Ahoj, poprvé v životě si budu pujčovat auto na dovolené a přes Rentalcars.com jsem si našla nejvýhodnější nabídku od Keddy - Renault Clio na týden z Lisabonu do Fara. Konec července. Nejdřív tam byla cena myslím 7000Kč,a le u placení se to vyšplhalo až na 15 000Kč. Žádné přidané pojištění myslím nemáme. Jsem řidička a je mi 30 let. Příplatek za vrácení v jiném městě je 67 euro. Teď jsem hledala jen tak auto na ten samý termín, ty samá města a vychází to jen na těch max 7000kč. Není ta moje celková cena 15000 moc vysoká? A jestli ano, můžu to zrušit bez ztráty peněz?   Jo a můžu si u téhle pujčovny bez kreditky? Píšou, že ne, ale radši se ptám i vás již zkušených. Budu si ji muset asi zařídit. Díky.      .

Půjčení auta bez kreditky (Keddy by Europcar) a není má cena příliš vysoká?

Založila ve fóru Půjčení auta

19 reakcí

Ahoj,

poprvé v životě si budu pujčovat auto na dovolené a přes Rentalcars.com jsem si našla nejvýhodnější nabídku od Keddy - Renault Clio na týden z Lisabonu do Fara. Konec července.

Nejdřív tam byla cena myslím 7000Kč,a le u placení se to vyšplhalo až na 15 000Kč. Žádné přidané pojištění myslím nemáme. Jsem řidička a je mi 30 let. Příplatek za vrácení v jiném městě je 67 euro.

Teď jsem hledala jen tak auto na ten samý termín, ty samá města a vychází to jen na těch max 7000kč. Není ta moje celková cena 15000 moc vysoká? A jestli ano, můžu to zrušit bez ztráty peněz?

 

Jo a můžu si u téhle pujčovny bez kreditky? Píšou, že ne, ale radši se ptám i vás již zkušených.

Budu si ji muset asi zařídit.

Díky.

 

 

0

No nevim, jestli s tim nemate zadne zkusenosti, radsi to zrusit. Vy musite vedet, proc mate takovou a takovou cenu. 
Nejdriv doporucuju si radne nastudovat problematiku pujcovani aut, precist si podminky rentalcars a hlavne podminky te pujcovny.🤭 Rentalcars neni pujcovna, ale zprostredkovatel.

Jsou pujcovny, co pujcuji i na debetku, ale tech je malo. Jestli chcete mit klid, zaridte si kreditku na pujcovani aut.

0 Citovat

Nestrašit. Na debetku si půjčuji celý život a žádný problém. Ano, chce si to vše projít dopředu a pro jistotu si udělat printsreen nabídky. Je ale fakt, že nejsem riziková skupina. 

0 Citovat

15000 Kč na týden je opravdu moc, asi jste si tam neodškrtla pojištění nebo něco takového. Cvičně jsem si zkusil vyhledat na EconomyCarRentals nabídku na týden 24.-31.7. z letiště Lisabon a je to od 6000 Kč. Jinak zrušit to jde bezplatně (vrátí celou sumu) do 2 dnů před termínem pronájmu.

0 Citovat

Jo a vrátí mi při zrušení všechny peníze? Píšou o nevrácení nějaké zálohy, ale to je asi ta záloha, co člověk platí až na místě.

0 Citovat

Jestli jste rezervovala přes RentalCars, tak jste už zaplatila cca 10% zálohu (= poplatek RentalCars), zbytek budete doplácet na místě v půjčovně. Takže pokud rezervaci zrušíte, vrátí vám celou zaplacenou zálohu. Nic dalšího ve hře snad není.

0 Citovat

EconomyCarsRentals muzu doporucit, tak jak pise mirjur  48 hodin dopredu vraceji celou castku , nevim o jakou zalohu by melo jit na miste , pri rezervaci je mala zaloha dopredu , pak prijde voucher od koho to je  a zbytek se resi na miste , Na miste se da sjednat dalsi pojisteni , vetsinou pri plnem pojisteni se tim da vyresit  vratna  kauce  ktera je blokovana na karte po dobu vypujcky  

V posledni dobe ceny pujcovneho hodne vzrostly a navic ten termin je vrchol sezony i kdyz v soucasne covidove dobe  to bude zase trosku jine asi  

