Ahojte,  radi by sme sa vydali tento rok objavovať krásy Toskánska. Máme v pláne letieť Pisa/Florencia podľa ceny letenky, ale chceme ísť aj do miest, ktoré sú typické pre Toskánsko. Samozrejme vieme, že auto je najlepšie riešenie, tu ale nastáva malý problém, nakoľko sme skôr šoféri mierne pokročilí, resp. príležitostný. Chcem sa preto spýtať, či má pre nás cenu vôbec si auto v Toskánsku prenajať, či budeme schopný dostať sa z bodu A do bodu B. Nechceme auto na celý čas, možno tak na dva-tri dni a určite by sme obišli dialnice, aby sme sa vyhli davu a videli čo najviac , automatika je samozrejmosťou, aby to náhodou trápne na križovatke nezdochlo.   Za pozitívne a motivačné odpovede Vám vopred ďakujem :)  .

príležitosný šofér - autom po Toskánsku

Založila ve fóru Půjčení auta

7 reakcí

Ahojte, 


radi by sme sa vydali tento rok objavovať krásy Toskánska. Máme v pláne letieť Pisa/Florencia podľa ceny letenky, ale chceme ísť aj do miest, ktoré sú typické pre Toskánsko. Samozrejme vieme, že auto je najlepšie riešenie, tu ale nastáva malý problém, nakoľko sme skôr šoféri mierne pokročilí, resp. príležitostný. Chcem sa preto spýtať, či má pre nás cenu vôbec si auto v Toskánsku prenajať, či budeme schopný dostať sa z bodu A do bodu B. Nechceme auto na celý čas, možno tak na dva-tri dni a určite by sme obišli dialnice, aby sme sa vyhli davu a videli čo najviac , automatika je samozrejmosťou, aby to náhodou trápne na križovatke nezdochlo.  


Za pozitívne a motivačné odpovede Vám vopred ďakujem :)

0

Neviem či dobre rozumiem otázke :) ale ak ste schopní dostať sa u nás z bodu A do bodu B, nevidím žiaden dôvod, prečo by ste to nemali byť schopní to isté zvládnuť v Toskánsku.

Doprava v tej oblasti je porovnateľná s dopravou u nás (živelnejšie je to v Taliansku vo veľkomestách a  smerom na juh...). Ešte doma si stiahnite offline navigáciu a zadajte si tam súradnice konkrétnych miest , kam sa chcete dostať (parkovisko a pod.) a nevidím žiaden dôvod, prečo by ste to nemali zvládnuť.

0 Citovat

Ďakujem  za potešujúcu odpoveď:) V niečo také som dúfala...Ospravedlňujem sa za blbý popis situácie, ale neviem sa moc vyjadovať cez online svet :)

0 Citovat

Hlavne si predtým pozrite a prečítajte aspoň pár diskusií k požičaniu auta (kreditka, poistenie,..... a podobne), aby ste boli pripravení aj na tieto veci.

Už samotné šoférovanie potom je detail. :)

0 Citovat

Já tedy nevím, ale dálnice je (na trošku delší vzdálenosti) výrazně rychlejší a bezpečnější a tam na nezkušeného řidiče méně nástrah (méně křižovatek, přechodů...). Pro všeobecnou bezpečnost by bylo lepší, kdyby tazatel vůbec za volat nelezl (ani u nás). 

0 Citovat

rsaf napsal(a):

Já tedy nevím, ale dálnice je (na trošku delší vzdálenosti) výrazně rychlejší a bezpečnější a tam na nezkušeného řidiče méně nástrah (méně křižovatek, přechodů...). Pro všeobecnou bezpečnost by bylo lepší, kdyby tazatel vůbec za volat nelezl (ani u nás). 

Tak do Toskánska asi nejedeš abys to profrčel po dálnici, ne?

0 Citovat

rsaf napsal(a): Pro všeobecnou bezpečnost by bylo lepší, kdyby tazatel vůbec za volat nelezl (ani u nás). 

Věřím, že ty jsi byl vyježděný hned od první minuty za volantem, ale někteří prostě potřebují postupně nabrat zkušenosti ;-) 

Jinak máš pravdu v tom, že v Itálii je jen málo míst, kde dává smysl dálnice objíždět. Často jsou souběžné silnice dost plné a doba jízdy klidně dvojnásobek a víc. 

0 Citovat

no hlavne v Talinsku si dat pozor na tie monitorovane rezidencne zony ZTL, to najvacsie peklo, ktore moze predrazit lacnu letenku a lancny rental.

0
7 reakcí