Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat někoho na aktuálnější zkušenosti s půjčením auta na letišti na Mallorce, aby mě nepřekvapili nepříjemným chováním a poplatky, neustále na všechny půjčovny čtu jen špatné recenze, že z portálů jako rentalcars.com posleze neni vubec komplexní pojištění akceptováno, je nuceno nové a nebo se nesmyslně na všem možném strhává kauce.Nemáte prosím někdo pozitivní zkušenost s nějakou půjčovnou na Mallorce s komplexním pojištěním, aby to bylo bez problému? Děkuji.  .

pujceni auta Palma de Mallorca bez prekvapeni

Založil ve fóru Půjčení auta

Už jen počet zbytečných smajlíků (😏 🤣🍸) ve dvou krátkých reklamních větách by pro mě byl odrazujícím faktorem.

2 Citovat

Hlavně bych důrazně doporučoval na Mallorce plné pojištění přímo od půjčovny (i když obvykle to v jiných destinacích řeším externí pojistkou). Včera jsem se vrátil z Mallorcy, poškození auta kvůli pokusu o vykradení, ale díky full pojištění to vyřešil telefonát do půjčovny, kde mi řekli že děkují za info a ať se tím nijak netrápím. Což jsem se netrápil...

Před 2 roky se mi tam stalo to samé, jen jsem měl externí pojištění, proto jsem šel na policii kvůli protokolu pro pojišťovnu, po návratu vyplňoval žádost o proplacení nákladů, posílal různé doklady, ... Navíc jsem viděl na vlastní oči vykradení jiného půjčeného auta. Majitel ho nezamknul, byl nějakých 20 metrů od něj na nějaké vyhlídce v horách, ale než k autu doběhnul, zloději s jeho peněženkou, doklady, mobilem atd. už odjížděli svým autem. Celá krádež byla otázkou několika vteřin.

Zkrátka šetřit na pojištění na Mallorce se nevyplatí. V půjčovně mi říkali, že zloději často zkouší Fiat 500, Opel Corsa (ten jsem měl já v obou případech) a Ford Focus, protože údajně jdou snadno otevřít. Fotky z obou pokusů pro zajímavost přikládám.


whatsapp-image-2024-02-09-at-23-11-46.jpeg
whatsapp-image-2024-02-09-at-23-08-42.jpeg

0 Citovat

divan: a můžeš napsat, jakou jsi měl půjčovnu a kolik chtěli za to pojištění u nich?

já zatím vše řeším externí pojistkou (cca 1850,-kč/rok na všechny cesty.

ale jestli to někdo na Mallorce nabízí za rozumné peníze, bylo by to zajímavé ke zvážení. Většina půjčoven je ale s cenama pojištění hodně vysoko.

jasně, je s tím trochu papírování, ale třeba WWI taky nechce policejní zprávu (pokud se uplaťnuje jen škoda na autě). Pokud chcete uplatnit škodu na ukradených věcech (typicky přes nějaké české cestovní pojištění), tam asi skoro všichni zprávu chtít budou.

0 Citovat

Na 4 dny to vycházelo takhle:

Wiber se základním CDW ~24 €.
Wiber s full pojištěním ~72 €.
Wiber se zákl. CDW + pojištění od WWI odhadem 44 €. S roční pojistkou by to vyšlo jinak, tohle by byla  jednorázová.

Měl jsem minule externí pojistku od nějaké zahraniční pobočky AXA. Zajel jsem raději na policii, souhlasím, že možná zbytečně.

0