Mozna by stalo za uvahu na cestu s Lisabonu do Fara  vyuzit verejnou dopravu ,at uz vlak nebo bus  a auto si pujcit az ve Faru  V Lisabonu je auto zbytecne a i ta cesta mezi  Lisabonem a Farem  neni az tak zajimava ,pokud nechcete hned projizdet mista na pobrezi  Po absolvovani Lisabonu  ( i vylety tam jdou bez auta ,napr Sintra , Cabo de Roca , ) bych vyuzil  ten vlak nebo bus  a pak si pujcil na letisti ve Faru  auto  (zalezi i kde mate ubytovani -nejvyhodnejsi je asi Albufeira ) no a projel si pak cele pobrezi v klidu az k majaku do Sagres   s temi atraktivnimi misty  ( I zpet k Faru a k Tavire je toho dost k videni ) no a pak  na letisti vratil auto  ,odpadne castka za  vraceni jinde  i naklady na cestu mezi  Lisabonem  a Farem , samozrejme zalezi kolik vas je ...ale promo jizdenky  se daji koupit dost levne 

Nevim jak to je ted od Economy jsem pujcoval naposledy v 2018 ,ale zalezi od koho to pak je , kvuli depozitu Nekerte pujcovny chcteji dost znacnou blokaci ,proto obetuju  neco navic za nulovou spoluucast a plne pojisteni , taky  neni pravda ze debetka staci , mnohde na debetku nepujci 

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Jestli jste rezervovala přes RentalCars, tak jste už zaplatila cca 10% zálohu (= poplatek RentalCars), zbytek budete doplácet na místě v půjčovně. Takže pokud rezervaci zrušíte, vrátí vám celou zaplacenou zálohu. Nic dalšího ve hře snad není.

Mám dojem, že tohle se liší rezervaci od rezervace. Občas může záloha propadnout. Je potřeba číst podmínky dané rezervace u dané půjčovny přes RentalCars.

0 Citovat

Odporucam vam to zrusit ak su prijatelne podmienky ( urcite ich mate v maili). Pri poziciavani cez rentalcars treba mat pripravenu kreditku na zalohu za auto (1500€+) ktora plati sa takmer vzdy. Ak s tym nemate skusenosti tak radsej by som si auto bookol priamo cez stranky pozicovne ( pripadne si vyhladajte nejaku miestnu autopozicovnu cez google s dobrym hodnotenim, ja napisem do googlu napr len Lisabon airport car rent, a podla hodnoteni si vyberem vacsinou nejaku miestnu pozicovnu, a porovnam ceny) Vyhodou ked si objednate auto priamo cez pozicovnu je lacnejsie poistenie (toto vam urcite odporucam zakupit, nikdy neviete co sa stane a mozete prist napr ako ja o 800€ za rozbite svetlo) a pri zakupeni poistenia priamo u pozicovne nie je potrebne zlozit zalohu za auto a teda nepotrebujete kreditku ( pripadne niekedy treba zaplatit zalohu 100-150€ ak vase poistenie nekryje napriklad okna, pneu..). Tiez na vas nebudu pri preberani skusat rozne finty, ze vam auto nedaju ak nemate poistenie ( aj keby ste si cez rental cars zakupili tak casto toto skusaju, kedze nemate poistenie od nich) 

V pripade ak mate ale kreditnu kartu tak pozicanie cez rentalcars tiez nie je zly napad. Teraz sa vam ta cena pravdepodobne navysila o full poistenie pretoze maju to tak na stranke, ze to vyzera ze nato musite kliknut :) Vyhoda tohoto je ze v pripade poistnej udalosti sa jednoduchsie situacia riesi kedze ju mozete s rentalcars riesit v nasom jazyku. 
nevyhoda je ze autopozicovne toto positenie nekaceptuju a snazia sa vam nanutit ich poistenie ktore musite odmietat, a musite zaplatit aj vyssie spominanu zalohu na ktoru treba mat kreditku.

Toto su len vseobecne informacie, kazda pozicovna to moze mat inak, treba vsetko citat :) 

0 Citovat

Osobně mám s debetní kartou bezproblémovou zkušenost všude možně po Evropě. Ale vždycky bookování přímo přes půjčovnu (klidně si nejdřív srovnat ceny přes rentalcars a pak jít přímo) a s plným pojištěním od půjčovny, jinak můžou chtít velmi vysoké kauce.

0 Citovat

Osobně zkušenost s debetní v USA (včetně Hawaii), NZ, AUS, UAE, Ireland... Ano, někde je to trochu o dohadování a pro jistotu vše tisknout, protože podmínky se mohou v čase měnit. Kdo chce mít klid, tak samozřejmě kreditku, u mě je to spíš z principu, že kreditku nechci. 

