Ahoj,v listopadu se chystám do Nepálu na nějaký toulaní,trek. Návštěvu Národních parků. Pokud též někdo razíte, napište.  .

Nepál,cestování,trek....

Založil(a) ve fóru Hledám spolucestujícího

12 reakcí

Ahoj,v listopadu se chystám do Nepálu na nějaký toulaní,trek. Návštěvu Národních parků. Pokud též někdo razíte, napište. smiley

0

s kamosem se tam jedem kouknout na mesíc od 25.10. simon "prazak" 28let, pavel "morava" 35. V planu dva kratsi treky -Tserko Ri..5100 m.n.m což je konec Langtangu a druhej vymyslime. + swing kanonem z mostu smiley dej vedet: simno@centrum.cz

0 Citovat

Jsme zatím dva, plánujeme trek do Nepálu na říjen 2017. Je povinnost najmout si a chodit jen s průvodcem, nebo lze se tomu vyhnout?

0 Citovat

Zalezi, jaky trek chcete jit. Na ty bezne neni treba.

0 Citovat

Kdo se přidá do party na trek nalehko na 3 týdny do Nepálu, cca od konce října. max 6 lidí, podrobnosti, přesný termín, trasy atd upřesníme, tel. č. 606637296

0 Citovat

jen nalehko kol Everestu, pak se uvidí kam dál, nechceme být dlouho mezi mnoha lidmi, k tomu snad i začátek listopadu bude příhodnější. Díky za prvotní info! Honza

Libor_S napsal(a):

Zalezi, jaky trek chcete jit. Na ty bezne neni treba.

0 Citovat

Ahojky, není tu nějaký odborník nebo nezkoumal někdo aktuální vývoj? Přemýšlíme s holkama o procházce k EBC v druhé půlce září :)

0 Citovat

Jestli můžete, tak to posuňte o pár týdnů dál. V druhé půlce září nám tam docela pršelo a měli jsme štěstí, že jsme vůbec Everest viděli.

0 Citovat

hm, dobrá rada! děkuji :) Já to právě chtěla plánovat na "začátek sezóny", ale není to poprvé, co slyším, že to září není úplně OK. V říjnu se zase bojím davů a koncem listopadu už zase padá teplota :/

0 Citovat

K Everestu (do Gorak Shep) jsme dorazili 19.9.19, v dešti, vidět nebylo vůbec nic. Cestou tam to stejné, o nějaké Ama Dablam jsme si mohli nechat zdát. U EBC jsme viděli jen spodní část ledovce Khumbu. Přes noc se zázrakem vyjasnilo a 20.9. ráno jsme vylezli na Kalapatthar a viděli kompletní panorama. Ale být tam o den dřív, tak se normálně točíme a jdeme zpět bez Everestu. Cestou zpátky už bylo počasí lepší, výhledy krásné kromě Gokya, kde jsme taky nic neviděli.

Takže kompromis bych viděl tak na poslední týden v září, abyste byli kolem 1.10. nahoře. To už by počasí mohlo být fajn a davy tam ještě nebudou.

0 Citovat

Začátek dobrého počasí bude každý rok trochu jiný, ale s tím vyrazit poslední týden v září bych souhlasil. Já jsem vyrazil z Lukly 26.9.2013 a na fotkách je vidět, že počasí mi opravdu vyšlo: https://www.zonerama.com/liborst...um/5670027

Nasněžilo mi pozdě odpoledne a večer začátkem října v Chukhungu a v Gorak Shep, což bylo dobře, protože ráno za slunečného počasí na Kala Pattharu to vypadalo se sněhem o dost lépe. Ten rok to vyšlo dobře i těm, kteří se koncem září z EBC vraceli, jak jsem od nich slyšel. Prý měli dopoledne hezky a během dne se pak zatahovalo, ale deště asi moc nebylo. Denní etapa se cestou nahoru většinou stihne do brzkého odpoledne, protože kvůli aklimatizaci se chodí méně, než by se dalo stihnout.

Davy začínají cca kolem 10. října, ale ti na začátku nejvyšší sezóny měli tehdy 2 dny smůlu na počasí. 12.10. odpoledne jsem se vrátil do městečka Namche Bazaar po týdnu téměř bez mraků a celý další den i noc lilo (měl jsem odpočinek) a i další den ještě mírně pršelo (šel jsem směr Lukla, aspoň moc lidí nechodilo, když už druhý den nelétala letadla). Od asi 4000 m n.m. sněžilo a v Gorak Shep napadl asi metr sněhu. Z Bengálského zálivu totiž přišel zbytek tropické cyklóny, což tou dobou dříve nebývalo. O rok později se ve stejnou dobu opakovala podobná situace v oblasti u Annapuren: https://en.wikipedia.org/wiki/20...m_disaster

0 Citovat

Wow, to chci! Fotky nádherné, děkuji :)

My si řekly, že bychom letěly 17. 9. z Vídně. Tzn. že do Lukly klidně až 20. nebo 21. Gorakshep teda vychází až na třeba 27.

Zpátky bychom šly taky rády přes Cho La, ale přes Renjo La už ne :) A původně jsem taky myslela, že cestou tam bychom šly už z Jiri, to se ale nesetkalo s nadšením :D

Ty jsi to šel Libore určitě bez nosičů i průvodců, co?:) 

0 Citovat

Lepší je nechat si rezervu před odletem domů, protože letadla do Lukly nelétají, pokud jsou tam mraky. Leťte raději do Lukly co nejdřív a památky si nechte na závěr.

Renjo La časově moc nepřidá a může být pro lidi s nedostatkem času i jako náhrada Gokyo Ri, protože výhledy jsou podobné. Výhodou je návštěva dalšího údolí, kde je mnohem méně lidí než na hlavní trase. Výstup i sestup je snadný.

Z nebo do Jiri už moc lidí nechodí. Ani se nedivím, protože je to téměř neustále do kopce nebo z kopce a ta cesta busem není pro každého. Hlavně ale většina nemá tolik času. Je to ale zase něco jiného, blíž k původnímu Nepálu a jiné klima.

Šel jsem bez nosičů a průvodců, ale třeba na Cho La jsem šel s americkým horolezcem, se kterým jsem se seznámil v lodgi (on pak lezl na nějaký kopec poblíž). Přes Renjo La jsem šel se skupinou českých a slovenských mladých lékařů s jejich průvodci, se kterými jsem se seznámil v Gokyo. Šel bych ale klidně sám. I na Cho La bych šel sám, ale tam je riziko chodit za špatného počasí, protože v mlze a sněžení se dá snadno zabloudit. (Přes Kongma La bych sám nešel a nedoporučuju bez průvodce.)

0
12 reakcí