Ahoj, nemá někdo tip na půjčovnu auta na Maltě? Nejlépe něco, kde se nemusí nechávat 1000 euro záloha a je tam dobrý pojištění bez zbytečně vělké spoluúčasti? Našel jsem pár půjčoven, tak jestli máte někdo nějaký zkušenosti? Díky http://compasscarhire.com https://www.jscarhire.com http://www.randrcarhire.com https://www.rentacarmalta.eu https://swiftcarhire.com  .

Zapůjčení auta Malta

Založil ve fóru Půjčení auta

20 reakcí

Ahoj, nemá někdo tip na půjčovnu auta na Maltě? Nejlépe něco, kde se nemusí nechávat 1000 euro záloha a je tam dobrý pojištění bez zbytečně vělké spoluúčasti? Našel jsem pár půjčoven, tak jestli máte někdo nějaký zkušenosti? Díky http://compasscarhire.com https://www.jscarhire.com http://www.randrcarhire.com https://www.rentacarmalta.eu https://swiftcarhire.com

0

Auto bych si nepůjčoval, je tam dobře fungující hromadná doprava autobusy. Týdenní karta vyjde na cca 21,- eur.

Jezdí se vlevo a místní jezdí, jako na divokém západě, je tam spousta aut a jezdí se pravidlem silnějšího.

Ve městě docela úzké uličky a tvé podmínky "bez velké spoluúčasti" bys mohl litovat. Ta záloha není záloha, ale

spoluúčast (excess) při nehodě. Pokud to chceš podstoupit, tak si raději zaplať pojištění spoluúčasti, např. icarhireinsurance.

0 Citovat

Rozhodně souhlasím s Audit. Vrátili jsme se před 14dny a do auta bych na Maltě nešel. Navíc oproti busu ani nebudeš o moc rychlejší. Ty cesty jsou úzké a zákeřné. 

0 Citovat

A já rozhodně nesouhlasím s kolegy. Na Maltě jsem strávil 2 měsíce na jazykovém pobytě mezi střední a vysokou. Když jsme si tehdy zvládli jako devatnácti leté děcka normálně půjčovat auto a objet ostrov několikrát dokola, nemůže to být dneska pro zkušenějšího řidiče žádný problém ;) Jasný, ty staré žluté autobusy mají svoje kouzlo, ale že by třeba na jih ostrova jezdily nějak často, to si nemyslím.

0 Citovat

Staré žluté busy tam už dávno nejsou. Jsou nové, klimatizované a prý i víc linek a častěji. 

0 Citovat

Leonard zase perlí :-))

0 Citovat

Letos jsem tam byl v květnu a auto jsme měli také půjčené a uplně v pohodě. Po hodině jízdy se přizpůsobíte jejich jízdě.

0 Citovat

Koukám na to, zajímavý příběh. 2014 maltská vláda znárodnila místní Arrivu, a reprivatizovala celou společnost. Nový provozovatel pořídil hned 45 nových autobusů, v následujícím roce dalších 200. Takže se omlouvám, že jsem nezaznamenal pořízení 250 nových autobusů (Euro 6) před čtyřmi lety.  Na středomořský ostrov to jsou docela fofry a razantní krok :) Anyways, citím lehkou nostalgii. Přece jenom mi ty staré žluté stroje přišly jako pevná součást místního koloritu, originální věc.


To nic nemění na tom, že dopravy se netřeba bát. 


busbus.jpg

0 Citovat

Jako jistě, dá se to, ale je to jak půjčit si auto na ježdění po Praze. Na okrajích budete rychlejší, v centru se budete ve špičce sunout a dlouho hledat místo k zaparkování.

0 Citovat

Auto bych si (po zkušenostech z prosince 2018) půjčil leda tak na Gozu, kde síť autobusových linek není tak hustá, jako na Maltě a nemusel bych platit za trajekt. Navíc, pokud bydlíte v hotelu ve městě, najít parkovací místo je též zážitek.

0 Citovat

Ja by som odporucal pozicanie auta iba na Goze a obist plaze a utesy na tomto pohodovom ostrove. Autobusove spoje su tam biedne. Premavka na Goze je slaba a soferuje sa v pohode (iba okolie Victorie je upchatejsie). Na Goze mozem odporucat pozicovnu mjcarrentals.com - auto privezu k pristavu, nam dali Getza za 30 eur na den s plnym poistenim, depozit 170 eur.

Na hlavnom ostrove je siet autobusov postacujuca pre hlavne atrakcie. Premavka je dost husta a uzke ulice, auto moze byt na obtiaz. Na letisko sa ale autobusom vyberte s dostatocnym predstihom.

0 Citovat

Zalezi na tom, jak dlouho tam budete a kolik toho budete chtit stihnout. Kdybych mel jezdit busem, stihnu toho tak polovinu. Mistnaci jsou podle me i zvykli na turisty a umi dobre predpokladat potize. S parkovanim sem nemel nikde a nikdy problem. Nebyl jsem tam ale v sezone.

