Rád bych vyrazil na jednodenní, možná dvoudenní , výlet do Peenemünde z Prahy  (cca 600 km). Uvítal bych společnost dámy, která ráda cestuje a má řidičský průkaz. Možnost vyzkoušet koupání v Baltském moři a ochutnat místní speciality. .

Spolucestující do Peenemünde, Německo

Založil ve fóru Hledám spolucestujícího

15 reakcí

Rád bych vyrazil na jednodenní, možná dvoudenní , výlet do Peenemünde

 z Prahy  (cca 600 km). Uvítal bych společnost dámy, která ráda cestuje a má řidičský průkaz. Možnost vyzkoušet koupání v Baltském moři a ochutnat místní speciality.
0

To je jak dělané pro Naděždu, myslím se ráda přihlásí:-)

0 Citovat

Já bych ráda jela, řidičský průkaz mám, ale dlouho jsem neřídila. Naposledy Volhu ještě pracovně v Moskvě.

S tím Baltem to bude nějaký vtip ne? Ten je studený i v létě, ale bratwurst nikdy neodmítnu.
0 Citovat

bratwurst - jsem se zrovna napil čaje a málem jsem se udusil :-)

0 Citovat

Viděl bych to asi na poslední víkend v dubnu tj. 28.4.18

0 Citovat

Hahaha, tak muzes uz varit ten wurst 😂 

Jinak v Peenemünde opravdu neni co dealt asi pres jeden celej den... A je tam nejak tak... strasni? 

0 Citovat

Jak tam není co dělat? Je tam to klasické skvělé muzeum v bývalé elektrárně, ponorka U 461, S-Boot "Heinz Beimler". Samotný Usedom je fajn i v dubnu nebo květnu projet na kole nebo vlakem. Při troše odvahy se můžeš vydat do těch zakázaných a oplocených míst, kde údajně jsou dosud nevybuchlé bomby z války. Mám rád tu DDR atmosféru městeček jako Ahlbeck, Zinnowitz. Dá se přejet do polské části, kde to je zase jiné a hlavně levnější. Za mě Usedom super.

0 Citovat

Pane, na Usedom urcite je co delat. Jen viz horu, JRevil napsal tam "spolucestujici do Peenemünde, Neměcko". A ne na polsko-nemecku hranici a celej Usedom. Do Polska asi nadale lze projit hranici ale uz nikoliv autobusovu linku. A vlakem je to drahota. A pres vzhled na to ze v Peenemünde presne neni nic moc, a muzem oproti vlakove stanici je tak na hodku max. 

Pokud ptam o zajimavosti v Praze tak mne ne zajimava co je videt/loni se navstevit v Stredoceskym kraji :P

0 Citovat

Ja bych doporoucil taky ne Ahlbeck ale Heringsdorf a cast Bansin. A misto Bratwurst 😂 dal bych HERINGSbrötchen co je asi specialita nad nemeckym baltem. A taky z dalsimi rybami.

0 Citovat

Paní Pando, předpokládám, že zakladatel vlákna pokud chce jet do Peenemünde je fanoušek historie a military. Proto jsem mu doporučoval kromě klasického muzea i prohlídku ponorky a raketové korvety. A ilegální hardcore exkurzi do toho zakázaného území, které dosud není vyčištěno od bomb ze spojeneckých náletů. Může tam ale chytit o víkendu i komentovanou prohlídku a uvidí to, co ho asi nejvíce zajímá, tedy ruiny odpalovacích ramp a bunkrů. Ostatní v mém příspěvku byl jen apel na to, že je škoda na návštěvu vyhradit jen jeden den a že Usedom je prostě fajn destinace.

0 Citovat

Jsem Pan!!!! 😬 😂 

Souhlasim ze Usedom je fajn, jen ne vim proc doporucat navstevu uzemi na kterem je moznost umrit (a vubec ne mit to naplanovani :P ) - taky pokud jedna se u nejvetsich fanu military... Pokud vstup je zakazan tak je taky duvod proc :P Aneb myslite pokud pan Evil je fan smrti... To myslim ze spatni forum zvolil...

0 Citovat

JRevil napsal(a):

Viděl bych to asi na poslední víkend v dubnu tj. 28.4.18

 Ráda s Vámi pojedu pane JRevile a na uvedený termín si udělám volno. Ale ten Balt opravdu asi nedám. Já ještě pamatuji ty zimy když jsem žila v Rusku a rozbila se doma kamna. Mám raději teplejší oblasti - navštívila jsem Krym, Soči, Afghánistán a Podněstří. 

Vezmu sebou básnickou Sbírku Vladimira Majakovského ze které mi můžete předčítat a já se postarám o ten wurst.

0 Citovat

a co riknes na 2 wursty? 😂

0 Citovat

2 wursty - co tím myslíte? není to nějaká nechutná sexistická poznámka?

Pane JRevile, platí tedy ten termín, nebo jste si to rozmyslel?

 Ráda bych se před výletem ještě objednala ke kadeřníkovi.
0 Citovat

Pane JRevile, vůbec jste se mi neozval, takto se gentleman nechová.

Vy budete určitě patřit k těm mužům, co mi budou po cestě vyprávět o 25-ti centimetrech a  já abych to pak hledala pomalu lupou.
0 Citovat

😂😂😂😂😂😂 rukou!!!

0
15 reakcí