Dobrý den/ahoj,měl bych na vás prosbu okolo 100x omílaného půjčení/pojištění auta. Několikrát jsem si půjčoval auto přes rentalcars.com. Jak v Evropě, tak v USA/Kanadě. Průběh byl vždy totožný. Objednal jsem si auto se základním pojištění (bez pojištění skel, kol, podvozku) přišel jsem na pobočku a tam to vždy skončilo větou: „Jakube, ale to auto je nové, měl byste si ho pojistit“, tak jsem vždy vyměkl a dodatečně se pojistil. Jednalo se maximálně o týdenní půjčení a cca za 500 kč/den, jsem nějak přežil.  Letos máme v plánu jet ze Seattlu na Aljašku na jeden měsíc a s klasickým scénářem bych si nechtěl v půjčovně zase připlácet 500 kč/den, tedy cca 15k a zároveň se mi moc nechce jet na Aljašku, bez rozšířeného pojištění. Předem se přiznám, že smlouvy nejsou moje hobby, takže v tom dost plavu.Hledal jsem tedy na rentalcars.com, že bych si připlatil za pojištění kol, skel a podvozku předem, s vírou, že to bude levnější, avšak nic takového jsem nenašel.Našel jsem následující:Rentalcars.com od 4. 8. 2018 do 4. 9. 2018, Hyundai Santa Fe od Alamo za 43712 kč s podmínkami:Finanční krytí pro případ nehody (CDW)V případě, že během pronájmu vozidla dojde k poškození karoserie, nejvyšší částka, kterou budete muset doplatit za opravy hrazené finančním krytí pro případ nehody, je výše stanovené spoluúčasti. Toto krytí je platné pouze pokud jsou dodrženy podmínky smlouvy o pronájmu vozidla. Krytí se nevztahuje na další části vozidla (např. skla, kola, interiér, střecha nebo podvozek), poplatky (např. za odtažení nebo za dobu, kdy nelze auto používat) nebo na další předměty ve vozidle (např. dětská sedačka, GPS nebo osobní věci).Součástí pak je TPL, TP, SLI, UMP klasika na rentalcats.comDále jsem dle rad na fóru zašel na stránku http://www.billiger-mietwagen.de, opět od Alamo tentokrát Jeep Compass SUV, za cenu 1604E, cca 41704 kč, avšak s podstatně lepšími podmínkami: viz foto 1 (pojištění skel, kol atd).Pokud se pak podívám na stránky Alamo.com tak SUV Hyundai Santa Fe nabízí za 2827 USD, cca 63 608 kč, a podmínky viz foto 2, podle všeho tam není započteno CDW.Tak jsem se chtěl zeptat, zda je možný, takový rozptyl cen/nabídka pojištění, když je vše od Alamo?Máte někdo zkušenost s půjčením auta, přes billiger-mietwagen.de, jsou ty podmínky takové, jak uvádí na webu, protože se to jeví jako nejlepší varianta?Popřípadě nějaká zkušenost s půjčením auta u RC a následné pojištění u specializované pojišťovny? Jak je to s cenou pojištění a následnou výší depozitu u půjčovny?Asi to není taková věda, jakou z toho dělám, ale nerad bych pak řešil nějaké problémyPředem děkuji za plodnou diskuzi.Jakub .

Půjčení auta Seattle-Aljaška

Založil ve fóru Půjčení auta

6 reakcí

Dobrý den/ahoj,

měl bych na vás prosbu okolo 100x omílaného půjčení/pojištění auta. Několikrát jsem si půjčoval auto přes rentalcars.com. Jak v Evropě, tak v USA/Kanadě. Průběh byl vždy totožný. Objednal jsem si auto se základním pojištění (bez pojištění skel, kol, podvozku) přišel jsem na pobočku a tam to vždy skončilo větou: „Jakube, ale to auto je nové, měl byste si ho pojistit“, tak jsem vždy vyměkl a dodatečně se pojistil. Jednalo se maximálně o týdenní půjčení a cca za 500 kč/den, jsem nějak přežil.

 Letos máme v plánu jet ze Seattlu na Aljašku na jeden měsíc a s klasickým scénářem bych si nechtěl v půjčovně zase připlácet 500 kč/den, tedy cca 15k a zároveň se mi moc nechce jet na Aljašku, bez rozšířeného pojištění. Předem se přiznám, že smlouvy nejsou moje hobby, takže v tom dost plavu.

Hledal jsem tedy na rentalcars.com, že bych si připlatil za pojištění kol, skel a podvozku předem, s vírou, že to bude levnější, avšak nic takového jsem nenašel.