0 Citovat

Hm, byl jsem tam v březnu 2018. Chtěl jsem toho dost vidět a s místními autobusy to byl porod. Po městě ještě jakž takž. Zastávky jsou označené na středomořský způsob (čili skoro vůbec), jízdní řády dost volné, mimo město jezdí autobusy třeba jednou za hodinu a ještě potřebuješ chytit nějaký přestup po cestě. Krom toho se mi vybavuje, že zastávky pár desítek metrů od sebe mají klidně jiné jméno a linky můžou být i různě okružní a jet jen v jednom směru. Mimoto se mi stalo, že řidiči mluvili jen maltštinou.

Na větší města určitě auto ne, ale na místa mimo města, kam jede jen několik autobusů denně a ještě s přestupem, se auto bude hodit i na hlavním ostrovu. Jinak praktiky všude jsou jen klikaté úzké silničky a řídit tam při větším provozu bude o hubu.

0 Citovat

díky za tipy, ale spíš mě zajímají zkušenosti ohledně půjčoven.. 

0 Citovat

Tak jak vetsinou uprednostnuju  pujceni auta ,tak na Malte  rikam ne .. a to jsme profesional  zvykly jezdit po obou stranach, nejde ale o narocnost  ,ale o nprosto ucpane cesty a prakticky rychlost  dopravy . Malta ma hustou sit verejne dopravy a bez problemu se da cely ostrov projet

Jinak souhlasim s Leonardem ,velka skoda tech starych zlutych busu ,byla to super atrakce

Jinak asi kdyz uz pujcit  tak vybrat nejakou mistni  pujcovnu
0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://economybookings.tp.st/PBudWWBo

zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace. 

1 Citovat

Souhlas. Úzký uličky, zácpy, levostranný provoz, nemožnost parkování... Autobusy jezdí často a všude.

0 Citovat

My auto meli, s detma. Levostranny provoz po 2 dnech prestal vadit, zbytek standard, bydleli jsme v Mellieha, zadne zacpy nebyly, listopad.

0 Citovat

Byli jsme na Maltě několikrát mimo sezónu, vždycky bez auta a kdybychom tam letěli znovu, tak bus za 21 €  na týden je zase jasná volba. Dopravní zácpy i mimo sezónu nebyly neobvyklé. Nemusím řešit parkování, můžu si dát pivo, ... Samozřejmě každý to má jinak (počet cestujících, plánovaný program, ...),ale obecně Malta je podle mě jedna ze zemí, kde auto moc nedává smysl a je spíš na obtíž.

0 Citovat

Já tu poslední rok žiju a auto bych rozhodně doporučil. Ale hodně záleží co chcete navštívit. Pokud se budete pohybovat pouze po městech, tak se busem dá, ale trvá to oproti autu hrozně dlouho. Krom těch absolutně nejvytiženějších tras (St. Julian - Sliema - Valleta, a Valleta - Birkirkara - Rabat) jezdí většina linek jen jednou za půl hodiny a není výjimkou, že autobus úplně vynechá, a to zejména v sezoně. Navíc prakticky vůbec nejezdí k plážím. Dostat se sice dá všude MHD, ale bude to znamenat jednu až dvě hodiny denně čekání na bus a mnoho zbytečných km nachozených což v letním vedru nemusí být úplně ono.

Autobusy jezdí hodně klikaté trasy a tak to co by autem trvalo 15 minut, v klidu zabere busem hodinu. Parkování je zdarma všude krom Vallety (dá se zaparkovat ve Florianě a dojít těch 300 metrů pěšky) a s troškou snahy místo na parkování vždy najdete. Pozor u pláží bývají "helou maj frendi" který se tváří, že jsou správci parkoviště, ale ve skutečnosti jsou to jen důchodci, co obírají turisty, kteří neví, že se platit nemusí. Jízda autobusem je taky dost nepohodlná, autobus pořád zrychluje a zpomaluje, prudce zatáčí. Další aspekt jízdy busem, je že je vždy potřeba prokázat se jízdenkou u řidiče a na frekfentovaných zastávkách autobus čeká klidně i několik minut než všichni nastoupí.

Alkohol v krvi je tu legální, takže jedno nebo dvě piva jsou ok. Uličky jsou sice úzké, ale lepší řidič nebude mít problém, a kdyžtak pojedeš holt opatrněji. To stejné řízení vlevo. Okolní provoz vás povede, abyste nejeli špatně. 

No a pak je tu Gozo, které má super pláže a přírodu a tam bez auta nelze smyslupně cestovat jinam než na trase přístav - Victoria.

Bus může být lepší varianta pokud by auto vyšlo draho. Pak se některé segmenty dají dojet Uberem, který není drahý. Benzín stojí 1,34, naftu netankuju, ale ta je myslím za 1,5. Spotřeba bude trošku větší než jsme zvyklí z Česka, protože se opravdu často zastavuje a rozjíždí. V létě zapnutá klimatizace taky spotřebu zvětší.

0 Citovat

Ty ulicky jsou uzsi, ale da se to, pujcili jsme Aygo a problem jsme zadny nemeli. Spis navigace mela problem, ta ve meste navigovala do slepych atd. My jsme zvykli brat auto vsude, tahat veci s detma a do marketu na nakup, to si neumim predstavit, leda si pak kuovat hotel na plazi s jidlem, to pak muze fungovat i bez.

0
20 reakcí