Ahoj, pri hledani autopujcovny na zapade USA (LA, SF, Las Vegas a NP) jsem zjistil, ze mlady ridic je do 24let vcetne. coz mi trochu dela vrasky, protoze mi bude v dobe cesty 24,5. Nemate nejaky rady, jak to obejit? prece jenom se mi nechce platit "zbytecne" 25USD/den. Budu rad za kazdou radu a pripominku kde levne pujcit  .

"mladý řidič" v USA

Založil ve fóru Půjčení auta

3 reakce

Ahoj, pri hledani autopujcovny na zapade USA (LA, SF, Las Vegas a NP) jsem zjistil, ze mlady ridic je do 24let vcetne. coz mi trochu dela vrasky, protoze mi bude v dobe cesty 24,5.
Nemate nejaky rady, jak to obejit? prece jenom se mi nechce platit "zbytecne" 25USD/den.
Budu rad za kazdou radu a pripominku kde levne pujcit smiley
diky

0

Ahoj. Obísť to moc neobídeš. Ja som mal síce 21 ale pochybujem že ti odpustia pol roka. Musíš mať ID (pas), ktorý ide do systému, platný vodičák a takisto platobnú kartu s dostatočnými platobnými prostriedkami aby ti mohli zadržať zálohu za auto ( u mňa to bolo 200 dolárov myslím...) 25 USD na deň nieje až taká tragédia. Nikto z veľkých požičovní ti to neodpustí a neviem či by som riskoval nejakú malú požičovňu...

Ja som si bral to najmenšie a najlacnejšie auto na deň z Hertz ktoré bolo podla stránok okolo 30-40 dolárov na deň a vo výsledku som zaplatil cez 100 +- so všetkými poplatkami a poisteniami a navigáciou (pripláca sa asi 15 dolcov ale bez nej to ide dosť tažko) + si daj pozor na to aby si auto vrátil s plnou nádržou. Ja som nestihol natankovať a namiesto cca 3,80 USD za galón mi naúčtovali cez 9 USD za galón...

Za dve letá, ktoré som strávil v USA som už mal auto od väčšiny veľkých požičovní (Budget, Enterprise, Hertz...) a nikdy som nevyhol týmto poplatkom. Za to servis a ochota z ich strany bola vždy super. V Enterprise nám dokonca dali minivan bez toho aby sme im ukázali vodičak smiley Obaja sme ho nechali na hoteli a kamarát mal zo sebou iba takú tu papierovú knižku - medzinárodný vodičský preukaz ktorý ti za pár € vystavia u nás na úrade..trošku šťastia a vyjednávania a šlo to smiley a za pár dolárov sme dostali poistenie že hocičo by sa s autom stalo, oni chceli naspať iba kľúčik smiley Myslím že sa do toho vyplatí trošku zainvestovať aby si sa potom vyhol zbytočným komplikáciam...

Inak ceny sú i veľkých požičovní asi viac menej rovnaké. Vždy to bola +- pár dolárov rovnaká cena...

0 Citovat

Pokud umíš německy/francouzsky, tak se podívej na billiger-mietwagen.de či locationdevoiture.fr. Nabízejí tam balíčky od Alama pro USA/Kanadu, který se dá koupit i přes jejich německou verzi stránek http://www.alamo.de/Hotdeals/732/de/jungfahrer_special. Vyzkoušeno a v pohodě.

Teď v LA půjčujeme auto přes economycarrentals.com - auto si půjčuješ od Fox rent a car (nemají nejlepší reference, ale to žádná autopůjčovna), který půjčujou dokonce od 19 (kdyby někdo potřeboval). Cena s insurance a young driver fee za fullsize je zhruba 400 usd/week.

0 Citovat

Kdyz jsem si pujcoval auto u Hertzu (Modesto, CA; malicka pobocka v centralni Kalifornii), tak mi tento youngster fee borec za prepazkou normalne nenauctoval, kdyz jsem se ho zeptal proc, tak jen rekl "Oh, its ok, I waived it for you." A bylo. Akorat full coverage pojisteni potom bylo trochu drazsi, nez jsem pocital podle jejich webu, ale porad jsem par dolaru denne usetril oproti mym vypoctum z jejich webu.

0
3 reakce