Ahoj, ráda bych vyrazila na nějaký nízkorozpočtový výlet během ledna, ale protože jsem na vlastní pěst cestovala jednou, tak bych si ráda nechala poradit od vás, cestovatelé  .

Nízkorozpočtový trip leden 2015

Založil(a) ve fóru Hledám spolucestujícího

22 reakcí

Ahoj,
ráda bych vyrazila na nějaký nízkorozpočtový výlet během ledna, ale protože jsem na vlastní pěst cestovala jednou, tak bych si ráda nechala poradit od vás, cestovatelé smiley . Napadl mě třeba Dublin, kam by zpáteční letenka (15.-20.1.) s Ryanair vyšla na necelé 2000,-, ale nemám tušení, jak to tam udělat s ubytováním atd., takže mě napadlo vzít s sebou někoho zkušenějšího, nebo prostě jen někoho, kdo by si také rád někam vyrazil. A nebo rovnou celou partu lidí, když by se nás sešlo víc? Irsko není podmínkou, ale jen tak pro inspiraci přikládám tohle http://cestovani.lidovky.cz/irsko-neni- ... j-tipy_glu smiley ...

Každopádně jsem otevřená i vašim typům a nápadům, pokud by se jednalo o výlet na 3-5 dní, kde se s rozpočtem vejdeme maximálně do 5 - 10 000,-, tak beru všechno smiley .

0

5-10000? :O Nie je to veľa xD Ja som bol v Londýne na 4 dni za 1500kč dokopy všetko smiley

btw - ak chceš lacné ubytko a dobré ubytko, doporučujem airbnb.cz ... smiley

Dúfam, že poslúži

Dan

0 Citovat

Zaleť si na Maltu já tam jezdím rád a pravidelně, letos jsem tam byl i v lednu a je to příjemná destinace s 20 stupni.
Zaplatíš v prvním busu 6euro a máš neomezenou jízdenku na dedum dní smiley Sít busů je velice hustá.
Ubytování je levné (pět nocí, hotel s bazénem) http://www.hotelscombined.cz/Hotels/Sea ... panded%3D0
Letenky z Prahy za cca 3tis. http://www.azair.cz/azfin.php?searchtyp ... mit=Hledat

0 Citovat

creyman

Ta Malta zní zajímavě. Ubytování docela dost levné. Vyplatí se vzít si auto a procestovat si ostrov křížem krážem? Máte nějaká osobní doporučení kam se tam podívat? Díky. smiley

0 Citovat

Malta je super, letos jsem tam byl podruhe v zivote v rijnu, urcite doporucuju vzit spis pripadne apartman, nez hotel. Auto je myslim celkem zbytecne, jezdi se tam opacne, takze by sis musel zvyknout na volant na druhe strane atd, autobusy jezdi kazdou chvilku a jak bylo zmineno jsou vazne za hubicku.

Z mist bych doporucil Blue Grotto, Mdinu, celou Valettu...mne osobne nejvic bavi maltska krajina a pobrezi, takze jsem travil vetsinu casu na kamenych plazich a bazencich v okoli Sliemy, ale zalezi na pocasi a vlnach.

0 Citovat

Zaujali jste mě s Maltou smiley Jak přesně tam funguje ta jízdenka na všechny busy/6 euro/7 dní? Jaké počasí tam bývá koncem prosince?

0 Citovat

Malta vypadá moc dobře, díky! smiley

0 Citovat

ahoj,

moc mě zaujala Malta. Vypadá to super. Jen se chci zeptat na ty letenky, v ceně je jen příruční zavazadlo a příplatek za větší je 15EUR za jednu letenku a jelikož obě cesty jsou s přestupem, tak to vyjde dost draho. Navíc máme dítě 1,5 roku a nevím jestli třeba kočárek je zdarma do letadla...nemáte někdo zkušenosti? smiley

díky

Tom

0 Citovat

letenky na maltu nejlépe z BUD smiley http://airixo.com/cs/odlety/budapest-BU ... tTxt=Malta (přímý let)

Jinak příručák bohatě vystačí, respektive i malý batoh pokud někdo letí s wizzairem.

