Ahoj, plánujeme krátku dovolenku v Taliansku. Chceme požičiavať auto v Brindisi na letisku a vrátiť v Bari. Spolu 4 dni požičania. Keď som začal porovnávať jednotlivé požičovne, všimol som si, že autoeurope.com má ceny úplne niekde inde ako autoeurope.eu. Vybral som rovnaké termíny, rovnaké auto, rovnakú požičovňu (HERTZ) a na US stránke som niekde na 200$ a na EU stránke na 620EUR :-O na oboch stránkach som vybral najvyššie možné poistenie a zrejme nie sú úplne identické, ale nevidím zásadný rozdiel. Po telefonáte na US infolinku v tom operátorka nevidela žiadny problém, prečo by som si ako občan EU nemohol booknuť auto cez US stránky a potvrdila, že ceny sa skutočne môžu líšiť. Na záver som si všimol, že na EU webe majú uvedenú vetu: "*Cannot guarantee to beat rates in the US - rates are provided to us by source/country."Máte s takýmto niečim skúsenosť?Ďakujem,Peter .

AutoEurope US vs. EU

Založil ve fóru Půjčení auta

7 reakcí

Ahoj, plánujeme krátku dovolenku v Taliansku. Chceme požičiavať auto v Brindisi na letisku a vrátiť v Bari. Spolu 4 dni požičania. Keď som začal porovnávať jednotlivé požičovne, všimol som si, že autoeurope.com má ceny úplne niekde inde ako autoeurope.eu. Vybral som rovnaké termíny, rovnaké auto, rovnakú požičovňu (HERTZ) a na US stránke som niekde na 200$ a na EU stránke na 620EUR :-O na oboch stránkach som vybral najvyššie možné poistenie a zrejme nie sú úplne identické, ale nevidím zásadný rozdiel. Po telefonáte na US infolinku v tom operátorka nevidela žiadny problém, prečo by som si ako občan EU nemohol booknuť auto cez US stránky a potvrdila, že ceny sa skutočne môžu líšiť. Na záver som si všimol, že na EU webe majú uvedenú vetu: "*Cannot guarantee to beat rates in the US - rates are provided to us by source/country."

Máte s takýmto niečim skúsenosť?

Ďakujem,

Peter

0

Neřešil bych to a vzal to tam, kde to je levnější. Jestli mají stejný podmínky. Nevím, proč to tak je, ale má to tak i např Amazon na stejný zboží. V bývalým zaměstnání jsme byli US firma s pobočkama v X zemích Evropy a taky každá země prodávala stejnej produkt za různou cenu. Pak docházelo právě k takovým paradoxům, že CZ zákazník objednával z PL místo CZ.

0 Citovat

hmmm, zaujímavé. Porovnávam ešte pre zaujímavosť iné lokality a napr. na trase Rím - Miláno s rovnakými parametrami vyhľadávania sa dostávame na 221EUR vs. 193$... Jediné čo mi vŕta hlavou je, aby sa Amíci nespoliehali na nejaké poistenie od poskytovateľa kreditky, ktoré v US funguje možno inak ako tu v EU.

0 Citovat

Asi 3-4 roky dozadu som si požičiaval auto v Bergame a tiež som si všimol, že ceny cez autoeurope.com boli nižšie ako cez autoeurope.eu (a tiež to bol Hertz). Ale u mňa to bolo len o pár eur, rozhodne to nebol taký rozdiel ako píšeš ty.

Objednal som to cez ...com, a na prepážke som aj tak musel doplatiť tých pár eur (lebo DPH?, lebo poistenie?... už si fakt nepamätám, sú to už roky, ale nejak som to vtedy neriešil, aj tá cena s doplatkom bola nižšia, ako boli ceny cez rentalcars a iných...).

Večer sa pohrabem v starých mailoch z tej doby a napíšem presne, aké to boli sumy a rozdiel, ale fakt to bolo len pár eur, nie ako máš teraz ty.

0 Citovat

Skúsili ste prejsť až k platbe so yzadaním mena a adresy - mňa to automaticky presmeruje na autoeurope .eu /podľa IP adresy?/

Ale aj tak, pre požičanie v USA mi autoeurope dáva relatívne najlepšie podmienky s automaticky plným poistením /beriem u Alama/a jasnými podmienkami - beriem vždy cez nich. Európu som neskúšal.

0 Citovat

Teraz som to skúsil - stále som na ...com, aj s pôvodnými cenami.


autoeurope.jpg

0 Citovat

Áno, tiež som to skúšal preklikať až na koniec a stále to bolo .com

Vedeli by ste prosím poradiť, je možné zaplaiť za rezerváciu debetkou a potom pri vyzdvihnutí auta predložit kreditku? Obe by boli na moje meno. Problém je, že zatiaľ čakám na vydanie kreditky z banky a auto by som už chcel pre istotu zaplatiť...

0 Citovat

Tak som si pozrel staré výpisy... Na prepážke som musel doplatiť "Vehicle License Fee" v sume 13,66 eur (nech je to čokoľvek), neriešil som to nejak veľmi, aj po tom doplatku bola cena cez US stránky stále najnižšia.

Ohľadom debetky -  ja som mal na voucheri o.i. uvedené: 

While you can use a debit card to pay for your reservation through Auto Europe , cash deposits, Maestro, Switch, Visa Electron,  pre-paid credit cards and debit cards are rarely accepted locally,so please be sure to check with our agents at time of reservation if  you require this facility.

If paid by credit card, the local supplier may ask you to present the credit card used as payment to Auto Europe for identification purposes. The last 4 digits of the credit card used as payment are shown above.

0
7 reakcí