Ahoj, máme zarezervované auto od půjčovny Drivalia, a jediné co chtěli při rezervaci vědět co se týče ŘP, bylo zda je řidič starší 25 let. Jelikož v sobotu odlétáme, zjišťuji různé info o Mallorce a narazila jsem na to, že aby český ŘP uznali, musí být vydán minimálně před 3 lety. Přijde mi to jako blbost, vzhledem k tomu, že řidičské oprávnění vlastním více než 7 let (tedy řidičské zkušenosti mám), ale před 2 lety jsem si dělala nový ŘP z důvodu změny příjmení, takže tu podmínku nesplňuji. Setkal jste se s tím někdo? Byl s tím problém nebo to nikdo neřešil?Díky! .

půjčení auta na Mallorce a podmínka 3 let ŘP

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

3 reakce

Ahoj, máme zarezervované auto od půjčovny Drivalia, a jediné co chtěli při rezervaci vědět co se týče ŘP, bylo zda je řidič starší 25 let. Jelikož v sobotu odlétáme, zjišťuji různé info o Mallorce a narazila jsem na to, že aby český ŘP uznali, musí být vydán minimálně před 3 lety. Přijde mi to jako blbost, vzhledem k tomu, že řidičské oprávnění vlastním více než 7 let (tedy řidičské zkušenosti mám), ale před 2 lety jsem si dělala nový ŘP z důvodu změny příjmení, takže tu podmínku nesplňuji. Setkal jste se s tím někdo? Byl s tím problém nebo to nikdo neřešil?

Díky!

0

sice jsem o téhle podmínce nikdy neslyšel, ale na druhé straně řidičáku ve sloupci 10 je datum od kdy máš řidičské oprávnění :) 

0 Citovat

jé, skvělý, děkuju :D tím je to teda vyřešeno.

jinak pro info zdroj tady: http://www.mallorca.cz/obsah/a-z.html , asi by to byl problém až když člověka někde zastaví policie.

0 Citovat

adéla napsal(a):

asi by to byl problém až když člověka někde zastaví policie.

Nebyl. Zkuste pochopit rozdíl mezi datem kdy vám bylo oprávnění pro danou skupinu uděleno (viz tabulka vzadu) a datem kdy vám byl vydán konkrétní průkaz, který má omezenou platnost 10 let. 

Požadované 3 roky se počítají LOGICKY od toho prvního data a právě proto má ŘP v EU standardizovanou podobu.


0
3 reakce