Kočárek vždy zdarma.

0 Citovat

Maltu v lednu můžu také vřele doporučit. Ze zajímavých míst bych tam určitě přidal výlet trajektem na Gozo, katakomby v Rabatu, Mdinu, dóm v Mostě, trojměstí (Vittoriosa atd.), vesničku Marsaxlokk... Pokud chceš hodně cestovat autobusem, ubytko bych vybíral podle autobusových uzlů, což je primárně Valletta, kde je centrální nádraží kde jezdí skoro všechny busy z celého ostrova, případně na západě je to Bugibba/Qawra/St.Paul's... na jih jezdí minimum linek.

0 Citovat

Ahoj,
Maltu taky doporučuji, jak tu již někdo psal, doporučují zakoupit více dennéí jízdenku (kdo jede na ten týden, 7-denní je dobrá volba, nestojí sice jen těch 6euro, je to trošku více, 7 euro stála v roce 2012, ale i tak se vyplatí. doporučuji ji zakoupit přímo na letišti - v informační kanceláři kde vám ochotně i dají plán autobusových linek a další potřebné informace. Já osobně vždy pro ubytování volila StPauls či tu Buggibba, autobusy jak do cirkewa ( odkud vyplouvaji trajekty na gogo) ci do valety,kde lze zase prestoupit na autobusy do mdiny atd byli frekfentované. Za sebe osobně doporučuji jistě nevynechat ostrov gozo, je uplne jiny jak malta.. celodenni liste se pohybude cca kolem 3euro a nebo je možné hned v přístava naskočit na hop-off bus, cenu lze usmlouvat i na 10euro. Dále již klasicky zmíněná Valetta, Mdina, Rabat, Mosta, Marsaxlokk, pláž golden bay, či popey village ..je tam toho váže hodně ..

0 Citovat

Doporucil bych se podivat se do Blavy - kdyz jsem posledne daval dohromady lowcost vylet tak jsem zacinal letem z Blavy na Mallorcu - vychazelo to asi 900kc..

Ale pro me teda zacina byt stredomori zajimave az od cervna dal - loni sem byl posledni vikend v kvetnu (diky akci na CL) na Ibize a teda koupal sem se, ale bylo to fakt jen pro otrle..

Zkusil bych radsi Maroko nebo Barcelonu, pokud na tom lednu trvas..

0 Citovat

Tak jsem teď trošku googlila a leden je na Maltě nejstudenější měsíc - teplota kolem 11°, takže nic extra... Kolem 20° je tam až od dubna/začátku května, takže nápad ráda využiju, ale až později smiley. Otázkou zůstává, co s tím lednem smiley smiley. Nějaké peníze si nechám na Maltu, ale když by se našla něco levného, tak bych odcestovala... Je škoda být doma, když musím vyčerpat zbytek dovolené z letošního roku...

0 Citovat

No už jen 2x 220 GBP za hotel značí, že to moc lowcost trip nebyl smiley samozřejmě se to dá taky letadlem za 500 - 1000 za letenku, příruční zavazadlo, ubytko airbnb nebo něco levnějšího kolem 500 Kč/os/noc.

I tak to ale vyjde na ten víkend kolem 5 tisíc. Pro někoho hodně, pro někoho málo..

0 Citovat

No este bych Vam napsal kolik stala vecere pro 2 u Gordona Ramseyho, ale to uz byste me asi nemeli radi smiley

Mel sem i Londyn za 540kc letenka s BA (diky CL za promo z minuleho roku v listopadu) + ubytko za free voucher od Mariottu, tzn. vikend v Londyne zadara..

Nicmene i cesta z letiste heathrow / stansted expressem stoji 32liber za zpatecku - a kdyz Cheynee zminila to pivo, tak to me zrovna v srpnu stalo mailant, pac sem tam byl s kamosem a za jedno pivko v centru jsme platili okolo 6 - 8 liber, koktejl jeste o neco vic..