0 Citovat

Zkušenost s debetní v USA (včetně Hawaii), NZ, AUS mám taky, ale kvůli půjčení auta v Ománu na letišti jsem si musel narychlo zařizovat kreditku. Tam by se před 3 lety dala sehnat asi jen nějaká místní půjčovna, ale to by bylo složité domlouvat předem. Myslím, že Mikir si v Muscatu vyřídil půjčení až v hotelu.

0 Citovat

Tak zrovna v Ománu se mi podařilo půjčit přes rentalcars před pár lety Corollu předposlední model na debetku, samozřejmě si zablokovali depozit a ten později vrátili. Když se teď zpětně dívám na podmínky, měli tam napsáno credit card requested. Dokonce jsem si nevšiml jedné šikany a orazítkoval zadní nárazník, při vracení a kontrole jsem si šikovně stoupl na to místo a naštěstí si ničeho nevšimli. Byl do Budget Muscat Downtown, týden vycházel na 4500. Kreditku jsem nikdy nevlastnil. Snažím se poslední dobou vybírat lokální půjčovny a sjednávat plné pojištění bez spoluúčasti.

0 Citovat

Ano, prave ze jsem mel rezervaci  pres EconomyCarRenatals ,ale kdyz jsme prijeli na hotel  v Muscatu ,zjistil jsem, ze je vyhodnejsi si pujcit auto primo na hotelu , stihl jsem tu lhutu tech 48 hodin ,zrusil  Economy zdarma ( trochu jsem s tim pocital, ze tam bude neco mistniho ,tak  jsem nemel rezervaci  hned od zacatku  ) no a na hotel mi borec privezl  Duster ,depozit ,zadny ,kreditka taky ne , jen zapsal cislo ridicaku  (mel jsem pro jisotu i ten mezinarodni papirovy  ,nechtel ho ) meli jsme to na 3 dny ,pak jen telefon, jestli si to muzeme nechat jeste o den dele a cena byla slusna ..,,nikdo nic nekontroloval,  takze spokojenost ,taky se uz vic snazim pujcovat lokalni autopujcovny  ,nez ty  letistni  

0 Citovat

Mikire, jediná země, kde opravdu striktně vyžadovali mezinárodní řidičak (naštěstí jsem ho měl) byly Emiráty. Jenže půjčení auta tam bylo (dle meho názoru) zbytečné, cesty o mnoha pruzích, kde podle navigace stejně nestihneš včas odbočit, kromě Dubaje, Sharjahu, Abu Dhabi a hor nic moc zajímavého, "oázy", poušť, ropna pole, Fujajrah zklamání,  tam bych si už auto nepůjčil, dá se zrovna tam žít bez něj.

0 Citovat

Pro mě je problém čas. Lokální půjčovny beru v případě, že se dají objednat dopředu. Naposledy Madeira a spokojenost. Ale např. v USA potřebuju hned po příletu vypadnout a ujet minimálně 300km. A po pravdě řečeno, vrácení auta na letišti je u globálních půjčoven taky příjemně rychlá záležitost.

0 Citovat

Floodland, pravda. Ale už i ty lokalni půjčovny mívají své www stránky, kde rezervační systém funguje online nebo alespoň na zaklade zaslání poptavky. S Madeirou souhlas.

Státy jsou specifické, taky se to tam lehce zhoršilo pro půjčování s debetkou, mají lehce horší podmínky, chtějí třeba depozit místo 100 200$ a naposledy chtěli vidět i letenky pryč ze země. Ale zrovna jedna z velkých půjčoven měla na letišti v Miami velké reklamy, že půjčují bez podmínek i na debetky. Tam jsem zatím k plné spokojenosti využíval economycarrentals a i když nemám Facebook, dala se tam pomocí promo kódu lehce snížit i ta jejich záloha.

0 Citovat

Malej deposit mi nevadí. V poslední době jsem párkrát bral auto přes BA Holidays a tím, že je to prepaid, tak je karta moc netrápila. Co mě vadí, že pokud si to člověk moc nepohlida, tak si to personál hází na svůj věrnostní program. Zkušenost z US opakovaně.

 

 

0 Citovat

 

Děkuju Mikiri za radu. Zrušila jsem rezervaci, tak snad peníze přijdou. Asi si fakt pujčime auto až na jihu. Je fakt, že v Portugalsku je vše na pobřeží a tím vlakem se to projet dá.

Jedeme Porto - Lisabon - Faro  - 9 dní.

