Ahoj lidi, mám dotaz pro zkušenější než jsem já. Díval jsem se na ceny pronájmu auta na začátku července a v polovině srpna v Dublinu. Rozdíly v ceně byly obrovské, např. za týden to u srovnatelných aut činilo až 5000 Kč za týden. Je to stálá záležitost, nebo se ceny ještě budou vyvíjet a ty srpnové klesnou? Kdy je vlastně ideální čas na rezervování auta? Ještě jedna otázka trochu mimo. Je velký rozdíl navštívit Irsko začátkem července a v polovině či ke konci srpna? Děkuji.   .

Dublin_ceny půjčovného

Založil ve fóru Půjčení auta

Díky. Zrovna dneska mi shodou okolností dával kolega tip, že si přes Turo před pár léty půjčovali auto na Hawaii. Díval jsem se, ale Turo mi žádné auto v Dublinu nenašlo. Dneska cena / 1 den u automatu vylezla ze sobotních cca 250 € na cca 400 €. Vím že to kolísá a budu to příležitostně sledovat, ale že by to slezlo třeba na 50 € asi pravda nebude.

0 Citovat

Ahoj, možná je to rada trochu mimo, ale zrovna jsem řešil půjčovnu v Edinburgu a z 18k/týden jsem se dostal na méně než polovinu, když jsem si auto půjčil o město dál (půl hodina vlakem z centra :D ). I když nevím, jestli je blízko Dublinu dostatečně velký město, kde by byla půjčovna.

0 Citovat

@divan : aha tak promem je v automatu, manual maji za 100/den. Ale jestli neni zdravotni problem tak se to naucis za pul hodiny.

Turo v Irksu nefunguje :(

0 Citovat

A co car sharing? Neznám podmínky, jestli nevyžadují irský řidičák, nebo pobyt, ale cenově to je třeba 100 euro denně pro víkendové půjčení. To není málo, ale lepší než 250. 😁

0 Citovat

@Áčko: ahoj, díky za radu. U nás je problém v tom, že auto potřebujeme vrátit ideálně v Dublinu někdy kolem 20 hod. Než bychom se z letiště přesunuli do/z nějaké lokální půjčovny nám zabere určitě hodinu, k tomu otvíračka lokálních půjčoven bývá vesměs po-pá od cca 7-8 do cca 17. Zkrátka nám v tomhle konkrétním případě lokální půjčovna ani časově (a to i s ohledem na to, že to chceme jen na 2 dny a každá chybějící hodina je v takovém případě významné mínus), ani místem nevyhovuje. Za jiných okolností může být to co navrhuješ dobrým řešením a už jsme ho v minulosti využili.

0 Citovat

Všem moc dík za rady. Náš závěr je zatím ten, že pokud klesne cena na nějakou rozumnou hodnotu (tomu ale moc nevěřím) tak si auto půjčíme. Pokud ne, tak dopravu zkombinujeme za pomoci občasného odvozu autem našimi známými + busem.

0 Citovat

Zkus pres priceline.com. Ja ted bral na 3 dny za 186usd (srpen). Je to vcetne TP a CDW. V prepoctu je to porad za 1500kc/den, ale lepsi nez za 4-5tis/den.

0 Citovat

@Eda Novak: díky, zkusil jsem to. Na 2 dny kolem půlky června mi to nejlevněji nabízí v automatu Economy Car Toyota Yaris or similar za 449 USD / den :-(.

0 Citovat

divan napsal(a):

@Eda Novak: díky, zkusil jsem to. Na 2 dny kolem půlky června mi to nejlevněji nabízí v automatu Economy Car Toyota Yaris or similar za 449 USD / den :-(.

Asi delas neco spatne… na 3 dny mi to hazi v pulce cervna 352usd (cca 120usd/den)… jasne, porad je napaleny, ale je to 4x min nez co pises

 

 

0 Citovat

@Eda Novak: tam nic špatně dělat asi nejde. Připomínám znovu, že mluvím celou dobu o automatu - viz screenshot. Ty se pravděpodobně díváš na manuál.


snimek-obrazovky-2022-04-28-152720.jpg

0 Citovat

A co si najmout řidiče, co nemá problém s manuálem? Nevyjde to levněji? Nedávno psali, že ministerský řidič bere dle tabulek 20 hrubýho. 

0 Citovat

@tmx: poslal jsem ti soukromou zprávu

0 Citovat

Ok, moje chyba. 

0 Citovat

Problém vyřešen: auto si nepůjčíme. Díky irským známým, u kterých budeme částečně bydlet a kteří nás na většinu míst kam chceme/potřebujeme zavezou, nebo v některých případech nás zavezou aspoň na zastávku busu a pak nás na ní zase vyzvednou. Podle kamarádky i Irové nad těmi šílenými cenami za půjčení kroutí hlavou.

0 Citovat

Ja teda hlavou nekroutim ale klidne bych se nechal najmout:-) tmx to sice myslel jinak s temi 20 hrubeho ale ja bych se s 20 e na hodinu dal ukecat Samozrejme plus benzin  

Ale vazne i tech 352 e za 3 dny je sila To by se mi i vyplatilo vozit po Irsku 2-3 lidi ( 4 ) Nissan Almera spotreba asi 8,4 Najezd do Dublinu na letiste by ale musel byt extra:-) Spis vyzvednuti v Corku

0