London podle me neni destinace na lowcost vylety - stejne jako NYC, MIA nebo IST..

0 Citovat

Preco je Istanbul nevhodny na lowcost trip?

0 Citovat

Tak este IST sa da povazovat lowcost destinacia ... hostely drahe nie su, MHD ceny su OK, trajekty lacne, vstupne trosku drahsie, aj ked vacsinu pamiatok staci vidiet z vonku a nasavat atmosferu smiley jedine to pivo je drahe smiley

0 Citovat

Nízkonakladově - v lednu - Evropa - a za teplem .............nevím ,nevím.

Já již pár let odlétám v lednu na 1 - 2 týdny do Maroka.
V Marrakechi 15 - 19 st a v pouštti pravidelně 26 st./ ve stínu - na SLUNÍČKU KRÁSNÉ TEPLO /
Ještě se dá koupit letenka Praha - Milán - Marrakech za cca 3.500,- Kč /Easyjet /
Ubytování bez problému kdekoli do 10E / 100 dir./, autobus za pár drobných, auto za 30E/den, tažin do 100,- Kč
Na pár dnů stačí i jen ten Marrakech - kdo nebýl, bude nadšený.
Otužilci se můžou i okoupat v Atlantiku / 200 km / - letos v lednu jsme to dali.
My tam budeme opět 8 - 16.1. 2015
Vláďa

0 Citovat

Já nikde nepsala, že bych chtěla k moři smiley prostě chci jen poznat něco nového smiley

0 Citovat

Izrael, Jordánsko..Lepší destinace v okolí Evropy není a je to parádní exotika. I teď u Rudého moře pořád 32st. Letenky z Budapešti so TLV myslím do 3tis budou (my letěli teď za 1500kč) . Izrael je dražší, ale stačí přejet busem za 500 do Eilatu, odtud přejít do Jordánské Aqaby a tam cenově už pohoda smiley

0 Citovat

Jak psal Turner, Izrael, Jordansko je super. Ja jsem byl tuhle zimu 29. 1. - 20. 2. a stalo to za to. Docela nas prekvapilo ubytovani v Izraeli, neda se sehnat levne, nejlepsi zpusob je CS. Prechod s Eilatu do Aqaby je tak za 2 hodinky chuze. Jinak co nas prekvapilo, tak ze jakmile se dostanes pres hranice, nejde jednoduse dojit z hranic do Aqaby. Musite si vzit taxik. Coz jsou zase dinary navic.

Ve zkratce, kdybychom nejeli do Dahabu, Egypt a tak moc tam nekalili, vyslo by to shruba na 10k. S tim, ze jsme leteli z Cluje, Rumunska do Tel-Avivu. Teplota byla v Izraeli kolem 20 stupnu. Ve Wadi Rum v Jordansku byla brutalni kosa, kdyz jsme spali v pisku, takze doporucuji vzit podvlikacky a teplejsi spacak. Byli jsme trosku limitovani mistem, jelikoz jsme meli jenom prirucni zavazadlo.

0 Citovat

Tak nakonec jsem se i přes všechny rady a doporučení rozhodla, že se zase vydám jen za kámoškou do Londýna a nějaké větší cesty odložím na jaro...

0 Citovat

Chci jet na Maltu v únoru a sháním někoho s sebou. Loni jsem tam strávila několik měsíců, miluju to místo. V lednu/únoru tam je hrozná zima. Je sice třeba 12 st, ale vlhkost je na 90% a je tam takovýto vlezlo. V barácích je vlhko a nemaj topení, takže přibalit pořádný fusky smiley Jinak, v únoru tam je největší Maltský karneval, který trvá týden a stojí za to ho vidět. Slavim jim fakt jde smiley)
Busy jsou v pohodě, ale nespolehlivý. Znám tam spoooustu krásnejch míst. Auto nemá cenu, je to džungle. Hlavně ho nepljčej po 25 let.
smiley
Hodně štěstí s výletem a kdyby se chtěl někdo připojit jsem tadyy... smiley

0
22 reakcí