Zdravim, chcem sa spytat, ci ma niekto osobnu skusenost s pozicanim auta na Malte. Klasicke pozicovne ako Sixt a Hertz su dost drahe, Goldcar a Europcar zase neponukaju full-to-full podmienky na tankovanie nadrze. Na tripadvisor som sa docital, ze je lepsie pozicat si od lokalnej pozicovne, ale bol by som rad za nejake skusenosti  .

Pujceni auta - Malta

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

7 reakcí

Zdravim,
chcem sa spytat, ci ma niekto osobnu skusenost s pozicanim auta na Malte. Klasicke pozicovne ako Sixt a Hertz su dost drahe, Goldcar a Europcar zase neponukaju full-to-full podmienky na tankovanie nadrze. Na tripadvisor som sa docital, ze je lepsie pozicat si od lokalnej pozicovne, ale bol by som rad za nejake skusenosti smiley
Diky!

0

Osobná skúsenosť s požičaním auta na Malte.
Prvý raz /2012/ s klasickou spoločnosťou /Avis, Hertz/ všetko v poriadku, nejaký upsell ale v rámci slušnosti, dokonca ani predĺženie prenájmu o jeden deň priamo na pulte nestálo výrazne viac.
Druhý krát, /2015/ som bookoval cez brookera. Bol z toho spomínaný Goldcar. Asi je najlacnejšia na letisku lebo bola na kiosku celkom fronta. Po obligátnych papierovačkách som dostal ponuku na "free mind" poistenie za cca 200€ na týždeň. Samotné požičanie stálo nejakých 80€ na týždeň. Pretože dlhodobo používam svoje nezávislé poistenie som úžasnú ponuku odmietol. Potom nastalo intenzívne presviedčanie a argumentácie. Bol som neoblomný, tak si vypýtali depozit. Tým zlomili všetkých v rade predo mnou. Depozit bol cca 2000€. Neberú všetky kreditky, takže ak nemáte dostatočný kredit ste v pasci. Ja som mal, tak si pekne stiahli z karty uvedené peniaze. Potom nasledovala cesta na parkovisko. Dostal som Peugeota 1007, ktorý mal tak seknuté koleso, že v plechovom disku bolo 5 cm véčko a na pneumatike sa robila bublina lebo bola poškodená bočnica. Nechcel som riskovať defekt niekde na Goze tak som ho odmietol. Nasledovala cesta späť na terminál a znova papierovačky. Takže prvých pár hodín bolo tour de parkovisko a letisko na ostrom slnku. Aspoň sme sa opálili. Potom sme dostali Fabiu, takže aspoň to bolo lepšie, že sme zmestili bagáž do kufra. S autom neboli problémy žiadne. Vrátenie tiež prebehlo v pohode. Dokonca aj spomenutý depozit sa vrátil cca za týždeň po návrate z Malty. Na kiosku strašili zákazníkov s mesiacom.
Problémy začali cca 3 mesiace po vrátení. Jedného dňa som mal kreditku chargovanú cca 80€ platbou. Keď som zistil, že ma chargoval Goldcar, tak som ich kontaktoval telefonicky aj mailom viackrát a bez odozvy. Tak som na to šiel cez banku. Po dvoch mesiacoch po reklamácií cez banku a kartovú spoločnosť sme dostali odozvu, že to bolo za pokutu, za parkovanie. V tomto momente som nad tým mávol rukou aj keď som si nebol vedomý, že by som niekde nesprávne parkoval. Kašlal som na to. Našťastie som si ďalší deň opäť pozrel mail a policajný protokol od Goldcaru a ajhľa! Pokutu dostal Peugeot a nie škodovka. Keďže Goldcar nereagoval znova, som začal kolotoč reklamácie cez banku. To už som napísal aj mail brookerovi, cez ktorého som rezervoval auto. Po ďalších dvoch mesiacoch sme dostali nový policajný protokol, tentokrát, že som nesvietil v tuneli. ŠPZ už sedela, čo nesedelo bol dátum spáchania priestupku - cca 3 mesiace po návrate z Malty. Čerešničkou na torte bolo, že Goldcar opäť chargoval moju kreditku ďalšími 70€. To už som bolo veľa asi aj na kartovú spoločnosť, takže po ďalších 2 mesiacoch /na konci roka/ mi boli obe sumy vrátené. Neviem, či Goldcarom alebo bankou. Každopádne Goldcar asi chce byť verný svojmu menu a je to dosť podivná zlatokopka.
Takže pokiaľ chcete šetriť svoje nervy, čas a kreditku, tak Goldcar radšej nie.

0 Citovat

Dik za info, tvoja Goldcar skusenost je podobna ako vacsina ostatnych, ktore som cital. Bol som na 99% rozhodnuty ich nebrat, teraz uz som na 100%

Medzitym som objavil nasledovne pozicovne s dobrymi reviews na tripadvisor a inych strankach:
Percius Car Hire
Compass Car Hire
Swift Car Hire
Josef Car Hire
Ray Bezzina Car Hire
Princess Car Hire
Freeways Auto Rental Malta

Ak by mal niekto konkretne skusenosti, budem rad.

0 Citovat

Zdravím!

