Zdravím, v březnu si na 9 dní budu půjčovat auto v Anglii. Preferuji půjčení u nějaké velké společnosti (Sixt, Hertz, Avis, ...), než přes zprostředkovatele. Mám následující dva dotazy: 1) U většiny půjčoven nic nepíší o pojištění proti škodě na majetku třetí strany (povinné ručení). Předpokládám tedy, že to je již zahrnuto, je to tak? 2) Co si mohu vybrat, je výše spoluúčasti. Je možné si vybrat tu nejvyšší spoluúčast (většinou £1000) a pak si sjednat u nějaké české pojišťovny cestovní pojištění s krytím spoluúčasti při půjčení auta (většinou do výše právě £1000)? Vychází to takto mnohem levněji, než vzít nulovou spoluúčast přímo od půjčovatele auta. Díky.  .

Půjčení auta v UK

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

1 reakce

Zdravím, v březnu si na 9 dní budu půjčovat auto v Anglii. Preferuji půjčení u nějaké velké společnosti (Sixt, Hertz, Avis, ...), než přes zprostředkovatele. Mám následující dva dotazy:

1) U většiny půjčoven nic nepíší o pojištění proti škodě na majetku třetí strany (povinné ručení). Předpokládám tedy, že to je již zahrnuto, je to tak?

2) Co si mohu vybrat, je výše spoluúčasti. Je možné si vybrat tu nejvyšší spoluúčast (většinou £1000) a pak si sjednat u nějaké české pojišťovny cestovní pojištění s krytím spoluúčasti při půjčení auta (většinou do výše právě £1000)? Vychází to takto mnohem levněji, než vzít nulovou spoluúčast přímo od půjčovatele auta.

Díky.


0

1) Ano.

2) Z českých pojišťoven to dělá myslím jen direct a ještě na omezenou částku a s mnoha výlukami. Jediné rozumné jsou icarhireinsurance a worldwideinsure.

0
1 reakce