 

 

 

mikir napsal(a):

EconomyCarsRentals muzu doporucit, tak jak pise mirjur  48 hodin dopredu vraceji celou castku , nevim o jakou zalohu by melo jit na miste , pri rezervaci je mala zaloha dopredu , pak prijde voucher od koho to je  a zbytek se resi na miste , Na miste se da sjednat dalsi pojisteni , vetsinou pri plnem pojisteni se tim da vyresit  vratna  kauce  ktera je blokovana na karte po dobu vypujcky  

V posledni dobe ceny pujcovneho hodne vzrostly a navic ten termin je vrchol sezony i kdyz v soucasne covidove dobe  to bude zase trosku jine asi  

Mozna by stalo za uvahu na cestu s Lisabonu do Fara  vyuzit verejnou dopravu ,at uz vlak nebo bus  a auto si pujcit az ve Faru  V Lisabonu je auto zbytecne a i ta cesta mezi  Lisabonem a Farem  neni az tak zajimava ,pokud nechcete hned projizdet mista na pobrezi  Po absolvovani Lisabonu  ( i vylety tam jdou bez auta ,napr Sintra , Cabo de Roca , ) bych vyuzil  ten vlak nebo bus  a pak si pujcil na letisti ve Faru  auto  (zalezi i kde mate ubytovani -nejvyhodnejsi je asi Albufeira ) no a projel si pak cele pobrezi v klidu az k majaku do Sagres   s temi atraktivnimi misty  ( I zpet k Faru a k Tavire je toho dost k videni ) no a pak  na letisti vratil auto  ,odpadne castka za  vraceni jinde  i naklady na cestu mezi  Lisabonem  a Farem , samozrejme zalezi kolik vas je ...ale promo jizdenky  se daji koupit dost levne 

Nevim jak to je ted od Economy jsem pujcoval naposledy v 2018 ,ale zalezi od koho to pak je , kvuli depozitu Nekerte pujcovny chcteji dost znacnou blokaci ,proto obetuju  neco navic za nulovou spoluucast a plne pojisteni , taky  neni pravda ze debetka staci , mnohde na debetku nepujci 

0 Citovat

Anna Pleslová napsal(a):

 

Děkuju Mikiri za radu. Zrušila jsem rezervaci, tak snad peníze přijdou. Asi si fakt pujčime auto až na jihu. Je fakt, že v Portugalsku je vše na pobřeží a tím vlakem se to projet dá.

Jedeme Porto - Lisabon - Faro  - 9 dní.

 

No my jsme byli  3X  a prave jednou jsme tohle  absolvali, jen opacne  s Fara do Lisabonu a do Porta  do Lisabonu jsme jeli autobusem (s Albufeiry) a do Porta pak vlakem   Dvakrat jsme pak byli v Albufeire a meli auto a projeli si vsechny ty mista na pobrezi 

Doporucuju si zajistit  ubytovani  vcas ,my jsme byli prave jednou na tom prelomu cervence a srpna  (normalne jezdime  cerven nebo zari )  nechal jsem se nalakat na letenky za 20 euro za jeden smer  ve vrcholu sezony  (pred covidem ) No a pak horko tezko sehnal  pres booking.com  tyden v Albufeire  za  500 euro dvouluzak  v hotelu   (vetsinou bereme apartman nebo studio  pro dva , cenove  250 -350 euro/ tyden   vseobecne kdekoliv  )

Jinak krome tech  nejznamejsich mist  zapadne od  Albufeiry  ,ktere jsou fakt super se nam moc libilo  koupani na Ilha de Tavira   jede tam privoz  auto nechate na parkovisti pred privozem  (radeji prijet drive ,pak uz byva problem se zaparkovanim ) Jedna se o 11 km dlouhy a 150 m az 1km siroky  ostrov za privozem je kemp i s chatkami a restaurace,  ale pak dal uz je prirodni rezervace  a tak jak byla plaz v Albufeire nacpana  v ten vrchol sezony tam je to volne   Primo v Albufeire doporucuju popojit  po te prvni plazi smerem na vychod az k tem skalnatym utvarum  tam to je  uz volnejsi 

Smozrejme skovosty  jako jsou plaze u Portimaa nebo Lagosu se nedaji vynechat ,mezi Albufeirou a Sargosem je asi 100 km takze v pohode kazdy den treba jinam  Do Fara  je asi 40 km 

My mame letos  Lisabon na konec cervna  na 3 noci (Lisabon jsem koupil z Dublinu za  5 euro ) a jeste nevime co podnikneme dal ,ale odlety z Fara  do Vidne nebo z Porta do Vidne jsou lepsi cenove nez z Lisabonu 

0
19 reakcí