Ahoj, nepůjčovali jste si někdo "obytné" auto v Arménii? Resp. představoval bych si Ladu Nivu se střešním stanem. V Gruzii umím normálně dohledat, v Arménii vůbec nic. Díky Lukáš  .

Půjčení auta v Arménii - střešní stan

Založil ve fóru Půjčení auta

11 reakcí

Ahoj, nepůjčovali jste si někdo "obytné" auto v Arménii? Resp. představoval bych si Ladu Nivu se střešním stanem. V Gruzii umím normálně dohledat, v Arménii vůbec nic.

Díky

Lukáš

0

Když to nenajde google, tak to asi není. Pochybuju, že to někdo ze zdejších přispěvatelů (možná kromě tebe) využil v Gruzii nebo jinde v Evropě a blízkém okolí. V Africe to chápu, ale proč v Arménii? Proč raději nespat ve stanu na zemi?

0 Citovat

Je to výrazně pohodlnější, rychlejší na postavení a v konečném důsledku i levnější - kvůli stanu musím mít odbavene zavazadlo, na spacák mi stačí prirucak.

0 Citovat

Když tě zdržuje stavění stanu, můžeš si koupit samorozkládací: https://www.4camping.cz/c/stany/...aci-stany/

Pochybuju, že by příplatek za takové speciální auto byl nižší než příplatek za odbavené zavazadlo. Možná tak při cestě na pár dní. S miniaturním zavazadlem bys asi nejel, takže porovnáváš s větším kabinovým, předpokládám (ale i v porovnání s malým pochybuju).

0 Citovat

Máš něco proti hotelům? Je to Arménie, tam bych spaní ve střešním stanu neriskoval, naopak ideání je spát co nejníže a schovaný za terénem. Pořád se tam ještě střílí.

Tohle tam asi neseženeš, když už tak půjčit offroad a do něj koupit matraci.

0 Citovat

Hotely jsou super, ale třeba u jezera Kari nejsou. Lezeme na Aragac a ideální je vyrazit brzy rano takže tam potřebuju přespat. 

Jinak já si umím sebou sbalit stan a když to nepůjde jinak, vezmu ho. Jen je prostě tohle moje preferovana varianta. 

Každopádně díky oběma. 

0 Citovat

Na spaní na matraci v autě se sklopenými zadními sedadly by stačilo i delší kombi nebo raději SUV. Já jsem takto spal posledně v Austrálii na karimatce v Mitsubishi Outlander. Je fakt, že pro dva lidi by to bylo těsné a hůř se v noci vystupuje třeba na záchod (ale to není ideální asi ani ze střešního stanu). Nejlepší je nafukovací karimatka, která zabere minimum objemu v batohu a ty dražší jsou i velmi lehké.

0 Citovat

doctorex napsal(a):

Hotely jsou super, ale třeba u jezera Kari nejsou. Lezeme na Aragac a ideální je vyrazit brzy rano takže tam potřebuju přespat. 

U startovního bodu na Aragac (výzkumná stanice) je i restaurace s pár pokoji, kde se dá levně přespat

0 Citovat

Tak super, to jsem nevěděl. Tím to mam vyřešené. Díky. 

0 Citovat

Možná bych se příležitostně podíval na reálné rozměry střechy Nivy...

0 Citovat

To jsem si taky říkal, ale fotek se stanem na Nivě se dá najít dost: https://cz.pinterest.com/pin/205...185843974/

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Možná bych se příležitostně podíval na reálné rozměry střechy Nivy...



https://overlando.com/p/lada-niv...mping-car/

Ještě nějaká připomínka? Tohle jsem měl a normálně to i) existuje, ii) funguje.

0
11 reakcí