Zdravím, v lednu 2017 jedeme na měsíc do Austrálie a budeme si na celý pobyt půjčovat auto. Máte zkušenosti, jestli je lepší rezervace hodně předem (třeba už teď), nebo až na místě? A rezervovali jste někdo přes studentagency? Díky, P. .

Půjčení auta v Austrálii

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

9 reakcí

Zdravím,
v lednu 2017 jedeme na měsíc do Austrálie a budeme si na celý pobyt půjčovat auto.
Máte zkušenosti, jestli je lepší rezervace hodně předem (třeba už teď), nebo až na místě?
A rezervovali jste někdo přes studentagency?
Díky, P.

0

Ahoj, Austrálii mám dost procestovanou, ale nikdy jsem si auto zatím nepůjčoval (i když jsem ji projezdil hlavně autem), to plánuju až při další cestě. Obecně platí, že je lepší si auto rezervovat předem, protože spíš najdeš nějakou slevu a obvykle se to dá i pár dní předem bez sankcí zrušit, takže nic neriskuješ. Navíc jedete v hlavní sezóně pro jižní půlku Austrálie a do konce ledna tam mají školní prázdniny.
Je spousty různých agregátorů autopůjčoven, takže Student Agency bych doporučoval využít jen, pokud nenajdeš levnější možnost nebo kvůli jazykové bariéře.
Já přiletím 12.1. do Sydney a po Blue Mountains mířím přes nějaké NP u Brisbane na Fraser Island na trek. Kdyby jste náhodou měli stejné načasování a chtěli spolujezdce na kus cesty na sdílení nákladů, mohl bych se přidat.

0 Citovat

Ahoj,
V Austrálii jsme byli od 16.12-do 14.1.16 a měli jsme půjčené auto v/do Brisbane. Je to super, najezdili jsme toho 12 000 km a auto se nám stalo i dočasným domovem. Měli jsme půjčenou toyota Camry a byli jsme překvapeni, jak je to prostorné a pohodlné auto. Rezervovali jsme si ho přes rentalcars (Acerental) a stálo asi necelých 15 000kč na tu celou dobu + plná ochrana (nechtěli jsme nic riskovat... freezovalo se asi 50 tis na kreditce) 4 a pul asi...´= necelých 20 tis komplet.. Ceny skákali, rezervovala jsme si to na kartu, kde jsem neměla tolik peněz. Když tam byla ta nejlevnější částka, do rezervace jsem uvedla kartu, kde peníze byly (byl to rozdíl 3 tis).
Každopádně v půjčovně se ti snaží protlačit další pojištění ale jinak jsme odcházeli asi za půl hod. Asi po 4 tis. km jsme píchli pneu. Vrácení probíhalo tak, že se ptali jestli je vše ok, řekli jsme že jsme píchli, dali jsme jim klíče, opsali si km a za 3 minuty-BEZ PODPISU jsme mohli odejít!
Když byste měli zájem o podrobný itinerář, není problém smiley Šťastnou cestu....

0 Citovat

Díky moc za info, asi se do toho tedy pustím raději s předstihem smiley
Máme příbuzné v Perthu, kde budeme mít základnu a odtud chceme podniknou dvě delší cesty na sever a na jih. Jedem s malou dcerou a maminkou, takže si už musíme půjčit auto, protože 4 se k nikomu jako spolucestující nenacpeme smiley V každém případě chci mít všechno zajištěné, abychom se vyhnuli nečekaným obtížím.
Na rentalcars jsem koukala, ale nějak nepochopitelně tam za stejná auta na stejné období měli téměř dvojnásobné ceny, než třeba právě na studentagency. Vím, že v lednu jsou ještě prázdniny, přiletíme ale až 25/1, tak doufám, že ten týden nějak přežijem a pak už bude všude volněji.
Ještě jednou díky za reakce.

0 Citovat

Vyzkoušej více agregatorů jako je rentalcars a vždy porovnej ceny včetně pojištění. To může s cenou hodně zamávat smiley
A rozhodně není na co čekat rezervuj si auto určitě dopředu. smiley

0 Citovat

V Západní Austrálii se nemusíte obávat, že by někde bylo moc lidí asi ani o prázdninách. Snad jen ubytování by mohlo být plné, takže doporučuju rezervovat, pokud neplánujete kempovat. Řekl bych, že bez kempování bude cestování na sever od Perthu velmi komplikované, protože je tam minimum civilizace a dlouhé vzdálenosti. Nedoporučuju dojíždět do ubytování za tmy kvůli množství velkých klokanů, kteří jsou někdy zmatení světly aut a skáčou po silnici.

0 Citovat

No na klokany si musí člověk dávat pozor kdekoliv v Australii a to nejenom v noci. smiley
My jsme dokonce jednoho jednoho klokana přejeli, protože vyskočil z přikopu těsně před auto. Naštěstí byl malý jinak bychom měli auto na šrot... Těm velkým jsme se naštěstí vždycky vyhnuli smiley

0 Citovat

Tak třeba u východního pobřeží, kde cestuje většina turistů, jsem moc klokanů u silnice neviděl. Za světla tolik pod auto neskáčou. Já ani jiný řidič auta, kterým jsem jel, jsme klokana nepřejeli (za asi 40000 km po Austrálii). Severně od Perthu to ale někdy bylo jen tak tak. Jezdil jsem auty s bullbarem (trubkovou ochranou předku), ale ty v půjčovnách obvykle nepůjčují (kromě terénních aut). Důležité je prudce neuhybat před srážkou s klokanem, protože tak zemře možná nejvíc lidí při nehodách v Austrálii.

0 Citovat

No jasný na východním pobřeží klokanu ani moc není. My jsme jich nejvíc potkaly, když jsme jeli z Cairns před Alice Spring až do Adelaide smiley a rozhodně jsme nebyli sami kdo tam měl problémy s klokanama smiley
Jj souhlas hlavně člověk nesmí prudce trhnout volantem.

0 Citovat

Už jsme dostali instrukce, že za tmy raději moc mimo město nejezdit. Máme to rozvržené po kratších trasách tak, abychom vždycky dojeli za světla.
Ještě jednou díky za reakce a dobré tipy. Nebudu na nic čekat a auto si pomalu zarezervujeme smiley

0
9 reakcí