde dobrá společnost, tak je to tam slušná jízda a jedna velká párty. Mici je mi po nocích vděčná a tak se není na co stěžovat. Na místě prakticky není za co utrácet a celkové náklady jsou tak nižší než týden v Beskydech ve sporťáku. Občas je to příjemná změna.

Ale znám i lidi co to kupují za trojnásobné ceny v rámci reklamy na first moment.

0 Citovat

Z klasické jedné dovolené AI u moře jsme přešli na více kratších výletů plus jeden koupací ve vlastní režii. Máme dvě děti, a cena zájezdu s CK šla příliš vysoko. Nabídka dítě zdarma obvykle znamená v hnusném hotelu mimo sezónu. Na léto jsem si zařídil Sri Lanku za cenu nižší než Řecko s CK. Takže zájezdy s CK už ani nesleduji. Stejně je nabídka pro pokojů pro 4 velmi omezená.

0 Citovat

Když je dobrá cena, tak vše ostatní jde stranou a i já jsem několikrát využil "zájezd" jako možnost dopravy nebo jisté základny k vlastním aktivitám.

PS: Líbí se mi, že padrino11 je opět ve formě. Fórum hned má jiné grády:-) Mici

0 Citovat

Uz jsem si vsiml , ze zatimco drive tu bylo porovnani o kolik se usetri, kdyz cestovatel si sestavi akci sam , ted je tu cim dal casteji nabidka cestovnich kancelari , domnivam se , ze servr by se mel drzet puvodniho zameru ,ale dobre last minute pres cestovku muze byt zajimave zejmena cenou ,takze jedine super last minute den dva pred odletem , za cenu kdy uz to sam nesestavim, ani kdyz bych se stavel na usi -) Jinak all inclusive me prilis nezajima , v CK jsem pracoval a ono se za tim, proc nabizi hotel all inclusive, neco skryva, v Tunisu jsem byl ,do Egypta bych nejel a jinde nevim, mozna snad od nejake nemecke cestovky ,vadi mi pak charterovy let ,kde neni uplne jisty odlet ani prilet

0 Citovat

Proč by ne? Zatím mi na delší akce s cestovkou nezbývá dovolená. Ale např. ty víkendové výlety autobusem od Slevomatu bývají výhodnější, než by se tam člověk měl dostávat sám. Od skupiny se obvykle odpojuji, protože ty nájezdy 50 členných skupin nemám rád. Naposledy jsem takto byl na bavorských zámcích. Pardon, v Drážďanech na vánočních trzích.

0 Citovat

mikir, využíváme jen června a situace na trhu. Loni třeba last–minute vůbec nebyly. Takže pokud teď jsou zájezdy za 6 tisíc, je to férová cena. Např. aktuální Agadir je fér, když vezmeme v potaz ceny letenek... Nepočítám těch pár přes easyjet co šlo v zimě sehnat.

0 Citovat

Na delsi dobu bych do resortu nejel ani bez CK. Zvazil bych to jedine, pokud bych si nutne potreboval odpocinout od narocne prace a pokud by byla dobra cena (treba na Maledivy za snorchlovanim, kam je to jinak drahe). Jezdim jen na prodlouzene vikendy na treky do jiznich casti Alp autobusem (sice ne od CK, ale organizovane jako od CK). Kdyz jsem zvazoval, jak si nejlepe prohlednout severni Norsko, vyslo mi to nejlepe se zacinajici CK s mikrobusem, spis jako parta lidi. Cestou zpet z Nordkappu jsem ale na polarnim kruhu vystoupil a sel 6-denni trek temer bez lidi a domu se vratil letecky.

1 Citovat

My letos s přítelkyní taky pojedeme přes cestovku, chceme se jet někam prostě jen válet k moři a all incslusive. Do klasických dovolenkových destinací se nevyplatí jet jinak než přes cestovku s nějakým LM.

0 Citovat

Jedině Egypt. Je to jediná zem, kam jsou letenky aktuálně tak drahé, že se nevyplatí si kupovat samostatně.