Ve čtvrtek se chystáme s přítelem na Maltu, celkem na 3 dny a zvažujeme jestli půjčíme auto, nebo si vystačíme s MHD. Byl jste tam teď někdo, jaká je situace? Doporučujete spíše MHD nebo auto? Jestli bus - na kolik vyjde 3 denní jízdenka, jestli lze zakoupit? zatím jsem našla jen 7-denní, 21€.

Co se týče půjčení auta - jaké doporučujete společnosti? Budeme bydlet ve Sliemě. Je lepší řešit půjčení auta na místě nebo předem online?

Moc děkuji za tipy! :-)

0 Citovat

Asi se ozve nekdo kdo, byl na Malte  nedavno , my jsme tam byli v dobe , kdy jeste jezdily jako super turisticka atrakce stare  busy, nechapu proc si je neudzeli , ovsem uz tehdy  tak jak si vetsinou auto pujcime, jsem byl rad  , ze ho nemame ,kdyz jsem videl  , jak to funguje a snad nikde v zadne zemi neni tak  mala maximalni povolena rychlost  , to uz snad je lepsi kolo , v Bugibbe  jsme dokonce narazili na pujcovnu kterou provozuje  cech 

Jinak atobusova sit  velice husta , krom toho turisticke trasy vyletnimi busy s moznosti libovolneho vystoupeni a nastoupeni  podle me na Malte je auto spis na obtiz 


0 Citovat

letuško mrkni do cestopisů. Nedávno jsem tam viděl něco maltě.

0 Citovat

Ahoj, 

v polovině listopadu jsme si půjčovali auto na Maltě na 4 dni. Po všech těch recenzích na internetu jsem měl celkem hrůzu. Ať už z půjčovny aut nebo z řidičů na maltě. Po chvílí brouzdání jsem narazil na menší rodinnou půjčovnu Josef Car Hire. Za mě mohu jednoznačně doporučit. Půjčení vychází zhruba na 1000 kč/den (v sezóně asi víc). Rozhodně doporučuji si vzít auto s automatickou převodovkou. 

Veškerá komunikace a zamluvení proběhlo přes mail. Na letišti přesně ve smluvený čas na nás čekal chlápek s mým jménem na papíře. Všechno nám vysvětlil, pokecal, poradil a mohli jsme jet. Na Maltě se jezdí vlevo, takže ze začátku je to velký nezvyk, ale za den si zvyknete. Hlavní silnice bývají dvouproudé v každém směru a jsou mezi s sebou oddělené. Světelnou křižovatku na maltě moc nenajdete, vše je řešeno kruhovým objezdem (Někdy najdete i pouhé kolečko uprostřed křižovatky - i to je kruháč). Ve městě jsou silnice trochu horší - jsou hodně úzké a pro jedno auto. Stejně tak nějaké okresní silnice mezi vesnicemi - hodně úzké, po stranách ohraničené kamennými zídkami a počítejte s tím, že pokud vám tam někdo vjede, bude chtít projet bez ohledu na to, jestli vás odře nebo ne. Všimli jsme si že snad každé čtvrté auto na Maltě je nabourané (proč asi :))

Jako navigaci doporučuji jednoznačně Waze. Hlavně ne google, díky kterému jsme se kolikrát ztratili nebo špatně odbočili. 

Na hlavních silnicích je spousta radarů a rychlost je hodněkrát snížena 30km/h někdy podle mě úplně bezvýznamně. Ale pro jistotu jsme rychlost dodržovali a žádná pokuta nám zatím nepřišla. 

Tak nějak jsme projeli celý ostrov (včetně Gozo, kam jsme se vydali pomocí trajektu). Spotřebovali jsme ani ne celou nádrž. Den před odjezdem jsme natankovali plnou (trochu jsme s tím bojovali, protože benzinky byli samoobslužné a chvíli trvalo, než jsme přišli na to jak natankovat a zaplatit)

Co se týče parkování, vždycky jsme místo našli (bezplatně). Ale je třeba brát v potaz, že jsme zde byli v listopadu mimo sezónu. V létě to musí být šílenější. Stejně tak hustota dopravy..

Před odletem jsme auto nechali a parkovišti na letišti. Klíče s parkovacím lístkem jsme hodili do kastlíku u spolujezdce, auto jsme nechali odemčené a odešli jsme. Přesně tak, jak nám to popisoval chlápek první den, když jsme si vyzvedávali auto....

Takže závěrem - Půjčení auta na Maltě beru jako jeden z nejlepších nápadů - dostali jsme se všude kam jsme chtěli, rychle, bez problémů. Naprostá volnost. Zajedete si nakoupit, nemusíte tahat zbytečně batoh apod. 

 

0 Citovat

My byli na Maltě několikrát mimo sezónu a byli jsme naopak rádi, že jsme všude mohli dojet autobusem (týdenní jízdenka za 21 €) a nemuseli řešit parkování, mohli jsme si dát pivo, chodit na výlety které končily na jiném místě než začínaly atd. Byla to jedna z mála zemí, kde jsme auto neměli a kde to z mého pohledu byla přednost. Na Maltě nám zkrátka auto nechybělo. Samozřejmě záleží na konkrétní situaci, věku/počtu cestujících, kde jste ubytovaní atd. atd.

1
7 reakcí