Ahojte cestovatelia, mal by sa niekto chuť pridať na túto dobrodružnú cestu po Ukrajine spolu len za 30€ ? :D Z Košíc do Mukačevova ide priamy vlak bez prestupu. (4.5€ študent/6.5€ dospely) Z Mukačevova do Lviv autobus za 10€. Z Lviv do Užhorodu autobus za 9€. Z Užhorodu do Košíc za 6.5€. Časy a dátumy je možné prispôsobiť podľa potreby. Spolu 3 dni.  .

(Bratislava) - Košice - Mukačevovo - Lviv - Užhorod - Košice - (Bratislava) = 30€

Založil ve fóru Hledám spolucestujícího

9 reakcí

Ahojte cestovatelia, mal by sa niekto chuť pridať na túto dobrodružnú cestu po Ukrajine spolu len za 30€ ? :D


Z Košíc do Mukačevova ide priamy vlak bez prestupu. (4.5€ študent/6.5€ dospely)

Z Mukačevova do Lviv autobus za 10€.

Z Lviv do Užhorodu autobus za 9€.

Z Užhorodu do Košíc za 6.5€.


Časy a dátumy je možné prispôsobiť podľa potreby.

Spolu 3 dni.


ukrajina.png

0

A není lepší do toho Lvova letět rovnou letadlem? Zrovna na červen tam jsou z Bratislavy celkem pěkný ceny a s WDC to vyjde ještě lépe. Nebo opravdu někdo chce absolvovat tohle martyrium kvůli 18 hodinám ve Lvově, tím víc ještě po noční cestě šrot busem po rozsekaný silnici? Ubytko na Ukrajině je skoro zadarmo, tak nemá moc smysl trávit noci přejížděním, pokud tím sleduješ ušetření nákladů.

0 Citovat

tak ked je niekto z Kosic, lepsie ako sa trepat do BA:)

trochu by som fixol itinerar:

Z Mukaceva by som siel do Lvova vlakom urcite, bus nema zmysel a rovnako aj z Lvova do Uzhorodu. A z Uzhorodu pesi cez Slemence a odtial do Kosic busmi :)

0 Citovat

tonic napsal(a):

tak ked je niekto z Kosic, lepsie ako sa trepat do BA:)

V tom print screenu jsou vlakové jízdenky z Bratislavy, tak jsem vycházel z toho že Cestovatel je z Bratislavy. Z Košic to samozřejmě nemá smysl, ale když už ten Lvov, tak radši vlakem než busem.
0 Citovat

Ja som ešte vymetený z víkendu :) to áno, z BA divočina, ale plackartami by sa to dalo

0 Citovat

Ahojte, ďakujem vám za vaše postrehy.

Z Košíc do Mukačevova by som určite chcel isť vlakom ( je to "bageta", bude to zážitok ).

Ak ste už boli na Ukrajine, tak mi môžete odporučiť koľko hodín/dni kde stráviť. Som skôr taký aktívnejši ( takže oddychovanie v kaviarňach pri mne nehrozí ). A prechod cez hranice je tam nejaký problém, treba mať niečo nechystané či všetko v pohode?

Keď spomínate, že ubytovanie je tam lacné, viete mi nejaké odporučiť, ako to tam prebieha a podobne? ( keď po rusky toho zrovna moc nenahovorím ). Doteraz čo som cestoval po Európe tak som vždy takto prespával v autobusoch alebo vlakoch pri presune z jedného miesta na druhé a zatiaľ som to zvládal aj keď občas rozbitý :)

0 Citovat

Tak on i ten Užhorod/Mukačevo a okolí na víkend bez problému má co nabídnout a nudit se nebudeš, hlavně když už je venku teplo. Obě města mají pěkná příjemná centra. V obou městech je taky hrad/zámek (v Mukačevu lepší i se super výhledem, Užhorodský zámek zamrzl dávno v dobách SSSR, včetně expozic i babiček co tam hlídají :). Vedle zámku v Užhorodu je také pěkný rozlehlý skanzen lidových obydlí. Kousek od města je taky zřícenina hradu Nevytsky. Pokud máš víc dní, tak se to dá protáhnout do Karpat (Syněvir atd...) případně na sever na ukrajinskou stranu Polonin (národní park Užanskyj). Celá ta oblast má co nabídnout, takže pokud chceš víc aktivnější výlet je lepší zůstat v Zakarpatí, než do toho ještě cpát Lvov, který právě pokud jsi z Bratislavy můžeš dobře dát letadlem.

Přejezd hranic je problematický hlavně na přechodu ve Výšném Německém. Tam je běžné, že si tam několik hodin počkáš v koloně a pak ještě budeš muset projít šikanou slovenských celníků (dovolují si hlavně na Ukrajince, na EU pasy zase tolik ne). To nové vlakové spojení asi bude mít celní kontrolu dobře vyřešenou, takže si myslím, že tam problém s nějakým zdržením nebude. Přechod pěšky přes Slemence je sice nejrychlejší, ale dostat se tam bez auta ze slovenské strany je dosti složité :D

Ubytování normálně třeba na booking.com, nabídek je v každém městě hromada, kvalita většinou velmi dobrá což poznáš z recenzí a ceny velmi nízké. Ukrajina je opravdu snad ta poslední země na světě kde bych se snažil ušetřit na čemkoliv, protože i za málo dostaneš super ubytování a plný stůl jídla.
0 Citovat

Rusky i kdyby jsi uměl, tak zrovna v Zakarpatí moc mluvit nedoporučuji. Všichni tam ale bez problému rozumí slovensky, jednak půlka lidí na Slovensku pracuje nebo pracovala a jednak to nářečí tam má ke slovenštině dost blízko, takže jazykové bariéry se určitě bát nemusíš.

0 Citovat

jaj tak to ina rec, ked este nebol na UA. Naozaj sa netreba trepat vlakom az do Lvova na taku kratku dobu, staci uplne Uzhorod, Mukacevo a okolie. na blogu mam celkom spracovany Uzhorod po viacerych navstevach, mozes mrknut (link v profile).

Este co ja osobne planujem do buducna v okoli okrem tych klasik je Nevitsky zamok pri Uzhorode, kupacka v Berehove, Kosine a Vinohradove.


Z tych Slemeniec to nie je ziadna vyhra MHDckou, ale da sa, len je to zdlhave. Velmi by pomohlo, keby vlaky do Velkych Kapusian premavali aj cez vikendy, tam by sa dalo uz nieco vymysliet, ale co sa da robit

0 Citovat

Na predĺžený víkend Ti úplne stačí okolie Mukačeva a Užgorodu.

Ak rád cestuješ vlakom v krásnej prírode, ďalší predĺžený víkend sa môžeš previesť vlakom z Užgorodu do Užockého sedla (stanica Sianki) a tam prestúpiť na vlak do Ľvova.

Dobrý turistický sprievodca po Zakarpatí je napr. tento: https://shop.treking.cz/turistic...e-karpaty/

 
0
9 reakcí