Našel jsem následující:

Rentalcars.com od 4. 8. 2018 do 4. 9. 2018, Hyundai Santa Fe od Alamo za 43712 kč s podmínkami:

Finanční krytí pro případ nehody (CDW)

V případě, že během pronájmu vozidla dojde k poškození karoserie, nejvyšší částka, kterou budete muset doplatit za opravy hrazené finančním krytí pro případ nehody, je výše stanovené spoluúčasti. Toto krytí je platné pouze pokud jsou dodrženy podmínky smlouvy o pronájmu vozidla. Krytí se nevztahuje na další části vozidla (např. skla, kola, interiér, střecha nebo podvozek), poplatky (např. za odtažení nebo za dobu, kdy nelze auto používat) nebo na další předměty ve vozidle (např. dětská sedačka, GPS nebo osobní věci).

Součástí pak je TPL, TP, SLI, UMP klasika na rentalcats.com

Dále jsem dle rad na fóru zašel na stránku http://www.billiger-mietwagen.de, opět od Alamo tentokrát Jeep Compass SUV, za cenu 1604E, cca 41704 kč, avšak s podstatně lepšími podmínkami: viz foto 1 (pojištění skel, kol atd).

Pokud se pak podívám na stránky Alamo.com tak SUV Hyundai Santa Fe nabízí za 2827 USD, cca 63 608 kč, a podmínky viz foto 2, podle všeho tam není započteno CDW.

Tak jsem se chtěl zeptat, zda je možný, takový rozptyl cen/nabídka pojištění, když je vše od Alamo?

Máte někdo zkušenost s půjčením auta, přes billiger-mietwagen.de, jsou ty podmínky takové, jak uvádí na webu, protože se to jeví jako nejlepší varianta?

Popřípadě nějaká zkušenost s půjčením auta u RC a následné pojištění u specializované pojišťovny? Jak je to s cenou pojištění a následnou výší depozitu u půjčovny?

Asi to není taková věda, jakou z toho dělám, ale nerad bych pak řešil nějaké problémy

Předem děkuji za plodnou diskuzi.

Jakub



bmde.jpg
alamo.jpg

0

neoplati sa ti kupit externu poistku pre USA/Canada od icarhireinsurance? ta na rok vychadza cca 95 libier. (CDW + poistenie skla, podvozku, pneumatik)

0 Citovat

Případně externí https://www.worldwideinsure.com/ ve srovnání s icarhire má o chlup lepší podmínky a je stejně spolehlivá. 

0 Citovat

Já nechápu, jestli má smysl plné pojištění auta (pokud tedy nemám v úmyslu se zúčastnit demoličního derby, nebo etapy rallye).

 Pokud to stojí 500 CZK/den (což je částka kterou běžně platím za den půjčení) a chceš to na měsíc, tak je snad lepší zaplatit opravu případné poškození někde v servisu sám.  Vyjde to levněji.

0 Citovat

V levných zemích typu Malajsie jsem si troufl jezdit bez připojištění, navíc mentalita tamních lidí je trochu jiná, řekl bych přátelštější. Naproti tomu Kanada/USA jsou drahé země, tam má pojištění určitě smysl.

0 Citovat

Nám auto v Miami na parkovisku ťukla holka s F150 a bol som najšťastnejší na svete, že som si zaplatil plné poistenie bez spoluúčasti. V USA by som toto fakt riešiť nechcel. 

0 Citovat

V USA je úplné poistenie auta nevyhnutnosť. Dá sa zobrať externé poistenie ako je uvedené vyššie, len pri pri preplatení škody externou poisťovňou môže niekedy prísť k problémom. Navyše požičovňa pravdepodobne zablokuje pomerne veľkú čiastku na kreditke, preto pozor na limit na kreditke.

Ak beriete poistku od požičovne, poisťovňa blokuje len malú, príp. žiadnu čiastku. Ak zoberiete auto priamo z požičovne bez sprostredkovateľa s plným poistením, zaplatíte síce vo vašom prípade o nejakých 1500 USD viac, ale máte istotu, že nebudete mať žiadne problémy. Je to pomerne veľa, ale v cene je zahrnutá aj nulová zodpovednosť za škody spáchané tretej strane, a to aj v prípade, že ste zapríčinili nehodu, v USA vec veľmi podstatná. V prípade USA priame požičanie od požičovne zvyčajne nestojí viac ako cez sprostredkovateľa. Na takto dlhú cestu je dobré požičať od veľkej požičovne (typu Avis, Hertz, Alamo....) s pobočkami po USA a Kanade. Je nutné aj overiť si, či požičovňa umožňuje použitie auta aj v Kanade a za akých podmienok.

Neviem či beriete 4WD alebo 2WD, my sme túto trasu prešli s 2WD, ale museli sme obetovať niektoré krásne odbočky z hlavnej cesty v Kanade, ktoré sú zjazdné len so 4WD.

0
6 reakcí