Ahoj/dobrý den,chystám se dlouhodobě vycestovat do zahraničí a bohužel jsem nepromyslel včas zařízení si kreditní karty předtím, než vypovím své zaměstnání.DOTAZ: lze si někde sjednat kreditní kartu, když je človek již nezaměstnaný, tudíž bez pravidelných příjmů?Mohu doložit výpis z účtu s pravidelným příjmem vč. září, ale jíž nejsem v zaměstnaneckém poměru od 1.září.zkoušel jsem se ptát u svých bank s následujícím stanoviskem:- mBank - nelze- Česká spořitelna - nelze, kdybych se zeptal o měsíc dříve ve výpovědní lhůtě, ještě by to šlo- AirBank - neposkytuje kreditní kartyVlastním pouze z minulosti kreditní kartu Diners Pure (verze bez pojištění, bez možnosti dočasné blokace) a proto mi nepřijde bezpečné s ní dlouhodobě cestovat. Nezkoušel někdo Diners Club Pure změnit na Pure Plus? Případně bylo nutné v tomto případě vyplňovat/dokládat opětovně informace o zaměstnání? .

kreditní karta v nezaměstnanosti - kde sjednat?

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

3 reakce

Ahoj/dobrý den,

chystám se dlouhodobě vycestovat do zahraničí a bohužel jsem nepromyslel včas zařízení si kreditní karty předtím, než vypovím své zaměstnání.

DOTAZ: lze si někde sjednat kreditní kartu, když je človek již nezaměstnaný, tudíž bez pravidelných příjmů?


Mohu doložit výpis z účtu s pravidelným příjmem vč. září, ale jíž nejsem v zaměstnaneckém poměru od 1.září.

zkoušel jsem se ptát u svých bank s následujícím stanoviskem:

- mBank - nelze

- Česká spořitelna - nelze, kdybych se zeptal o měsíc dříve ve výpovědní lhůtě, ještě by to šlo

- AirBank - neposkytuje kreditní karty


Vlastním pouze z minulosti kreditní kartu Diners Pure (verze bez pojištění, bez možnosti dočasné blokace) a proto mi nepřijde bezpečné s ní dlouhodobě cestovat. Nezkoušel někdo Diners Club Pure změnit na Pure Plus? Případně bylo nutné v tomto případě vyplňovat/dokládat opětovně informace o zaměstnání?

0

na Slovensku som uz davnejsie menil Pure na Pure Plus. Nic nebolo treba dokladovat, jedine teda pribudol rocny poplatok.

0 Citovat

Měnil jsem vloni Pure na Vintage se zvýhodnění od Lupy a stačilo poslat e-mail, nic se nepredkladalo. 

0 Citovat

Ve Fio pro získání kreditky stačilo, že mi na účet přišla 1. výplata. Nic jiného je nezajímalo, ale účet tam mám dlouhodobě. Z toho vyplývá, že když si nezajistíš před odjezdem nějaký třeba jen krátkodobý příjem, máš u Fio smůlu. Pokud jedeš až za pár měsíců (nebo se mezitím vracíš), šlo by to s nějakou brigádou stihnout. Reiffeisen se ani ptát nemusíš a stejné to asi bude i v jiných bankách. Ve většině zemí se bez kreditky obejdeš. V některých zemích se ale bude shánět auto z půjčovny těžko, respektive výběr se výrazně zúží. Kde všude si ho chceš půjčovat?

0
3 reakce