A to moře! Jediné místo kde vydržíme týden v jednom hotelu :D

Teď na podzim zvažujeme poznávačku po jihu Egypta (sever už máme komplet objetý) a uvidíme, čekáme LM a pak se rozhodneme, jestli letenky a vše sami nebo jestli koupíme levný LM a využijeme po zbytek dnů vybraného hotelu.

Problém je ten, že se v MA neumíme rozhodnout do kterého hotelu, tak vyhraje asi varianta samostatně, byť bude pravděpodobně dražší.

0 Citovat

Neoznačil bych se za cestovatele, ale jet s cestovkou problém nemám. Naposled jsem byl v roce 2015 s českou CK na Mallorce. Týden v 3* s AI za 9990 Kč mi přišlo jako super cena, když za stejný zájezd v sezoně chtěli kolem 30k (byl to červen) a sám bych se na podobnou cenu nedostal ani náhodou. Sice mě mírně řečeno vytočila delegátka, která si přišla prodat jen svoje předražené výlety, které lidi stejně kupovali. Když viděla, že nic nechci absolutně nebyla ochotná odpovědět na základní otázky. Holky na recepci byly mnohem sdílnější a příjemnější. Po ostrově jsme si cestovali sami.

Další zkušenost z poslední doby byla s německou CK v Dominikáně, kde mi poměr cena/výkon přišel mnohem lepší, když pojedem s cestovkou než bez. Tady jsem měl naopak úplně opačnou zkušenost s rakouskou delegátkou. Po dotazu, jestli by nám mohla říct nějaké základní věci anglicky, protože německy nemluvíme s tím neměla sebemenší problém a hodinu s náma seděla a vysvětlovala a to jsem od ní žádný výlet taky nechtěl.

Letos možná s cestovkou pojedem zase. Jestli se zadaří, chtěli bychom na konci roku vyrazit na Mauricius/Kubu si víceméně odpočinout, takže resort je ideální. Opět mi tady cena/výkon v případě německé cestovky přijde lepší než se to snažit sestavit sám. Co jsem zatím vysledoval, tak letenky na Mauricius nejde moc často pořídit za nějaký rozumný peníz.

To, že koupácké destinace se dají sehnat vždy levněji než individuálně taky nemusí být vždycky pravda. Loni jsme dali týden na Krétě v srpnu po vlastní ose. Letenky+auto+ubytování na dvou různých místech vyšlo cca na 9500 Kč. All inclusive jsme si za pár tisíc udělali taky v místních tavernách :-)

0 Citovat

myslím, že otázka je trochu blbě položená...Jet do hotelového resortu s all na týden se nemusí pouze s cestovkou jako kompletní zájezd, ale já dost často využívám německé cestovky pouze na ubytování v tom resortu a k tomu seženu do dané destinace levné letenky. Hotel pak vyberu v rozumné vzdálenosti od letiště a není co řešit....

0 Citovat

@toncek

No ja mam na ten Mauricius taky zalusk , jen ne na konci roku, ale nekdy v druhe pulce zari nebo zacatek rijna ,kdy tam podle statistik nejmene prsi, no a kdyz jsem se dival na booking.com tak jsem treba ve Flic and Flac nasel 10 noci za 350 euro pro dva coz mi prijde slusna cena no a letenky hlidam , za kolik to nabizi ta nemecka cestovka ?

0 Citovat

mikir napsal(a):

@toncek

No ja mam na ten Mauricius taky zalusk , jen ne na konci roku, ale nekdy v druhe pulce zari nebo zacatek rijna ,kdy tam podle statistik nejmene prsi, no a kdyz jsem se dival na booking.com tak jsem treba ve Flic and Flac nasel 10 noci za 350 euro pro dva coz mi prijde slusna cena no a letenky hlidam , za kolik to nabizi ta nemecka cestovka ?

Netuším, zatím jsem to nehledal, přeci jenom na nějaký LM je ještě hodně brzo. Loni byla kamarádka někdy v listopadu/prosinci s Polákama - let z Varšavy, 4* hotel a stálo to tuším 20k, což mi přijde jako fér cena. Pobyt byl ale jen na týden.

0
23 reakcí